In dit artikel

Naproxen: Veelgestelde Vragen en Mythen ontrafeld (2023)

In dit artikel

Ik zal enkele vragen over Naproxen met u delen. Hier zijn ze:

 1. Wat is Naproxen?
 • Het is een medicijn dat pijn stopt, zwelling vermindert en koorts laat zakken.
 1. Waar gebruik je Naproxen voor?
 • Mensen gebruiken het bij veel ziektes zoals pijn in de gewrichten, reumatoïde artritis, jicht en hoofdpijn.
 1. Hoe veilig is Naproxen?
 • Dit medicijn heeft minder kans op hartproblemen maar wel meer kans op maagproblemen dan andere NSAID’s.
 1. Hoe beïnvloedt Naproxen de spiergroei?
 • Bedenk dat sommige NSAID’s zoals ibuprofen de aanmaak van testosteron kunnen stoppen.
 1. Wat doet Aleve?
 • Aleve is een merk van naproxen dat tot 12 uur blijft werken en goed is voor sommige mensen.
 1. Waar kan ik Naproxen kopen?
 • Je kunt dit medicijn kopen bij apotheken en drogisterijen zoals Kruidvat.
 1. Heeft Naproxen bijwerkingen?
 • Ja, het gebruik van naproxen kan problemen met je maag geven.
 1. Moet ik iets weten over hoe ik Naproxen moet gebruiken?
 • Ja, neem niet te veel naproxen in en wees voorzichtig als je autorijdt terwijl je dit medicijn gebruikt.

Key Takeaway

De beste Naproxen van 2023 volgens onze test is Aleve Select. Dit product kun je in de drogist aanschaffen en verlicht de pijn tot wel 12 uur. Ook bruikbaar bij reumatische pijnen. Let wel op, bij twijfel
raadpleeg altijd je arts.

Mythen over Naproxen ontrafeld

Er zijn veel mythen rond Naproxen. Een veelgehoorde mythe is dat het alleen voor hoofdpijn is. Dat is niet waar. Naproxen wordt gebruikt bij heel wat kwalen. Het helpt bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis en jicht.

Ook bij koorts is het een goed medicijn.

Sommigen zeggen dat Naproxen slecht is voor je hart. Maar het werkt anders dan andere pijnstillers. De kans op hartproblemen is zelfs minder met Naproxen dan met andere middelen. Toch heeft het wel risico’s.

Je maag kan er last van krijgen. Daar moet je dus wel op letten.

Dan is er nog de mythe dat je met Naproxen niet kunt trainen. Dat is ook niet juist. Naproxen remt de groei van spieren niet. Het kan zelfs helpen om beter te trainen, omdat het pijn verlicht.

Maar vergeet niet: gebruik altijd de juiste dosis Naproxen en wees voorzichtig in het verkeer. Dit zijn de feiten, zo ontrafelen we de mythen rond dit medicijn.

Belangrijke informatie over het gebruik van Naproxen.

Naproxen is een medicijn dat pijn verlicht, ontstekingen vermindert en koorts verlaagt. Het wordt gebruikt voor verschillende aandoeningen zoals gewrichtspijn, reumatoïde artritis, jicht en hoofdpijn.

Het is belangrijk om te weten dat naproxen een lager cardiovasculair risico heeft dan andere NSAID’s, maar een hoger risico op maag-darmklachten. Het is ook belangrijk om de aanbevolen dosering niet te overschrijden en voorzichtig te zijn bij het autorijden tijdens het gebruik van naproxen.

Naproxen is verkrijgbaar bij diverse apotheken en drogisterijen, waaronder Kruidvat.

Meer over ‘Naproxen’

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe naproxen gebruik, bijwerkingen en dosering zich verhouden tot andere medicijnen, dan ben je niet de enige. Veel mensen twijfelen tussen naproxen en ibuprofen als hun voorkeurspijnstiller. Terwijl sommigen zich richten op effectief gebruik van naproxen voor maximale pijnverlichting, maken anderen zich zorgen over potentiële maagklachten en zoeken naar manieren om hun maag te beschermen.

Wat betreft specifieke aandoeningen, biedt naproxen pijnverlichting en ontstekingsremmende voordelen voor artritis, terwijl het ook een rol speelt bij hoofdpijnverlichting. Voor vrouwen die zwanger zijn, is het essentieel om de risico’s van naproxen tijdens de zwangerschap te kennen. Sporters kunnen ook baat hebben bij naproxen voor sportblessures. Maar als naproxen niet jouw ding is, bekijk dan enkele alternatieven voor naproxen. Ook is het combineren van naproxen en alcohol iets dat je moet vermijden vanwege de mogelijke gevaren. Als je overweegt om naproxen aan kinderen te geven, zorg dan dat je op de hoogte bent van de juiste dosering en veiligheid. Voor iedereen die zich zorgen maakt over hartgezondheid, is er belangrijke informatie over naproxen en hartgezondheid. Er zijn ook vergelijkingen gemaakt tussen naproxen en paracetamol. Als je vragen hebt, bekijk dan onze veelgestelde vragen over naproxen waarin mythen worden ontrafeld.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Naproxen?

Naproxen is een ontstekingsremmend middel en koortsverlagend medicijn dat helpt bij pijnbestrijding en de behandeling van reumatische aandoeningen zoals artritis.

2. Welke bijwerkingen kan Naproxen hebben?

Het bijwerkingenprofiel van Naproxen kan variëren, maar het meest bekende risico is een gastrointestinaal risico, dus het is belangrijk om maagbescherming te overwegen bij het nemen van deze medicatie.

3. Hoe werkt Naproxen?

Naproxen werkt door het blokkeren van Coxremmers, wat helpt om ontstekingen en pijn te verminderen. Het is een type NSAID-geneesmiddel.

4. Is Naproxen veilig?

Ja, Naproxen wordt als veilig beschouwd voor gebruik volgens de voorgeschreven richtlijnen van uw arts. Volg altijd de adviezen van uw arts over dosering en gebruik.

5. Heeft Naproxen invloed op testosteronproductie?

Er zijn geen duidelijke studies die aantonen dat Naproxen de testosteronproductie beïnvloedt. Als u zich zorgen maakt, praat dan met uw arts.

» Referenties


Prof Thomas J Schnitzer, MD, Prof Gerd R Burmester, MD, Prof Eduardo Mysler, MD, Prof Marc C Hochberg, MD, Prof Michael Doherty, FRCP, Elena Ehrsam, MD, et al. (2004). Comparison of lumiracoxib with naproxen and ibuprofen in the Therapeutic Arthritis Research and Gastrointestinal Event Trial (TARGET), reduction in ulcer complications: randomised controlled trial. The Lancet, VOLUME 364, ISSUE 9435, P665-674.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(04)16893-1/fulltext

(2007). Naproxen and celecoxib do not prevent AD in early results from a randomized controlled trial. Neurology journal, May 22, 68 (21).
https://n.neurology.org/content/68/21/1800.short

» Referenties

Conclusie beste Naproxen 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *