In dit artikel

Luiers voor onderweg: Hoe ga je om met luierwissels buitenshuis? (2023)

In dit artikel

Het omgaan met luierwissels buitenshuis kan een uitdaging zijn, toch? Ik weet precies hoe je je voelt, want ik heb er zelf ook mee te maken gehad en ontdekte dat wasbare luiers ook onderweg prima bruikbaar zijn.

In dit blogbericht deel ik handige tips, trucs en een complete inpaklijst om luierwissels onderweg zonder stress te kunnen aanpakken. Lees dus snel verder en zorg ervoor dat de luierwissels buiten de deur voortaan fluitend verlopen!

Key Takeaway

De beste luiers van 2023 volgens onze test is Pampers Premium Protection. Het is een ultrazachte luier, perfect voor kwetsbare baby billen en geeft 12 uur droog garantie! De zijkanten van de luier passen zich feilloos aan op het buikje van je kindje.

Samenvatting

  • Zoek een geschikte plek om de luier te verschonen, zoals een openbare verschoonruimte of een luiertafel in een restaurant.
  • Zorg ervoor dat je altijd een draagbaar verschoonkussen bij je hebt voor comfortabele luierwissels onderweg.
  • Gebruik luierzakjes om vuile luiers hygiënisch weg te gooien en nare geurtjes te voorkomen.
  • Houd je luiertas goed gevuld met luiers, natte doekjes, reservekleding en een extra plastic tas voor vuile kleding en luiers.

Tips voor Luiers Verschonen Onderweg

– Zoek naar een geschikte plek om de luier te verschonen, zoals een openbare verschoonruimte of een luiertafel in een restaurant.

– Zorg ervoor dat je altijd een draagbaar verschoonkussen bij je hebt, zodat je overal een comfortabele plek hebt om de luier te verschonen.

– Gebruik luierzakjes om vuile luiers hygiënisch weg te gooien, zodat je geen nare geurtjes verspreidt.

– Houd je luiertas altijd goed gevuld met voldoende luiers, natte doekjes en reservekleding voor het geval er een ongelukje gebeurt.

– Neem ook een extra plastic tas of vuilniszak mee om vuile kleding en luiers in op te bergen als er geen prullenbak in de buurt is.

Vind een geschikte plek om de luier te verschonen

Het vinden van de juiste plek om een luier te verschonen kan een uitdaging zijn. We zoeken vaak naar rustige, schone plekken. Dit is niet altijd makkelijk als we niet thuis zijn. Kijk in winkels of er een speciale ruimte is voor het verschonen van luiers.

Deze zijn vaak schoon en hebben alles wat je nodig hebt. Openbare toiletten kunnen ook een optie zijn. Gebruik wel je eigen aankleedkussen voor extra hygiëne. Ook de achterbank van de auto kan soms handig zijn.

Zorg dat je kind veilig ligt en dat je snel bij alle spullen kan.

Gebruik een draagbaar verschoonkussen

Ik raad aan om een draagbaar verschoonkussen te gebruiken wanneer je luiers buitenshuis verschonen. Dit kussen is lichtgewicht en gemakkelijk op te vouwen, waardoor het perfect is om mee te nemen in je luiertas.

Het biedt een zacht en schoon oppervlak waarop je je baby kunt verschonen, zelfs als er geen geschikte plek is om dit te doen. Met een draagbaar verschoonkussen hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van een luierwisselstation of een schone tafel.

Het is een handige oplossing om je kindje comfortabel en hygiënisch te kunnen verschonen, waar je ook bent.

Maak gebruik van luierzakjes om vuile luiers weg te gooien

Ik maak altijd gebruik van luierzakjes om vuile luiers weg te gooien. Deze zakjes zijn handig om geurtjes en lekken tegen te houden. Ik zorg er altijd voor dat ik een paar extra zakjes in mijn luiertas heb, zodat ik ze gemakkelijk kan pakken tijdens het verschonen van mijn kindje.

Zo hoef ik me geen zorgen te maken over het vinden van een prullenbak en kan ik de vieze luier netjes en hygiënisch weggooien. Het is een kleine moeite, maar het maakt het verschonen onderweg een stuk gemakkelijker en stressvrij.

Zorg ervoor dat je luiertas altijd goed gevuld is

Zorg ervoor dat je luiertas altijd goed gevuld is. Het is belangrijk om alles bij de hand te hebben wanneer je onderweg bent. Zorg ervoor dat je voldoende luiers, natte doekjes en luierzakjes bij je hebt.

Het is ook handig om reservekleding voor je kindje mee te nemen, voor het geval er een ongelukje gebeurt. Vergeet niet om een extra plastic tas of vuilniszak in je luiertas te stoppen, zodat je vuile luiers gemakkelijk kunt weggooien.

En zorg ervoor dat je luiertas altijd goed gevuld is voordat je op pad gaat, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Neem een extra plastic tas of vuilniszak mee

Ik zorg ervoor dat ik altijd een extra plastic tas of vuilniszak bij me heb wanneer ik luiers onderweg moet verschonen. Op deze manier kan ik vuile luiers gemakkelijk en hygiënisch weggooien, zelfs als er geen prullenbak in de buurt is.

Het is een kleine moeite om een extra tas mee te nemen, maar het kan een groot verschil maken tijdens het verschonen van luiers buitenshuis.

Inpaklijst voor Onderweg

– Wasbare luiers

– Verschoningsmatje voor onderweg

– Luierzakjes

– Natte doekjes

– Reservekleding

– Plastic tas of vuilniszak

– Handdesinfectiemiddel

– Luiers uitwassen en opbergen na gebruik

– Gebruik van herbruikbare luierdoekjes of wasbare billendoekjes

Zorg ervoor dat je altijd een paar wasbare luiers bij je hebt voor onderweg. Daarnaast is het handig om een verschoningsmatje voor onderweg in je luiertas te hebben. Vergeet ook niet om luierzakjes mee te nemen om vuile luiers gemakkelijk weg te gooien.

Natte doekjes zijn natuurlijk onmisbaar tijdens het verschonen, net als reservekleding voor het geval er een ongelukje gebeurt.

Wasbare luiers

Ik gebruik wasbare luiers voor mijn kindje, zowel thuis als onderweg. Het is handig omdat je alleen het inlegvelletje hoeft weg te gooien en de vuile luier in de wasmand kan doen. Op die manier bespaar ik geld en help ik het milieu.

Soms gebruik ik ook wegwerpluiers, afhankelijk van de situatie. Het is belangrijk om te experimenteren en de juiste luier te vinden die bij mijn kindje past. Ik heb gemerkt dat wasbare luiers goed werken en ik kan ze ook afwisselen met wegwerpluiers als dat handiger is.

Verschoningsmatje voor onderweg

Een verschoningsmatje voor onderweg is een handig item om bij je te hebben wanneer je luiers moet verschonen buiten de deur. Het is compact, opvouwbaar en gemakkelijk mee te nemen in je luiertas.

Het matje biedt een hygiënische en comfortabele plek om je baby te verschonen, zelfs op openbare verschoonruimtes die misschien niet zo schoon zijn. Het beschermt ook je baby tegen harde en koude oppervlakken.

Met een verschoningsmatje ben je altijd voorbereid en kun je overal een schone en zorgeloze luierwissel uitvoeren.

Luierzakjes

Ik zorg er altijd voor dat ik luierzakjes bij me heb als ik onderweg ben. Deze handige zakjes zijn ideaal om vuile luiers in te doen en weg te gooien. Zo hoef ik me geen zorgen te maken over het vinden van een prullenbak en blijft mijn luiertas schoon en fris.

Luierzakjes zijn ook handig voor het opbergen van andere vieze spullen, zoals natte kleding of gebruikte billendoekjes. Ze nemen niet veel ruimte in beslag en ik kan ze gemakkelijk meenemen waar ik ook naartoe ga.

Het is een kleine, maar essentiële toevoeging aan mijn inpaklijst voor onderweg.

Natte doekjes

Natte doekjes zijn een essentieel item bij het verschonen van luiers onderweg. Ze zijn handig om de billetjes van je kindje schoon te maken. Zorg ervoor dat je altijd voldoende natte doekjes in je luiertas hebt, zodat je ze gemakkelijk kunt gebruiken wanneer nodig.

Natte doekjes zijn meestal vochtig genoeg om vuil en rommel weg te vegen, maar zacht genoeg voor de gevoelige huid van je baby. Ze zijn ook handig om je handen schoon te maken na het verschonen van de luier.

Zorg er wel voor dat je na het gebruik van natte doekjes de vieze doekjes wegwerpt in een luierzakje of vuilniszak, zodat je ze gemakkelijk kunt weggooien.

Reservekleding

Het is altijd handig om reservekleding mee te nemen wanneer je luiers buitenshuis verschoont. Kinderen kunnen soms een ongelukje hebben en dan is het fijn om schone kleren bij de hand te hebben.

Zorg ervoor dat je reservekleding inpakt die geschikt is voor het seizoen en makkelijk aan en uit te trekken is. Het is ook handig om een plastic tas of vuilniszak mee te nemen om de vieze kleren in te doen.

Zo blijft de rest van je tas schoon en fris.

Plastic tas of vuilniszak

Ik neem altijd een extra plastic tas of vuilniszak mee als ik luiers onderweg verschonen. Het is handig om de vuile luiers in te doen, zodat ze niet gaan lekken of een geur verspreiden.

Zo blijft mijn luiertas schoon en fris. Ook kan ik de gebruikte plastic tas later weggooien op een geschikte plek. Het is een eenvoudige truc die ervoor zorgt dat ik altijd voorbereid ben tijdens het verschonen van luiers buitenshuis.

Handdesinfectiemiddel

Een handdesinfectiemiddel is een belangrijk item om bij je te hebben voor het verschonen van luiers buitenshuis. Het helpt om je handen schoon en vrij van bacteriën te houden, vooral wanneer er geen toegang is tot water en zeep.

Dit is vooral handig als je op openbare plaatsen bent of onderweg bent waar sanitair misschien niet direct beschikbaar is. Ik zorg ervoor dat ik altijd een flesje handdesinfectiemiddel in mijn luiertas heb, zodat ik het gemakkelijk kan gebruiken wanneer ik mijn kindje verschoon.

Het geeft me gemoedsrust wetende dat ik een extra laagje hygiëne kan toevoegen aan het verschoningsproces, zelfs als ik niet in de buurt van een wasbak ben.

Luiers uitwassen en opbergen na gebruik

Als ik de luiers van mijn kindje buiten het huis verschoon, gooi ik alleen het inlegvelletje met eventuele stoelgang weg. De vuile luier doe ik in de wasmand met een wasnet erin. Op die manier hoef ik de luiers niet meteen uit te wassen en kan ik ze thuis in de wasmachine doen.

Het is handig om een aparte luieremmer of luierzak te hebben waar je de vuile luiers in bewaart totdat je ze gaat wassen. Zo blijft alles schoon en georganiseerd. Na het wassen kunnen de schone luiers weer opgeborgen worden voor de volgende keer, zodat je altijd genoeg luiers bij de hand hebt.

Gebruik van herbruikbare luierdoekjes of wasbare billendoekjes

Ik gebruik graag herbruikbare luierdoekjes of wasbare billendoekjes omdat ze beter zijn voor het milieu. Deze doekjes kunnen worden gewassen en hergebruikt, waardoor er minder afval ontstaat.

Daarnaast zijn ze zachter voor de gevoelige huid van mijn baby, omdat ze geen chemische stoffen bevatten zoals sommige wegwerpdoekjes. Ik vind het fijn om te weten dat ik mijn kindje op een milieuvriendelijke en natuurlijke manier kan verzorgen.

Meer over ‘Luiers’

De wereld van luiers is divers en fascinerend. Of je nu meer wilt weten over de alles over luiers complete gids of geïntrigeerd bent door de geschiedenis van luiers, er is zoveel te ontdekken. Heb je je ooit afgevraagd wat het verschil is tussen luiers en luierbroekjes? Of hoe je de juiste maat luiers voor je baby kiest? Deze vragen en meer worden beantwoord in onze diepgaande gidsen.

Het milieu is een belangrijke overweging voor veel ouders, en onze artikelen over milieuvriendelijke luiers en de voordelen van herbruikbare luiers bieden inzicht in duurzame opties. Voor praktische tips, kijk naar hoe je luiers zonder gedoe kunt verschonen of hoe je luiers onderweg kunt wisselen. Het welzijn van je kleintje is altijd voorop, dus we hebben ook essentiële informatie over luiers voor pasgeborenen, hoe je de babyhuid gezond houdt, en overwegingen voor premature baby’s. De keuze tussen wegwerpluiers en wasbare luiers, evenals het verschil tussen wegwerpluiers en biologisch afbreekbare luiers, zijn ook belangrijke thema’s. En voor die speciale zorgbehoeften hebben we een gids voor ouders en het belang van juiste luieruitslagverzorging.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is een goede plek voor luierwissels onderweg?

Een goed plekje voor luierwissels onderweg is een luierverschoningsstation of een plek met een draagbare verschoonmat.

2. Hoe werkt een reisluierwissel?

Een reisluierwissel werkt door luiers en andere items in een luiertui of verschoontas op te bergen. Zo heb je alles bij de hand voor een snelle en schone wissel.

3. Wat is een luieretui?

Een luieretui is een tas waarin je luiers, doekjes en andere spullen voor de baby in kunt stoppen. Het houdt alles netjes en georganiseerd voor onderweg.

4. Is het mogelijk om wasbare luiers te gebruiken onderweg?

Ja, u kunt ook wasbare luiers voor onderweg gebruiken. Vergeet niet genoeg schoonmaakitems mee te nemen voor de verschoning.

5. Wat is het verschil tussen een verschoonmatje en een draagbare verschoonmat?

Er is geen groot verschil tussen deze twee items. Beide bieden een schoon en zacht oppervlak om je baby te verschonen terwijl je onderweg bent.

» Referenties


Megan V. Smith, DrPH, MPH, Anna Kruse, MPH, Alison Weir, PhD, JD, & Joanne Goldblum, MSW. (2013). Diaper Need and Its Impact on Child Health. Pediatrics, 132(2): 253–259.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3727676/

Robert J. O’Connor, MS, FACRP, Veronica Sanchez, PhD, Y. Wang, Roger Gibb, PhD, Donald L. Nofziger, MD, Mary Bailey, PhD, & Andrew N. Carr, PhD. (2019). Evaluation of the Impact of 2 Disposable Diapers in the “Natural” Diaper Category on Diapered Skin Condition. Clinical Pediatrics, 58(7): 806–815.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6515712/

» Referenties

Conclusie beste luier 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *