In dit artikel

Vitamine D en de rol bij het voorkomen van infecties (2023)

In dit artikel

Heb je vaak te maken met herhaalde infecties? Ik begrijp je frustratie, aangezien ik me ook in de duisternis bevond over dit probleem, totdat ik ben gestuit op het belang van vitamine D voor ons immuunsysteem.

Deze blog vertelt je hoe vitamine D kan helpen bij het voorkomen van infecties en waarom het essentieel is om een gezond vitamine D-gehalte in je lichaam te hebben. Laten we deze reis samen starten om jouw immuunsysteem een boost te geven!

Key Takeaway

De beste vitamine D van 2023 is Vitals Vitamine D3 3000IE Capsules. Dit merk heeft een veganistische formule en een hoge dosering voor optimale effectiviteit.

Samenvatting

 • Vitamine D helpt het immuunsysteem goed te werken en kan het risico op SARS-CoV-2 infectie verminderen.
 • Een laag vitamine D – gehalte kan leiden tot zwakker immuunsysteem en verhoogd risico op virale infecties.
 • Dagelijkse suppletie met vitamine D kan helpen bij het voorkomen van luchtweginfecties en mogelijk ook COVID-19.
 • Onderzoek toont aan dat vitamine D het immuunsysteem kan versterken en sommige virusinfecties kan voorkomen.

Rol van vitamine D bij het voorkomen van infecties

Vitamine D helpt mijn immuunsysteem goed te werken. Het verlaagt mijn risico op SARS-CoV-2 infectie. Ook helpt het de kans op COVID-19 klachten te verminderen. Een laag vitamine D-gehalte komt vaak door chronische ziekten.

Maar vitamine D kan ook het immuunsysteem sterker maken. Het kan helpen om te voorkomen dat ik bepaalde virussen krijg.

Het is goed om dagelijks vitamine D-supplementen te nemen. Dit kan helpen bij het voorkomen van luchtweginfecties. Ook sporters moeten opletten. Te weinig vitamine D kan hun immuunsysteem verzwakken.

Dat maakt het makkelijker om een infectie op te lopen. De Gezondheidsraad kijkt nu ook naar vitamine D. Ze willen weten of het kan helpen bij het voorkomen van COVID-19 en andere snelle infecties.

Onderzoek naar vitamine D en de rol bij infectiepreventie

Vitamine D is de afgelopen tijd veel onderzocht vanwege de rol die het speelt bij het voorkomen van infecties. Hier zijn enkele belangrijke bevindingen uit dit onderzoek:

 • Vitamine D kan helpen om het immuunsysteem goed te laten werken.
 • Mensen met een laag vitamine D-gehalte hebben mogelijk een groter risico op het krijgen van een SARS-CoV-2-infectie, die COVID-19 veroorzaakt.
 • Mensen met voldoende vitamine D kunnen minder ernstige klachten krijgen als ze toch besmet raken met COVID-19.
 • Een tekort aan vitamine D is vaak een gevolg van chronische ziekten, in plaats van de oorzaak ervan.
 • Het versterken van het immuunsysteem met behulp van vitamine D kan helpen om sommige virusinfecties te voorkomen.
 • Dagelijkse suppletie met lage doses vitamine D kan helpen bij het voorkomen van luchtweginfecties.
 • Er zijn aanwijzingen dat vitamine D kan helpen bij het voorkomen van COVID – 19.

Meer over ‘Vitamine D’

Vitamine D speelt een cruciale rol in onze gezondheid. Veel mensen kennen de relatie tussen vitamine d en gewichtsverlies effecten, maar wist je dat het ook een sleutelrol speelt in infectiepreventie? Naarmate we ouder worden, kan vitamine D helpen om onze vitaliteit te behouden. Als je je afvraagt hoeveel vitamine D in je systeem zit, zijn er verschillende testopties om vitamine d-niveaus te meten.

Daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de link tussen vitamine D en auto-immuunziekten. Het heeft zelfs invloed op onze hersengezondheid, haar gezondheid en de rol in diabetespreventie. Voor de sporters onder ons, zijn er tips over vitamine D en sportprestaties. Interessant is ook de impact van vitamine D op slaap. Voor ouders is het essentieel te weten hoe vitamine D de groei van kinderen kan beïnvloeden. Terwijl het belang van vitamine D voor senioren niet over het hoofd mag worden gezien.

Als het gaat om persoonlijke verzorging, kan vitamine D bijdragen aan een stralende huid. Het is ook belangrijk om de relatie tussen vitamine D, allergieën en astma te begrijpen. Tot slot wijzen studies ook op de mogelijke rol van vitamine D in kankerpreventie.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de rol van vitamine D bij het voorkomen van infecties?

Vitamine D helpt bij het verhogen van de immuniteit en de weerstand tegen infectieziekten zoals verkoudheid en griep.

2. Hoe helpt vitamine D bij infecties zoals SARSCoV?

Een goed vitamine D-gehalte in serum kan helpen bij het verminderen van COVID klachten en kan een sterke immuunrespons bieden tegen SARSCoV infectie.

3. Kunnen vitamine D-supplementen helpen bij ziektepreventie bij ouderen?

Ja, supplementen van vitamine D kunnen nuttig zijn voor ouderen om hun vitaminegehalte op peil te houden en zo infectieziekten te voorkomen.

4. Waardoor kan een tekort aan vitamine D ontstaan?

Een tekort aan vitamine D kan ontstaan door een gebrek aan zonlicht, voedingssupplementen of onvoldoende zorg voor ouderen.

5. Wat tonen observationele studies over doseringen van vitamine D?

Observationele studies geven aan dat juiste doseringen van vitamine D gezondheidsvoordelen bieden zoals verbeterde weerstand tegen griep en andere infecties.

» Referenties


1. Institute of Medicine, Food and Nutrition Board. Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Washington, DC: National Academy Press, 2010.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK56070/

2. Silva MC, Furlanetto TW. Intestinal absorption of vitamin D: A systematic review. Nutr Rev 2018;76:60-76.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29025082/

3. Holick MF, Binkley NC, Bischoff-Ferrari HA, Gordon CM, Hanley DA, Heaney RP, et al. Evaluation, treatment, and prevention of vitamin D deficiency: an Endocrine Society Clinical Practice Guideline. J Clin Endocrinol Metab 2011;96:1911-30.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21646368/

4. Cashman KD, Seamans KM, Lucey AJ, Stocklin E, Weber P, Kiely M, Hill TR. Relative effectiveness of oral 25-hydroxyvitamin D3 and vitamin D3 in raising wintertime serum 25-hydroxyvitamin D in older adults. Am J Clin Nutr 2012;95:1350-6.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22552038/

» Referenties

Conclusie beste Vitamine D 2023 

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *