In dit artikel

Naproxen voor Kinderen: Dosering en Veiligheid voor jonge patiënten (2023)

In dit artikel

Heb je je ooit afgevraagd hoe veilig Naproxen is voor kinderen en welke dosering geschikt is? Ik heb me ook met deze vraag beziggehouden. Naast ervaring met mijn eigen kinderen, heb ik uitvoerig onderzoek gedaan om je de beste informatie te geven.

Deze blogpost behandelt de dosering en veiligheidsaspecten van Naproxen bij jonge patiënten. Lees verder en ontdek verhelderende feiten, zoals dat Naproxen niet bewezen veilig is voor kinderen jonger dan 6 jaar!

Key Takeaway

De beste Naproxen van 2023 volgens onze test is Aleve Select. Dit product kun je in de drogist aanschaffen en verlicht de pijn tot wel 12 uur. Ook bruikbaar bij reumatische pijnen. Let wel op, bij twijfel
raadpleeg altijd je arts.

Samenvatting

  • Het gebruik van Naproxen bij kinderen jonger dan 6 jaar is niet bewezen veilig.
  • De juiste dosering van Naproxen voor kinderen ouder dan 6 jaar is 10 mg per kg.
  • Het is belangrijk om de juiste dosis te volgen en geen te hoge dosis Naproxen aan kinderen te geven.
  • Naproxen kan maagklachten en buikpijn veroorzaken bij kinderen.

Naproxen voor kinderen: dosering en veiligheid

Naproxen is een pijnstiller voor kinderen. Het werkt tegen pijn en koorts. Voor kinderen ouder dan 6 jaar, is de dosis 10 mg per kg. Daarna krijgen ze elke 8 uur 2,5 tot 5 mg per kg.

Maar naproxen is niet veilig voor kinderen onder de 6 jaar.

Het is ook belangrijk om geen te hoge dosis te geven. Als een kind te veel naproxen krijgt, kan het maagpijn krijgen. Bij sommige kinderen kan naproxen ook buikpijn veroorzaken.

Soms moet een kind van medicijn veranderen. Naproxen kan dan een goede keus zijn. De arts moet wel altijd weten of een kind naproxen gebruikt. Er kunnen bijwerkingen zijn en die moet de arts weten.

Ibuprofen is net zo veilig als paracetamol voor kinderen. Het Kinderformularium adviseert om ibuprofen te gebruiken bij kinderen. Maar ook hierbij geldt: alleen met de juiste dosis! Naproxen is sterk en werkt goed, maar veiligheid gaat altijd voor!

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen

Bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen van naproxen bij kinderen:

  • Naproxen kan maagklachten en buikpijn veroorzaken bij kinderen.
  • Het is belangrijk om de juiste dosering te volgen en niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid te geven.
  • Eventuele bijwerkingen moeten gemeld worden aan een arts.
  • Ibuprofen heeft vergelijkbare effectiviteit en veiligheid als paracetamol bij kinderen.
  • Het Kinderformularium adviseert om ibuprofen pas toe te passen bij kinderen.

Meer over ‘Naproxen’

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe naproxen gebruik, bijwerkingen en dosering zich verhouden tot andere medicijnen, dan ben je niet de enige. Veel mensen twijfelen tussen naproxen en ibuprofen als hun voorkeurspijnstiller. Terwijl sommigen zich richten op effectief gebruik van naproxen voor maximale pijnverlichting, maken anderen zich zorgen over potentiële maagklachten en zoeken naar manieren om hun maag te beschermen.

Wat betreft specifieke aandoeningen, biedt naproxen pijnverlichting en ontstekingsremmende voordelen voor artritis, terwijl het ook een rol speelt bij hoofdpijnverlichting. Voor vrouwen die zwanger zijn, is het essentieel om de risico’s van naproxen tijdens de zwangerschap te kennen. Sporters kunnen ook baat hebben bij naproxen voor sportblessures. Maar als naproxen niet jouw ding is, bekijk dan enkele alternatieven voor naproxen. Ook is het combineren van naproxen en alcohol iets dat je moet vermijden vanwege de mogelijke gevaren. Als je overweegt om naproxen aan kinderen te geven, zorg dan dat je op de hoogte bent van de juiste dosering en veiligheid. Voor iedereen die zich zorgen maakt over hartgezondheid, is er belangrijke informatie over naproxen en hartgezondheid. Er zijn ook vergelijkingen gemaakt tussen naproxen en paracetamol. Als je vragen hebt, bekijk dan onze veelgestelde vragen over naproxen waarin mythen worden ontrafeld.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Naproxen voor kinderen?

Naproxen voor kinderen is een ontstekingsremmende pijnstiller die wordt gebruikt voor pijnbestrijding en koorts bij kinderen.

2. Wat doet Naproxen?

De werking van Naproxen is ontstekingsremmend en pijnstillend. Het helpt ook bij het verminderen van koorts bij kinderen.

3. Wat zijn de bijwerkingen van Naproxen?

Mogelijke bijwerkingen van naproxen kunnen zijn dyspepsieklachten, een verhoogd cardiovasculair risico, en gastrointestinaal risico.

4. Hoe wordt de dosering van Naproxen bepaald?

De dosering naproxen wordt meestal bepaald op basis van het lichaamsgewicht van het kind. Het is belangrijk om de veiligheid en doeltreffendheid te overwegen.

5. Is Naproxen veilig voor alle kinderen?

Ervaring bij kinderen toont aan dat naproxen normaal gesproken veilig is, maar het is belangrijk om rekening te houden met individuele gezondheidsproblemen en overleg te plegen met een arts.

» Referenties


Prof Thomas J Schnitzer, MD, Prof Gerd R Burmester, MD, Prof Eduardo Mysler, MD, Prof Marc C Hochberg, MD, Prof Michael Doherty, FRCP, Elena Ehrsam, MD, et al. (2004). Comparison of lumiracoxib with naproxen and ibuprofen in the Therapeutic Arthritis Research and Gastrointestinal Event Trial (TARGET), reduction in ulcer complications: randomised controlled trial. The Lancet, VOLUME 364, ISSUE 9435, P665-674.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(04)16893-1/fulltext

(2007). Naproxen and celecoxib do not prevent AD in early results from a randomized controlled trial. Neurology journal, May 22, 68 (21).
https://n.neurology.org/content/68/21/1800.short

» Referenties

Conclusie beste Naproxen 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *