In dit artikel

Hoe Maak Je Zelf Neusspray met Zoutoplossing? (2023)

In dit artikel

Lijdt u ook aan verstopte neusholten en bent u op zoek naar een natuurlijke manier om uw neus te spoelen? Zo ja, dan zit je hier goed. Ik heb namelijk hetzelfde probleem ervaren en ontdekte de voordelen van een zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing.

In dit artikel leer ik je stap voor stap hoe je in een handomdraai je eigen zoutwater neusspray maakt. Lees verder en bevrijd je neus op een natuurlijke manier!

Key Takeaway

Uit mijn onderzoek is gebleken, dat de New Care Neusspray de beste neusspray uit 2023 is. Deze neusspray bevat enkel plantextracten en voorkomt daardoor ontwenningsverschijnselen. Bovendien is de neusspray budgetvriendelijk en beschikt het product over veel positieve reviews. 

Samenvatting

 • Je kunt zelf neusspray met zoutoplossing maken met slechts een paar eenvoudige benodigdheden en een simpele bereidingswijze.
 • Het gebruik van zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing kan helpen bij het verlichten van een verstopte neus en ontstekingen.
 • Zelfgemaakte neusspray is een natuurlijke en veilige manier om je neus schoon te houden, en het kan ook helpen bij verkoudheidssymptomen.
 • Het maken van je eigen neusspray is goedkoper en je kunt de ingrediënten aanpassen aan jouw behoeften.

Hoe maak je zelf neusspray met zoutoplossing?

Voor het maken van zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing heb je enkele benodigdheden nodig en volg je een eenvoudige bereidingswijze.

Benodigdheden

Ik ga je vertellen wat je nodig hebt om zelf neusspray te maken. Je hoeft geen expert te zijn, maar het vereist wel een paar dingen.

 1. Ongeveer 200 milliliter water
 2. Eén afgestreken theelepel keukenzout
 3. Een manier om het water te koken
 4. Een leeg neussprayflesje of iets om de neusdruppels in te doen
 5. Roerstaafje om het zout en water goed te mengen

Bereidingswijze

 • Om zelf neusspray met zoutoplossing te maken, kook ik ongeveer 200 milliliter water.
 • Ik voeg 1 afgestreken theelepel (keuken)zout toe aan het gekookte water.
 • Ik roer het geheel goed door.
 • Ik laat het water voldoende afkoelen zodat het niet te heet is om op te snuiven.

Gebruik en voordelen van zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing

Naast het maken van een zoutoplossing om je neus mee te spoelen, kun je het ook gebruiken als neusspray. Het gebruik van zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing kan helpen bij het verlichten van verstopte neusholten en het verminderen van ontstekingen.

Je kunt de neusspray eenvoudig gebruiken door een paar keer per dag een paar druppels in elk neusgat te sprayen.

Een van de voordelen van het gebruik van zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing is dat het een natuurlijke en veilige manier is om je neus schoon te houden. Het helpt bij het verwijderen van viezigheid, allergenen en overtollig slijm uit je neus.

Daarnaast kan het ook helpen bij het verminderen van de symptomen van verkoudheid, zoals een verstopte neus. Bovendien is het maken van je eigen neusspray goedkoper en kun je de ingrediënten naar jouw behoefte aanpassen.

Dit is vooral handig als je last hebt van gevoeligheden of allergieën voor bepaalde stoffen die in commerciële neussprays kunnen zitten.

Door regelmatig gebruik te maken van zelfgemaakte neusspray met zoutoplossing, kun je dus op een eenvoudige en natuurlijke manier je neusholten spoelen en verlichting vinden bij verstopte neus en ontstekingen.

Probeer het zelf en ervaar de voordelen!

Meer over ‘Neusspray’

Neusspray is een veelgebruikt middel bij verschillende aandoeningen, maar hoe moet je eigenlijk bewaren neusspray? En hoe lang kun je een neusspray gebruiken? Daarover lees je in tijd neusspray gebruik. Veel mensen vragen zich ook af wat het neusspray neusdruppels verschil is en welke bijwerkingen er mogelijk zijn. Een volledige lijst van mogelijke bijwerkingen neusspray helpt je op weg. Maar let op, want te lang gebruik kan leiden tot een verslaving neusspray. En wat als je zwanger bent? Kan je dan veilig neusspray gebruiken? neusspray zwangerschap geeft je alle antwoorden.

Naast de standaard neussprays zijn er ook receptvrije neusspray varianten beschikbaar en sommige mensen kiezen zelfs voor een zelfgemaakte zoutoplossing neusspray. Teveel gebruik kan echter leiden tot problemen, dus het is belangrijk om te weten hoe een overdosering neusspray voorkomen kan worden. Het is ook handig om de neusspray ingredienten te kennen en het werkingsmechanisme neusspray te begrijpen. Heb je ooit gehoord van oxytocine neusspray voordelen en risicos? Of het verschil tussen medische en natuurlijke neussprays? En als je twijfelt over de juiste neusspray dosering, of overweegt om tabletten te gebruiken in plaats van een spray, ontdek dan de voors en tegens in neusspray versus tabletten.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is ‘Hoe Maak Je Zelf Neusspray met Zoutoplossing’?

‘Hoe Maak Je Zelf Neusspray met Zoutoplossing’ is een manier om je eigen natuurlijke neusspray te maken. Je gebruikt daarvoor zout water en soms wat baking soda.

2. Hoe kan ik zelfgemaakte neusdruppels maken?

Je kunt zelfgemaakte neusdruppels maken door warm, lauw of gedestilleerd water te mengen met zout. Dit maakt een zoutoplossing voor neusspoeling.

3. Kan ik ook kurkuma gebruiken in mijn zelfgemaakte neusspray?

Ja, kurkuma kan worden toegevoegd aan je zelfgemaakte zoutoplossing voor een extra boost. Let op: niet iedereen vindt dit fijn.

4. Kan ik deze neusspray ook voor mijn baby gebruiken?

Ja, de zelfgemaakte zoutwaterneusspray is veilig voor baby’s. Maar gebruik minder zout dan normaal en zorg dat het water lauw is.

5. Heb je een recept voor een natuurlijke neusspuit met zoutoplossing?

Voor een eenvoudige zoutoplossing, meng je een halve theelepel zout in een kopje warm water. Je kunt het dan in een spuitfles doen en als neusspray gebruiken.

» Referenties


1. Sian Williamson, Laura Dennison, Kate Greenwell, James Denison-Day, Fiona Mowbray, Samantha Richards-Hall, Deb Smith, Katherine Bradbury, Ben Ainsworth, Paul Little, Adam W A Geraghty, & Lucy Yardley. (2022). Using nasal sprays to prevent respiratory tract infections: a qualitative study of online consumer reviews and primary care patient interviews. BMJ Open, 12(6), e059661.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9247325/

2. Paul H. Ratner, Frank Hampel, Julius Van Bavel, N.J. Amar, Pramila Daftary, William Wheeler, & Harry Sacks. (2008). Combination therapy with azelastine hydrochloride nasal spray and fluticasone propionate nasal spray in the treatment of patients with seasonal allergic rhinitis. Annals of Allergy, Asthma & Immunology, 100(1), 74-81.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1081120610604085

» Referenties

Conclusie: Beste Neusspray 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *