In dit artikel

Loperamide Gebruiken voor Kinderen: Dosering en Veiligheid (2023)

In dit artikel

Heeft uw kind last van aanhoudende diarree en weet u niet welk medicijn veilig is om te gebruiken? Het is een situatie waar ik ook doorheen ben gegaan. Dit artikel geeft gedetailleerde informatie over het gebruik van loperamide bij kinderen, inclusief dosering en veiligheid.

Dus, laten we beginnen met het helpen van uw kleintje zich beter te voelen!

Key Takeaway

De beste Loperamide van 2023 volgens onze test is Healthypharm Loperamide. Dit is zeer geschikt bij acute diarree of zelfs chronische diarree. Ik persoonlijk vind capsules prettiger dan oplosbare poeders. En het is nog voordelig ook.

Samenvatting

 • Loperamide is een medicijn dat veilig kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 2 jaar, maar alleen op voorschrift van een arts of onder toezicht van een arts.
 • De dosering van loperamide varieert afhankelijk van de leeftijd en het type diarree. Het is belangrijk om de instructies van een arts op te volgen en niet meer te geven dan voorgeschreven.
 • Er kunnen bijwerkingen optreden bij het gebruik van loperamide, zoals verstopping en misselijkheid. Het is belangrijk om eventuele bijwerkingen te melden aan een arts en de dosering niet te overschrijden.
 • Overdosering van loperamide kan ernstige complicaties veroorzaken, zoals ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn en alleen de aanbevolen doses te gebruiken.

Loperamide Dosering voor Kinderen

Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de juiste dosering loperamide voor kinderen.

Leeftijdsbeperkingen

Er zijn leeftijdsbeperkingen voor het gebruik van loperamide bij kinderen. Dit medicijn is veilig voor kinderen vanaf 2 jaar, maar alleen op voorschrift van een arts of onder toezicht van een arts.

Voor kinderen tussen 8 en 17 jaar oud, is de aanbevolen dosis meestal 1 capsule (2 mg) per dag. Kinderen van 12 jaar of ouder kunnen tot 6 capsules per dag innemen als ze diarree hebben.

Geef dit medicijn nooit aan een kind zonder met een arts te praten.

Aanbevolen dosering voor acute diarree

Kinderen van 2 tot 8 jaar kunnen alleen loperamide gebruiken op voorschrift van een arts of onder toezicht van een arts. Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar kunnen loperamide gebruiken bij diarree. De begindosis is 2 capsules. gevolgd door 1 capsule na elke stoelgang met diarree. tot een maximum van 6 capsules per 24 uur.

Aanbevolen dosering voor chronische diarree

Bij chronische diarree wordt loperamide aanbevolen in de volgende doseringen:

 • Voor volwassenen is de aanvankelijke dosis 4 mg.
 • Daarna volgt een onderhoudsdosering van 2 – 12 mg per dag.
 • De maximale dosering per dag is 16 mg.

Veiligheid van Loperamide Gebruik bij Kinderen

– Bijwerkingen kunnen optreden bij het gebruik van loperamide bij kinderen, zoals verstopping, misselijkheid en buikpijn.

– Het is belangrijk om de dosering van loperamide aan te passen op basis van het gewicht en de leeftijd van het kind.

– Loperamide moet altijd onder toezicht van een volwassene worden gebruikt en mag niet worden gegeven aan kinderen jonger dan 2 jaar.

– Bij overdosering kunnen ernstige complicaties optreden, zoals ademhalingsproblemen en hartritmestoornissen.

Bijwerkingen

Bijwerkingen van loperamide kunnen misselijkheid, krampen en obstipatie zijn. Het is belangrijk om op te merken dat loperamide alleen op voorschrift van een arts of onder toezicht van een arts mag worden gebruikt.

Als er bijwerkingen optreden, moet u dit melden aan uw arts. Het is ook essentieel om de dosering en het gebruik van loperamide altijd op te volgen volgens de instructies van een arts.

Voorzorgsmaatregelen

Ik neem altijd voorzorgsmaatregelen voordat ik loperamide gebruik bij kinderen. Hier zijn enkele belangrijke dingen om in gedachten te houden:

 1. Overleg altijd met een arts voordat je loperamide geeft aan kinderen jonger dan 8 jaar.
 2. Volg nauwgezet de doseringsinstructies van de arts of op de bijsluiter.
 3. Geef loperamide nooit aan kinderen jonger dan 2 jaar, tenzij voorgeschreven door een arts.
 4. Zorg ervoor dat het kind voldoende water drinkt tijdens het gebruik van loperamide om uitdroging te voorkomen.
 5. Houd een oogje in het zeil op eventuele bijwerkingen, zoals misselijkheid, krampen of obstipatie, en raadpleeg een arts als deze optreden.
 6. Vermijd het geven van hogere doses loperamide dan aanbevolen, omdat dit gevaarlijk kan zijn voor het kind.
 7. Gebruik loperamide alleen voor de duur die door de arts is voorgeschreven en stop ermee zodra de symptomen verbeteren.
 8. Bewaar loperamide buiten bereik van kinderen, op een veilige plaats.

Overdosisrisico en symptomen

Als het gaat om loperamide bij kinderen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de aanbevolen doseringen te volgen. Het is mogelijk om een overdosis loperamide te krijgen als er te veel wordt ingenomen.

Symptomen van een overdosis kunnen zijn: ernstige obstipatie, misselijkheid, braken, buikpijn en verminderde ademhaling. Als u vermoedt dat uw kind een overdosis loperamide heeft ingenomen, neem dan onmiddellijk contact op met een arts of bel het alarmnummer.

Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het gebruik van medicijnen en de instructies van een arts op te volgen.

Meer over ‘Loperamide’

Heeft u zich ooit afgevraagd wat is loperamide? Het is een populair middel dat vaak wordt gebruikt bij diarree. Er zijn verschillende merken en types beschikbaar en het kan soms lastig zijn om te beslissen welke het beste voor u is. Voor een uitgebreide loperamide anti-diarree middelen vergelijking kunt u onze vergelijkingspagina raadplegen. Wanneer het gaat om dosering, hebben we specifieke gidsen voor dosering loperamide volwassenen en voor de jongsten onder ons, een gids over loperamide kinderen dosering veiligheid.

Zoals elk medicijn heeft ook loperamide mogelijke bijwerkingen. Het is daarom van belang om geïnformeerd te zijn over de loperamide bijwerkingen informatie. Als u overweegt het te kopen, vindt u hier een overzicht van loperamide kopen beschikbare merken. Voor degenen die op zoek zijn naar andere opties, zijn er ook natuurlijke alternatieven loperamide diarree. En als u van plan bent te reizen, hebben we enkele loperamide reizen tips en advies over loperamide voeding bij diarree. Zelfs voor uw huisdieren hebben we informatie over loperamide huisdieren veiligheid toepassingen.

Er zijn ook enkele specifieke scenario’s waarin u extra voorzichtig moet zijn, zoals bij het combineren van loperamide en alcohol of in loperamide noodgevallen. Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, kunnen zich ook afvragen of het veilig is om loperamide te gebruiken. Daarvoor hebben we respectievelijk loperamide zwangerschap veilig gebruik en loperamide borstvoeding informatie beschikbaar. Tot slot, voor de sporters onder ons, bekijk zeker de gids over loperamide sporters gebruik voordelen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Loperamide en hoe werkt het bij kinderen?

Loperamide wordt gebruikt voor de behandeling van diarree bij kinderen. Het helpt bij het verstevigen van vaste ontlasting door het vertragen van de beweging in de darmen en anus.

2. Hoe veilig is loperamide voor kinderen?

Bij correct gebruik en dosis aanpassen voor kinderen, is loperamide een veilig geneesmiddel voor diarree bij kinderen. Maar let altijd goed op de veiligheidsmaatregelen voor kinderen.

3. Wat zijn de bijwerkingen van loperamide bij kinderen?

De bijwerkingen van loperamide kunnen variëren. Het is belangrijk om te weten wat de mogelijke effecten van loperamide op kinderen zijn en om medisch advies te vragen indien nodig.

4. Hoe moet ik Loperamide doseren voor mijn kind?

De dosering van loperamide voor verschillende leeftijdsgroepen van kinderen kan variëren. Het is belangrijk om het aanbevolen gebruik van loperamide bij kinderen te volgen om de effectiviteit te waarborgen.

5. Zijn er speciale overthecounter loperamide producten voor kinderen?

Ja, er zijn speciale overthecounter geneesmiddelen voor diarree bij kinderen die loperamide bevatten, zoals drank-formaten die makkelijker zijn voor hen om te nemen. Let op de veiligheidsmaatregelen bij het gebruik van deze producten.

» Referenties


MK Munos, CL Fischer Walker, & RE Black. The effect of oral rehydration solution and recommended home fluids on diarrhoea mortality. Database of Abstracts of Reviews of Effects (DARE): Quality-assessed Reviews.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK80470/

Farthing, M. J. G. (2002). Oral Rehydration: An Evolving Solution. Journal of Pediatric Gastroenterology and Nutrition, 34():p S64-S67.
https://journals.lww.com/jpgn/Fulltext/2002/05001/Oral_Rehydration__An_Evolving_Solution.16.aspx

Sylvia Y. Ofei & George J. Fuchs III. (2019). Principles and Practice of Oral Rehydration. Current Gastroenterology Reports, volume 21, Article number: 67.
https://link.springer.com/article/10.1007/s11894-019-0734-1

» Referenties

Conclusie beste loperamide 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *