De beste manieren om een zwevend Ikea tv-meubel te kiezen

Het kiezen van het juiste tv-meubel kan een ware zoektocht zijn, zeker als je iets zwevends zoekt voor die moderne touch in je woonkamer. Ik ken het dilemma; een zwevend tv-meubel moet praktisch, stijlvol en stevig zijn, en ik heb het internet afgespeurd om de perfecte match te vinden.

In dit artikel deel ik tips over het kiezen van een IKEA zwevend tv-meubel dat niet alleen mooi oogt, maar ook nog eens bijdraagt aan een opgeruimde leefruimte. Lees verder en ontdek hoe jouw tv-hoek het middelpunt van de kamer wordt!

Samenvatting

 • Zorg dat je de muur goed meet waar het zwevende tv – meubel komt te hangen, zodat je weet dat het past en sterk genoeg is.
 • Kies een stijl, kleur en materiaal die bij je huidige interieur passen en denk aan duurzaamheid in je keuze.
 • Houd rekening met praktische zaken zoals opbergruimte voor jouw IKEA sonos, apparaten en kabelmanagement voor een nette uitstraling.
 • Volg nauwkeurig de installatie – instructies van Ikea om te zorgen dat je meubel veilig en recht hangt.
 • Maak gebruik van de extra services die Ikea biedt, zoals levering en montagehulp, als je niet handig bent in doe-het-zelven.

Hoe kies je het juiste formaat en design voor jouw ruimte?

Ik sta voor een uitdaging om het perfecte zwevende tv-meubel te kiezen dat past bij mijn woonkamer. Met de BESTÅ serie van Ikea wil ik een balans vinden tussen functionaliteit en stijl.

 • Meet eerst nauwkeurig de beschikbare ruimte op waar het meubel komt te hangen. Hierbij hou ik rekening met zowel de lengte als de hoogte van de muur.
 • Bekijk vervolgens de grootte van mijn televisie om er zeker van te zijn dat het meubel niet te klein of te groot is. Mijn doel is om een harmonieuze uitstraling te creëren.
 • Ik denk na over opbergruimte die ik nodig heb voor mijn apparaten en accessoires. De BESTÅ serie biedt verschillende opties met lades, deuren en vakken.
 • Daarnaast let ik op het draagvermogen van het meubel om zeker te zijn dat het sterk genoeg is voor mijn tv en toebehoren.
 • Ik kies een design dat aansluit bij mijn persoonlijke smaak en interieur, zodat alles één geheel vormt in mijn woonruimte.
 • De kleur en materiaalkeuze stem ik af op mijn bestaande meubels, want ik wil geen vloekend element in huis halen.
 • Duurzaamheid speelt ook een rol; ik vermijd producten die bijdragen aan ontbossing en houtkap omdat ik begaan ben met onze aarde en klimaatverandering.
 • Niet onbelangrijk is de bevestiging; ik check of mijn muur geschikt is voor montage en of alle benodigdheden worden meegeleverd of dat ik deze nog online moet bestellen.
 • Tot slot ga ik na welke extra services Ikea aanbiedt zoals levering, montagehulp of adviesgesprekken, wat handig kan zijn als doe-het-zelven niet mijn sterkste punt is.

Overwegingen bij het selecteren van kleuren en materialen

Het kiezen van het juiste formaat en design is slechts het begin; kleuren en materialen bepalen de sfeer in huis. De harmonie tussen mijn muurkleuren en meubilair is essentieel voor een samenhangend interieur.

In de woonkamer zoek ik naar een balans tussen comfort en stijl, waarbij het tv-meubel een centrale rol speelt.

Hout voegt warmte toe en refereert aan duurzaam bosbeheer, iets wat mij aanspreekt in mijn zoektocht naar een milieuvriendelijke levensstijl. Een metalen of glazen tv-meubel zou dan weer een strakke, moderne uitstraling geven.

Elk materiaal heeft zijn eigen karakter en invloed op de ruimte. Denk ik aan de lichtinval in mijn woonkamer, dan kan een hoogglans afwerking de kamer doen opleven. Het assortiment zwevende tv-meubels van IKEA biedt genoeg keuze om precies te vinden wat bij mijn stijl past, zonder dat ik urenlang online moet bestellen of door bossen moet struinen op zoek naar het perfecte stuk.

Installatie en montage van je Ikea zwevend tv-meubel

Nu we de kleur en materialen voor ons zwevend tv-meubel hebben uitgekozen, is het tijd voor de volgende stap: de installatie. Hierbij speelt niet alleen het visuele aspect een rol, maar ook hoe praktisch alles werkt.

 • Controleer eerst de muur waarop het BESTÅ tv – meubel bevestigd wordt. Deze moet sterk genoeg zijn om het gewicht veilig te dragen.
 • Raadpleeg de montagehandleiding aandachtig. Elke stap die je neemt tijdens de montage is daarin duidelijk omschreven.
 • Sorteer alle schroeven, bouten en montagematerialen voordat je begint. Zo voorkom je dat je halverwege iets mist.
 • Meet nauwkeurig af waar het meubel moet komen. Een waterpas helpt je ervoor te zorgen dat jouw meubel recht hangt.
 • Boor voorzichtig de gaten op de aangeduide plaatsen in de muur. Gebruik geschikte pluggen voor jouw type muur of vraag advies als je niet zeker bent.
 • Bevestig het meegeleverde bevestigingsmateriaal aan de muur zoals in de handleiding staat beschreven; vergeet hierbij geen gebruik te maken van een ophangrail indien nodig.
 • Hang het frame van het tv – meubel aan het bevestigingsmateriaal. Controleer dubbel of alles stevig vastzit en goed uitgelijnd is.
 • Denk na over kabelmanagement voordat je apparatuur plaatst. Het wegwerken van kabels draagt bij aan een strak en ordelijk geheel.
 • Plaats ten slotte je televisie en eventuele andere apparaten op het meubel. Pas hierbij op dat er geen druk komt te liggen op kabels of verbindingen.

Conclusie: het perfecte zwevende tv-meubel vinden

Het perfecte zwevende Ikea tv-meubel kiezen is een slimme zet om stijl en functionaliteit in huis te brengen. Maak je woonkamer compleet met een formaat dat past bij je tv en de ruimte.

Materialen en kleuren kies je zo dat ze jouw interieur complimenteren, een persoonlijke draai aan de ruimte geven. Het BESTÅ model is ideaal voor een zwevende look en biedt gemak bij het schoonmaken.

Voor wie inspiratie zoekt, Ikea’s tips en hacks zijn goud waard. Durf te kiezen en geniet van een opgeruimd, stijlvol resultaat waar je trots op kunt zijn!

Veelgestelde Vragen

1. Waar kan ik een zwevend Ikea tv-meubel online bestellen?

Je kunt eenvoudig een zwevend Ikea tv-meubel online bestellen door de website van Ikea te bezoeken en het perfecte model voor jouw woonkamer te kiezen.

2. Wat zijn de voordelen van een zwevend tv-meubel van Ikea?

Een zwevend tv-meubel van Ikea zorgt voor een moderne uitstraling in je woonkamer en biedt ruimtebesparing doordat het niet op de grond staat.

3. Hoe weet ik welk zwevend tv-meubel past bij mijn huis?

Bekijk de afmetingen en het design van de zwevende Ikea tv-meubels online, vergelijk deze met je ruimte thuis om de beste keuze te maken.

4. Zijn de materialen voor Ikea tv-meubels duurzaam?

Ikea zet zich in voor duurzaamheid en bosbouw, veel van hun meubels, inclusief zwevende tv-meubels, worden gemaakt met aandacht voor het milieu.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *