In dit artikel

Luiers voor tweelingen: Tips en trucs voor ouders van meerlingen (2023)

In dit artikel

Het is een feit: het opvoeden van een tweeling brengt een unieke verzameling uitdagingen met zich mee. Net zoals jij, heb ook ik deze hobbels ervaren en gezocht naar praktische tips en trucs om het leven makkelijker te maken.

In dit artikel delen we nuttige adviezen, van slimme badkamer hacks tot de beste manier om luiers voor tweelingen te gebruiken. Dus lees verder, want je leven als ouder van een tweeling is zojuist een stukje eenvoudiger geworden!

Key Takeaway

De beste luiers van 2023 volgens onze test is Pampers Premium Protection. Het is een ultrazachte luier, perfect voor kwetsbare baby billen en geeft 12 uur droog garantie! De zijkanten van de luier passen zich feilloos aan op het buikje van je kindje.

Samenvatting

 • Slimme hacks voor ouders van tweelingen zijn onder andere strategisch neergezette bedjes en het gebruik van een wasmand tijdens het badderen.
 • Het vergelijken van de navels van je tweeling kan helpen bij het bepalen van de juiste luiermaat.
 • Boxpakjes zijn handige kledingstukken voor tweelingen, omdat ze comfortabel zijn en het verschonen van luiers makkelijker maken.
 • Investeer in een thermosbeker om altijd een warm of koud drankje bij de hand te hebben, waar je ook bent.

Slimme parenting hacks voor ouders van een tweeling

– Strategisch neerzetten van de bedjes om te zorgen voor een efficiënte indeling van de ruimte.

– Gebruik van een wasmand tijdens het badderen om beide baby’s gemakkelijk te kunnen wassen.

– Tegelijkertijd voeden door twee flesjes tegelijkertijd te geven of borstvoeding af te wisselen.

– Vergelijken van navels om ervoor te zorgen dat beide baby’s geen infectie hebben.

– Gebruik van tweelingrompertjes of nagellak om de baby’s uit elkaar te kunnen houden.

– Gebruik van boxpakjes voor snelle en gemakkelijke verschoningen.

– Gebruik van verschillende flesjes om eventuele voorkeuren van de baby’s tegemoet te komen.

– Op stap gaan in felle kleuren om snel herkend te worden als ouders van een

Strategisch neerzetten van de bedjes

Zet de bedjes van je tweeling slim neer. Dit helpt bij nachtelijke voedingen. Het maakt het ook makkelijker om op de baby’s te letten. Als je de bedjes dicht bij elkaar zet, houden ze elkaar zelfs wat in de gaten.

Zo zie je goed hoe het met beiden gaat. Het geeft rust en dat is fijn.

Gebruik van een wasmand tijdens het badderen

Tijdens het badderen van mijn tweeling, ontdekte ik een handige truc: het gebruik van een wasmand! In plaats van mijn twee baby’s in badjes naast elkaar te leggen, zet ik een wasmand in het grote bad.

Ik plaats de wasmand zo dat mijn tweeling er comfortabel in kan zitten. Hierdoor kunnen ze samen in bad en hebben ze genoeg ruimte om te spetteren en te spelen. Bovendien hoef ik me geen zorgen te maken dat ze uitglijden of elkaar per ongeluk pijn doen, omdat de wasmand ze stevig op hun plek houdt.

Het is ook handig omdat ik de wasmand kan gebruiken om alle badspeeltjes en handdoeken bij elkaar te houden. Zo blijft alles georganiseerd en hoef ik niet steeds heen en weer te lopen tijdens het badderen.

Tegelijkertijd voeden

Als ouder van een tweeling kan het voeden van beide baby’s erg uitdagend zijn. Gelukkig zijn er een paar trucjes die kunnen helpen. Een handige tip is om een voedingskussen te gebruiken om beide baby’s comfortabel te positioneren tijdens het voeden.

Daarnaast kun je ook overwegen om een borstvoedingskussen aan te schaffen dat speciaal is ontworpen voor tweelingen. Dit kussen biedt extra ondersteuning en zorgt ervoor dat beide baby’s goed kunnen drinken.

Een andere optie is om beide baby’s tegelijkertijd flesvoeding te geven. Dit kan wat meer planning vereisen, maar het bespaart tijd en zorgt ervoor dat beide baby’s op hetzelfde moment klaar zijn met voeden.

Vergelijken van navels

Het vergelijken van de navels van je tweeling kan interessant zijn, vooral als ze eeneiig zijn. Sommige ouders vinden het leuk om te kijken naar de verschillen en overeenkomsten tussen de navels van hun baby’s.

Het kan ook helpen om te bepalen welke baby welke luiermaat nodig heeft, omdat baby’s met grotere navels misschien een grotere maat luiers nodig hebben. Door hun navels te vergelijken, kun je een beter idee krijgen van hoe je voor elke baby moet zorgen en ervoor zorgen dat ze allebei comfortabel zijn.

Gebruik van tweelingrompertjes of nagellak

Tweelingrompertjes en nagellak kunnen handige trucjes zijn voor ouders van een tweeling. Met tweelingrompertjes hoef je maar één kledingstuk aan te trekken in plaats van twee aparte rompers.

Dit bespaart tijd en maakt het verschonen van luiers een stuk makkelijker. Nagellak kan ook helpen om je tweeling uit elkaar te houden, vooral als het om een eeneiige tweeling gaat.

Door de nagels van één van de baby’s te lakken, kun je snel herkennen wie wie is. Zo voorkom je verwarring en kun je elke baby de aandacht geven die hij of zij nodig heeft.

Gebruik van boxpakjes

Ik raad aan om boxpakjes te gebruiken voor je tweeling. Boxpakjes zijn handige kledingstukken die zowel een romper als een broekje in één zijn. Ze zorgen ervoor dat je baby’s comfortabel kunnen bewegen en spelen zonder dat hun kleding omhoog kruipt.

Bovendien zijn boxpakjes gemakkelijk aan en uit te trekken, wat handig is tijdens het verschonen van luiers. Je kunt kiezen uit verschillende stijlen en stoffen, zodat je altijd iets vindt dat past bij de behoeften en voorkeuren van je tweeling.

Het gebruik van boxpakjes maakt het aankleden van je baby’s een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat ze er schattig uitzien terwijl ze comfortabel blijven.

Gebruik van verschillende flesjes

Mijn tweeling wil niet altijd tegelijkertijd eten, dus gebruik ik verschillende flesjes. Sommige baby’s hebben voorkeur voor een bepaald type flesje, dus ik experimenteerde met verschillende merken en vormen om te zien welke het beste werken voor mijn kinderen.

Het kan even duren voordat je de juiste flesjes vindt, maar het is de moeite waard om te investeren in flesjes waar je baby’s comfortabel mee zijn.

Op stap in felle kleuren

Als ouder van een tweeling is het belangrijk om op stap te gaan met je kinderen. Een handige tip is om je kinderen in felle kleuren te kleden, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen in drukke openbare ruimtes zoals het park of het winkelcentrum.

Dit maakt het ook makkelijker voor anderen om te zien dat je twee kinderen bij je hebt en geeft hen de mogelijkheid om je te helpen als dat nodig is. Dus kies voor opvallende kleding en geniet van de tijd buiten met je tweeling!

Naar de stad gaan

Als ouder van een tweeling kan het naar de stad gaan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er enkele tips die het gemakkelijker kunnen maken. Investeer bijvoorbeeld in een goede kinderwagen die geschikt is voor twee baby’s.

Zo kun je gemakkelijk door de drukke straten manoeuvreren. Ook is het handig om te kiezen voor felle kleuren of opvallende kleding voor je tweeling, zodat je ze makkelijk kunt herkennen in de drukte.

Vergeet niet om een thermosbeker met warm water mee te nemen voor flesvoeding onderweg. En als laatste tip: vraag om hulp! Een extra paar handen kan het winkelen met een tweeling veel eenvoudiger maken.

Investeren in een thermosbeker

Ik vind het belangrijk om altijd een thermosbeker bij me te hebben als ouder van een tweeling. Het zorgt ervoor dat ik altijd een warme of koude drank bij de hand heb, waar ik ook ben.

Met twee kinderen om voor te zorgen, kan het soms hectisch zijn en is er weinig tijd om rustig te zitten en van een kopje koffie of thee te genieten. Door te investeren in een goede thermosbeker kan ik mijn drankje warm houden en er op elk moment van genieten, zelfs als ik onderweg ben met de kinderwagen.

Het is een kleine investering die echt de moeite waard is voor drukke ouders zoals ik.

Het hebben van een thermosbeker is ook handig voor uitstapjes met mijn tweeling. Of we nu naar het park gaan of een dagje uit hebben gepland, ik kan gemakkelijk mijn eigen drinken meenemen in plaats van telkens dure drankjes te moeten kopen.

Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd omdat ik niet in de rij hoef te staan bij de drankjesautomaten. Daarnaast vind ik het fijn dat ik mijn kinderen hun eigen drinken kan geven dat ik van thuis heb meegenomen, omdat ik dan weet wat erin zit en ze geen ongezonde drankjes krijgen.

Aanschaffen van babyspullen in bulkverpakkingen

Het aanschaffen van babyspullen in bulkverpakkingen kan handig zijn voor ouders van een tweeling. Het bespaart tijd en geld, omdat je meer items in één keer kunt kopen. Denk aan luiers, babydoekjes, flesjes, en verzorgingsproducten zoals shampoo en lotion.

Door deze items in bulk te kopen, hoef je minder vaak naar de winkel te gaan en ben je altijd goed voorbereid. Het is belangrijk om op te letten dat de producten geschikt zijn voor jouw baby’s en dat ze geen allergische reacties veroorzaken.

Tips voor ouders van meerlingen

– Zorg voor de juiste kleding (voor jezelf!)

– Sla kleine babymaten in

– Koop een goed voedingskussen

– Gebruik ouderschapsverlof van je partner

– Bekijk babyspullen voor een tweeling

– Test of je wagen door de deur past

– Creëer een tweede ruimte voor de baby’s

– Let op 1+1 acties

– Geniet van je tweeling

– Houd je aan een vast ritme

– Plan baddermomenten slim

– Shop tweedehands

– Laat je boodschappen bezorgen

– Vraag om hulp

– Maak tijd voor jezelf

– Word lid van een meerlingen groep

Zorg voor de juiste kleding (voor jezelf!)

Ik zorg ervoor dat ik de juiste kleding heb die comfortabel is en makkelijk aan te trekken. Het helpt me om snel klaar te zijn en makkelijk voor mijn tweeling te zorgen. Soms is het handig om functionele kleding te hebben, bijvoorbeeld met veel zakken om spullen in op te bergen.

Het dragen van stretchy broeken en losse shirts geeft me ook meer bewegingsvrijheid. Het belangrijkste is dat ik me goed voel in mijn kleding, want ik wil me zelfverzekerd en energiek voelen terwijl ik voor mijn tweeling zorg.

Ik besteed ook aandacht aan mijn schoenen, omdat ik veel moet staan en lopen. Het is belangrijk om comfortabele en ondersteunende schoenen te dragen om pijnlijke voeten te voorkomen.

Sla kleine babymaten in

Als ouder van een tweeling is het handig om kleine babymaten in te slaan. Baby’s groeien snel en het kan moeilijk zijn om steeds nieuwe kleding te kopen. Door kleine maten in te slaan, heb je altijd voldoende kleding die goed past bij je tweeling.

Je kunt bijvoorbeeld rompertjes, bodysuits en broekjes in maten zoals maat 50 of 56 aanschaffen. Op deze manier hoef je niet telkens naar de winkel te rennen als je merkt dat de kleding niet meer past.

Het hebben van voldoende kleine maten in huis geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je altijd iets hebt om je kleintjes in te kleden.

Koop een goed voedingskussen

Ik raad aan om een goed voedingskussen te kopen als je een tweeling hebt. Met een voedingskussen kun je gemakkelijker en comfortabeler je baby’s voeden. Het kussen biedt ondersteuning aan je armen en helpt je bij het vinden van een goede houding tijdens het voeden.

Dit kan rug- en nekpijn helpen voorkomen. Zorg ervoor dat je een voedingskussen kiest dat groot genoeg is om beide baby’s tegelijkertijd te ondersteunen.

Gebruik ouderschapsverlof van je partner

Ik raad aan om het ouderschapsverlof van je partner te benutten. Dit kan een grote hulp zijn bij de zorg voor een tweeling. Je partner kan thuis blijven om te helpen met de baby’s en jullie kunnen samenwerken bij het opstellen van een strak schema.

Het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, dus laat je partner de zorgtaken op zich nemen terwijl jij even ontspant. Samenwerken als team zal het makkelijker maken om voor jullie tweeling te zorgen.

Bekijk babyspullen voor een tweeling

Als ouder van een tweeling is het belangrijk om de juiste babyspullen te hebben. Daarom is het handig om specifiek te kijken naar producten die zijn ontworpen voor tweelingen. Bijvoorbeeld, er zijn speciale tweelingrompertjes en nagellaktrucs die kunnen helpen bij het uit elkaar houden van je baby’s.

Ook het gebruik van boxpakjes kan handig zijn voor een tweeling. Het is de moeite waard om online te zoeken naar babyspullen die speciaal zijn gemaakt voor tweelingen, zodat je goed voorbereid bent.

Test of je wagen door de deur past

Ik heb ontdekt dat het belangrijk is om te testen of je kinderwagen door de deuren van je huis en andere locaties past voordat je een tweeling krijgt. Dit kan een lastige taak zijn, vooral als je in een oud huis woont met smalle deuropeningen.

Een handige tip die ik heb geleerd, is om de afmetingen van je kinderwagen op te meten en deze te vergelijken met de breedte van de deur. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je geen problemen zult hebben om je kinderen te verplaatsen en ze veilig en comfortabel te houden tijdens het uitje.

Het is beter om dit van tevoren te controleren, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Creëer een tweede ruimte voor de baby’s

Ik raad aan om een aparte ruimte te creëren voor de baby’s. Dit kan een extra slaapkamer zijn of zelfs een hoekje in de woonkamer. Het hebben van een eigen ruimte helpt bij het creëren van rust en structuur voor de baby’s.

Je kunt speciale babybedjes, zoals co-sleepers, gebruiken om de ruimte veilig en comfortabel te maken. Het is ook handig om voldoende opbergruimte te hebben voor de babybenodigdheden, zoals luiers en kleding.

Zorg ervoor dat de ruimte dichtbij jouw eigen slaapkamer is, zodat je gemakkelijk bij de baby’s kunt zijn wanneer dat nodig is.

Let op 1+1 acties

Je moet opletten voor 1+1 acties. Dat betekent dat je bijvoorbeeld twee producten voor de prijs van één kan krijgen. Dit kan handig zijn als je spullen nodig hebt voor je tweeling, omdat je dan geld kunt besparen.

Het is slim om de aanbiedingen in de gaten te houden en te profiteren van deze acties wanneer ze beschikbaar zijn. Zo kun je geld besparen en toch alle benodigdheden krijgen die je nodig hebt voor je tweeling.

Geniet van je tweeling

Geniet van je tweeling! Het opvoeden van een tweeling kan uitdagend zijn, maar het is ook een unieke en bijzondere ervaring. Neem de tijd om te genieten van de speciale momenten met je kinderen en creëer mooie herinneringen samen.

Zorg er ook voor dat je goed voor jezelf zorgt, zodat je energiek en gezond blijft. Vergeet niet om hulp te vragen wanneer dat nodig is, en zoek steun bij andere ouders van meerlingen.

Er zijn veel online gemeenschappen en verenigingen waar je ervaringen kunt delen en tips kunt krijgen. Blijf positief en wees trots op jezelf als ouder van een tweeling!

Houd je aan een vast ritme

Het is belangrijk om een vast ritme aan te houden als ouder van een tweeling. Hier zijn enkele tips voor het creëren van een routine:

 • Stel vaste tijden in voor voedingen, dutjes en bedtijd.
 • Zorg voor een rustige en comfortabele slaapomgeving.
 • Geef beide kinderen evenveel aandacht en tijd.
 • Houd rekening met de individuele behoeften van elk kind.
 • Maak gebruik van slaaptrainingstechnieken om een goede nachtrust te bevorderen.
 • Plan activiteiten op vaste momenten gedurende de dag.
 • Zorg voor regelmatige speeltijd en interactie met je kinderen.
 • Communiceer regelmatig met je partner over de verdeling van taken en verantwoordelijkheden.

Plan baddermomenten slim

Ik plan mijn baddermomenten slim om het allemaal wat makkelijker te maken. Ik zorg ervoor dat ik alles klaar heb staan voordat ik mijn tweeling in bad doe. Ik gebruik een speciale wasmand waar ik alle benodigdheden in leg, zoals handdoeken, luiers en zeep.

Hierdoor hoef ik niet steeds heen en weer te lopen om iets te pakken. Ook zorg ik ervoor dat ik de juiste temperatuur van het water heb en dat de kamer warm genoeg is, zodat mijn baby’s comfortabel kunnen badderen.

Door goed te plannen, kan ik het badritueel soepel laten verlopen en genieten van kostbare momenten met mijn tweeling.

Shop tweedehands

Ik ben een grote fan van tweedehands winkelen, vooral als het gaat om het kopen van spullen voor mijn tweeling. Het is een geweldige manier om geld te besparen en tegelijkertijd duurzaam te zijn.

Er zijn veel online platforms en lokale winkels waar je tweedehands babyuitzet en kleding kunt vinden. Je kunt vaak echt goede deals krijgen op items die nog in goede staat zijn. Dus voordat je alles nieuw koopt, raad ik aan om eerst eens te kijken bij tweedehands opties.

Het is de moeite waard!

Laat je boodschappen bezorgen

Het laten bezorgen van je boodschappen is een handige manier om tijd en energie te besparen, vooral als je een tweeling hebt. Je hoeft niet met twee kinderen naar de supermarkt te gaan en kunt in plaats daarvan je boodschappen gewoon thuis laten bezorgen.

Dit maakt het leven een stuk makkelijker, vooral als je al genoeg aan je hoofd hebt als ouder van een tweeling. Daarnaast kun je online winkelen gemakkelijk vergelijken en prijzen controleren, net zoals je de producten in de supermarkt doet.

Het is een handige manier om geld te besparen en tegelijkertijd gemak te hebben.

Vraag om hulp

Als ouder van een tweeling is het belangrijk om te weten dat je niet alles alleen hoeft te doen. Vraag gerust om hulp wanneer je het nodig hebt. Het opvoeden van twee kinderen tegelijkertijd kan soms overweldigend zijn, en het is oké om ondersteuning te zoeken.

Familie en vrienden kunnen vaak bijspringen met oppassen, het huishouden doen of gewoon een luisterend oor bieden. Daarnaast zijn er ook speciale verenigingen en online gemeenschappen voor ouders van meerlingen waar je ervaringen kunt delen en advies kunt krijgen van andere tweelingouders.

Het is fijn om te weten dat je niet alleen bent en dat er mensen zijn die jou begrijpen en kunnen helpen. Dus wees niet bang om om hulp te vragen wanneer je het nodig hebt!

Maak tijd voor jezelf

Het is heel belangrijk om als ouder van een tweeling ook tijd voor jezelf te nemen. Het opvoeden van een tweeling kan erg uitdagend en vermoeiend zijn, dus het is essentieel om af en toe een pauze te nemen en op te laden.

Misschien kun je een familielid of vriend vragen om op te passen, zodat je even kunt ontspannen of iets leuks voor jezelf kunt doen. Het kan ook helpen om lid te worden van een meerlingengroep, waar je ervaringen kunt delen en tips kunt krijgen van andere ouders die in dezelfde situatie verkeren.

Vergeet niet dat je als ouder ook goed voor jezelf moet zorgen, zodat je de energie hebt om voor je tweeling te zorgen!

Word lid van een meerlingen groep

Het is belangrijk om jezelf te omringen met andere ouders van meerlingen, zodat je steun kunt vinden en ervaringen kunt delen. Door lid te worden van een meerlingen groep kun je in contact komen met andere ouders die dezelfde uitdagingen tegenkomen als jij.

Je kunt vragen stellen, advies krijgen en tips delen. Deze gemeenschappen kunnen een waardevolle bron van informatie en ondersteuning zijn tijdens je reis als ouder van een tweeling.

Conclusion

Het hebben van een tweeling is zeker uitdagend, maar met slimme tips en trucs kunnen ouders van meerlingen het leven gemakkelijker maken. Van strategisch neergezette bedjes tot het gebruik van tweelingrompertjes, er zijn genoeg handige hacks om te ontdekken.

Vergeet niet om ook goed voor jezelf te zorgen en hulp te vragen wanneer dat nodig is. Met de juiste aanpak en een beetje creativiteit kun je als ouder van een tweeling volop genieten van deze bijzondere ervaring.

Meer over ‘Luiers’

Luiers spelen een cruciale rol in de eerste levensjaren van een kind. De keuze tussen wegwerpluiers en wasbare luiers kan best een uitdaging zijn. Daarnaast zijn er ook luiers voor speciale behoeften en moeten ouders rekening houden met aspecten zoals luiers voor premature baby’s en het verschil tussen wegwerpluiers en biologisch afbreekbare luiers. Bovendien kan het kiezen van de juiste luieruitslagverzorging van groot belang zijn voor de gezondheid van de baby.

De uitdagingen met luiers stoppen niet bij de eerste keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de nuances bij luiers voor tweelingen of hoe je luiers moet verschonen bij verschillende leeftijden. Ook kunnen sommige baby’s last hebben van allergieën en huidirritatie door luiers, terwijl anderen misschien specifieke luiers nodig hebben voor de nacht of voor zwemmen. Dan is er nog de belangrijke fase van toilettraining en de overgang naar zindelijkheid. Financieel gezien kunnen luiers ook een impact hebben op het budget, daarom zijn er budgetbeheer en bespaartips voor jonge ouders. Door de jaren heen hebben luiers een evolutie doorgemaakt, van de luiers van vroeger tot nu. Ze hebben een vaste plaats in het dagelijks gezinsleven en er zijn zelfs aanpassingen voor verschillende seizoenen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de musthaves voor tweelingen als het gaat om luiers?

De musthaves voor tweelingen zijn voldoende luiers, een ruime commode en handige producten zoals een roltafel voor makkelijk verschonen.

2. Wat zijn enkele praktische tips voor het verzorgen van tweelingen?

Praktische tips voor tweelingouders zijn onder andere het tegelijk voeden en verschonen van je kinderen om tijd te besparen.

3. Welke benodigdheden heb ik nodig voor de babykamer van mijn tweelingen?

Voor de babykamer van tweelingen heb je twee keer zo veel babykleding, beddengoed en luiers nodig.

4. Hoe kan ik me voorbereiden op de zwangerschap en kraamzorg van een tweeling?

Bereid jezelf goed voor door te leren over dubbele voeding, luiers verschonen en slapen.

5. Wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over opvoeding en babyverzorging voor tweelingen?

Het belangrijkste is om te onthouden dat elk kind uniek is, dus probeer ze niet te vergelijken. Verder is goede babyvoeding essentieel voor hun groei en ontwikkeling.

» Referenties


Megan V. Smith, DrPH, MPH, Anna Kruse, MPH, Alison Weir, PhD, JD, & Joanne Goldblum, MSW. (2013). Diaper Need and Its Impact on Child Health. Pediatrics, 132(2): 253–259.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3727676/

Robert J. O’Connor, MS, FACRP, Veronica Sanchez, PhD, Y. Wang, Roger Gibb, PhD, Donald L. Nofziger, MD, Mary Bailey, PhD, & Andrew N. Carr, PhD. (2019). Evaluation of the Impact of 2 Disposable Diapers in the “Natural” Diaper Category on Diapered Skin Condition. Clinical Pediatrics, 58(7): 806–815.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6515712/

» Referenties

Conclusie beste luier 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *