IKEA bureau

Het vinden van het perfecte bureau dat past bij jouw stijl en functionaliteit kan een hele uitdaging zijn. Gelukkig ben ik in dezelfde situatie geweest, maar na onderzoek ontdekte ik IKEA’s HEMNES bureau van 89×108 cm, dat traditioneel design combineert met moderne behoeften.

In dit artikel neem ik je mee door het veelzijdige aanbod van IKEA bureaus, van praktisch en stijlvol tot duurzaam en aanpasbaar. Verdiep je in de mogelijkheden!

Samenvatting

 • IKEA biedt een breed assortiment bureaus en werkplekaccessoires aan, zoals de veelzijdige MICKE en BEKANT series, die ontworpen zijn om zowel functioneel als stijlvol te zijn.
 • Duurzaamheid is een kernwaarde van IKEA; het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 hout uit 100% duurzame bronnen te gebruiken en werkt aan een ‘Forest Positive’ agenda om bosbouwpraktijken wereldwijd te verbeteren.
 • IKEA bureaus zijn aanpasbaar, met opties voor zelf samenstellen en accessoires zoals monitorstandaarden, ladeblokken en kabelmanagementoplossingen, waarmee gebruikers hun werkplek kunnen personaliseren.
 • Handige diensten zoals de online bureauplanner en meubelmontageservice van IKEA maken het kiezen en opbouwen van je werkplek gemakkelijk en efficiënt.
 • Accessoires ter verbetering van ergonomie, zoals verstelbare monitorstandaarden en bureaulampen met flexibele armen, dragen bij aan comfort en productiviteit.

Verscheidenheid in IKEA Bureaustijlen

IKEA begrijpt dat elke werkplek uniek is en biedt daarom een scala aan bureaustijlen die iedere persoonlijke smaak en functionele behoefte complementeren. Van minimalistische ontwerpen die in elke kamer passen tot ergonomische oplossingen die je werkdag comfortabeler maken, bij IKEA vind je altijd een bureau dat bij je past.

Bureaus voor werk en gamen

Ik heb net mijn oog laten vallen op de gaming bureaus van IKEA, en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben. Met een ruim blad krijg je alle ruimte voor je apparatuur, wat essentieel is voor urenlang ongestoord gamen.

En dat niet alleen, zo’n bureau kan je ook helpen bij het handhaven van een goede zithouding, wat belangrijk is om lichamelijke klachten te voorkomen.

Velen praten over het Uppspel game bureau en ik snap nu waarom. Het biedt namelijk niet alleen genoeg ruimte, maar met de verstelbare functies zet je hem precies op de hoogte die jij prettig vindt.

Als je voor langere tijd achter je bureau zit of staat, voelt dat net even beter. Na deze ervaring kijk ik uit naar de computertafels en hoekbureaus die ook in het assortiment zitten.

Computertafels en hoekbureaus

Mijn werkruimte thuis heeft een complete transformatie ondergaan dankzij een hoekbureau van IKEA. Het is geweldig hoe zoiets als een goed geplaatste computertafel een kamer kan omtoveren tot een efficiënte en aangename werkplek.

IKEA biedt een scala aan opties voor wie op zoek is naar ruimtebesparende oplossingen of juist een groot werkoppervlak nodig heeft. Mijn HEMNES bureau met zijn strakke lijnen en ingebouwd kabelbeheer is ook een echte blikvanger, perfect voor mijn videoconferenties.

Met de online bestelopties van IKEA vind ik het gemakkelijk om de verschillende stijlen en kleuren te vergelijken, zoals de frisse witte bureaus of de klassiek zwarte varianten. Hoekbureaus zijn ideaal voor het creëren van een afgebakend werkgebied, zelfs in kleinere kamers.

En voor extra opbergruimte kies ik voor modellen met lades of kastjes; alles blijft netjes en binnen handbereik.

Populaire IKEA Bureau Modellen

Als het gaat om het vinden van het perfecte bureau, heeft IKEA een verscheidenheid aan modellen die zowel praktisch als stijlvol zijn. Ontdek de populaire opties die aan je specifieke behoeften voldoen, of je nu zoekt naar minimalistisch design of naar bureaus die met je meegroeien.

MICKE Serie: Compact en Functioneel

Mijn werkplek thuis moest praktisch en stijlvol zijn, dus koos ik voor de MICKE serie van IKEA. Dit slim ontworpen bureau heeft precies genoeg opbergruimte voor al mijn benodigdheden en past perfect in een kleine kamer.

De diverse afmetingen en kleuren maken het eenvoudig om een bureau te vinden dat naadloos aansluit bij mijn interieur.

De MICKE serie blinkt uit in flexibiliteit, waardoor ik makkelijk meerdere bureaus aan elkaar kan koppelen voor extra werkruimte. Dit is ideaal voor mijn groeiende business. Elk bureau is functioneel ontworpen met oog voor detail, en de slimme opbergoplossingen helpen mij om alles netjes georganiseerd te houden.

Bovendien complimenteert het strakke, moderne design van de MICKE serie mijn thuiskantoor, waardoor werken elke dag een plezier is.

BEKANT Serie: Verstelbaar en Ruim

De BEKANT serie van IKEA biedt meubels die zowel stevig zijn als flexibel, met opties die passen bij allerlei werkstijlen. Met afmetingen zoals 160×80 cm en 140×60 cm, kies je een bureauoppervlak dat ruimte biedt voor al je projecten en computerapparatuur.

Het slimme ontwerp van deze serie bevat handige oplossingen voor het wegwerken van snoeren, waardoor je werkruimte netjes en georganiseerd blijft.

Ik waardeer de mogelijkheid om te wisselen tussen zitten en staan gedurende mijn werkdag, en de BEKANT zit/sta bureaus maken dit gemakkelijk met hun verstelbare hoogtefunctie. Het aanbod omvat niet alleen bureaus, maar ook passende opbergers en vergadertafels die een uniforme look in de werkplek brengen.

En als je voor duurzaamheid gaat, zijn er zelfs tweedehands opties beschikbaar die nog steeds de kwaliteit en stijl bieden waar IKEA om bekend staat. Laten we nu eens kijken naar de IKEA bureau accessoires die je werkplek compleet kunnen maken.

IKEA Bureau Accessoires

IKEA is niet alleen de plek voor het vinden van je ideale bureau, maar ook voor alle handige accessoires die jouw werkplek compleet maken. Ontdek hoe diverse aanvullingen, van praktische monitorstandaarden tot slimme kabelmanagementoplossingen, zorgen voor een georganiseerde en stijlvolle ruimte.

Monitorstandaarden en Ladeblokken

Mijn bureau blijft netjes en overzichtelijk dankzij slimme oplossingen van IKEA. Een monitorstandaard met lade, zoals de ELLOVEN, is onmisbaar voor iedere werkplek.

 • De ELLOVEN monitorstandaard voegt een strak design toe aan je bureau en is verkrijgbaar in wit of antraciet.
 • Deze standaard biedt niet alleen een betere kijkhoek maar ook extra opbergruimte om belangrijke spullen binnen handbereik te houden.
 • Ruimtebesparing staat centraal; onder de SIGFINN monitorstandaard berg ik mijn toetsenbord en muis gemakkelijk op.
 • Met zijn ergonomische vormgeving zorgt de SIGFINN ervoor dat ik comfortabel werk zonder nekklachten.
 • Ladeblokken zijn een ideale manier om mijn kantoorbenodigdheden georganiseerd te houden en snel te vinden wat ik nodig heb.
 • Ik bestel mijn ladeblok eenvoudig online of haal het op bij mijn lokale IKEA, handig voor als ik snel aan de slag wil gaan.
 • Dankzij doordachte kabelmanagementoplossingen vermijd ik een wirwar van draden en behoud ik focus op mijn werk.
 • Slimme verlichtingsopties integreren naadloos met mijn bureau set – up, waardoor ik ook tijdens lange werkdagen goed zichtbaar blijf.

Kabelmanagement en Verlichtingsopties

Naast monitorstandaarden en ladeblokken biedt IKEA ook slimme oplossingen voor kabelmanagement en verlichtingsopties die je werkplek efficiënt en stijlvol maken. Ik ontdek steeds weer hoe belangrijk een opgeruimde ruimte is voor mijn productiviteit, en met de volgende accessoires van IKEA is dat heel eenvoudig te bereiken:

 • Kabelgoten zijn ideaal om alle snoeren netjes weg te werken; ze zorgen ervoor dat alles er strak uitziet onder en achter je bureau.
 • Flexibele kabelslangen bundelen alle draden samen, wat niet alleen netjes oogt maar ook voorkomt dat ik per ongeluk een warboel veroorzaak.
 • Met de handige kabelklemmen van IKEA houd ik mijn oplaadkabels altijd binnen handbereik zonder dat ze in de weg liggen of verstrikt raken.
 • Kabelgeleiders helpen me om de draden langs het bureau te leiden zonder dat ze loshangen, waardoor mijn werkplek er altijd geordend uitziet.
 • De HEMNES en IDANÄS bureaus komen met ingebouwde kabelmanagementoplossingen zoals gaten en vakjes waar ik gemakkelijk al mijn kabels kwijt kan. Dit zorgt voor een strakke uitstraling zonder losse snoeren.
 • LED – lampen bieden heldere, energiezuinige verlichting die ik precies kan afstellen op wat ik nodig heb.
 • Bureaulampen met verstelbare armen maken het mogelijk om het licht daar te richten waar het nodig is, of dat nu bij het toetsenbord of op papierwerk is.

Duurzaamheid bij IKEA

Bij IKEA neemt duurzaamheid een centrale plaats in, met een sterke focus op het verantwoord inkopen van materialen en het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk. Met de ‘Forest Positive’ agenda zet het Zweedse meubelbedrijf grote stappen richting een duurzamere toekomst, strevend naar een positieve impact op onze bossen en natuurlijke hulpbronnen tegen 2030.

Inzet voor duurzaam houtgebruik

Ik ben trots om te zien hoe serieus IKEA duurzaamheid neemt, vooral als het gaat om het gebruik van hout. Wist je dat 85% van het hout dat IKEA gebruikt uit duurzame bronnen komt? Dat betekent dat het hout afkomstig is uit bossen die goed beheerd worden.

Hier zorgen ze ervoor dat de natuurlijke habitat behouden blijft en dat er niet meer bomen gekapt worden dan dat erbij kunnen groeien.

Het houtgebruik bij IKEA gaat hand in hand met respect voor de natuur. Hun beleid staat erop dat de bossen intact moeten blijven. Hiermee zet IKEA een sterke stap naar een duurzamere planeet.

Het bedrijf streeft ernaar om tegen 2030 nog positiever bij te dragen aan de wereldbossen. Het is inspirerend dat ze vooroplopen in de strijd voor een groenere toekomst en ik draag graag mijn steentje bij door hun producten te kiezen.

IKEA Forest Positive Agenda voor 2030

Naast onze inzet voor duurzaam houtgebruik, gaat IKEA een stap verder met de Forest Positive Agenda voor 2030. Deze ambitieuze agenda bevat plannen om wereldwijde bosbouwpraktijken te transformeren, niet alleen binnen eigen bedrijfsactiviteiten.

We richten ons op het vergroten van de biodiversiteit en het verminderen van onze klimaatimpact via geavanceerd bos- en landbeheer. Dit betekent ook dat we onszelf verplichten om klimaatpositief te zijn door de uitstoot van broeikasgassen drastisch te verminderen en meer CO2 uit de atmosfeer op te vangen en op te slaan.

We werken hard om illegale houtkap tegen te gaan en stimuleren innovatie voor een circulaire economie waarin producten hergebruikt en gerecycled worden. Met trots kunnen we melden dat ons duurzaamheidsrapport laat zien dat we goed op weg zijn om onze doelen voor 2030 te bereiken.

Dit alles maakt deel uit van IKEA’s toewijding om verantwoorde keuzes hand in hand te laten gaan met modern design en betaalbaarheid.

Personaliseer je Werkplek

Creëer een werkruimte die helemaal van jou is door het brede aanbod aan personalisatieopties die IKEA te bieden heeft. Kies uit een scala aan bureaus en accessoires om je productiviteit te verhogen en een plek te creëren waar je niet alleen efficiënt kunt werken, maar ook echt kunt genieten.

Zelf samen te stellen bureaus

Ik hou ervan om mijn werkruimte te personaliseren, het geeft een unieke touch. Met de modulaire bureaus van IKEA kan ik precies dat doen en mijn creativiteit de vrije loop laten.

 • Ik kies eerst een tafelblad dat past bij mijn stijl en de afmetingen van mijn kamer.
 • Daarna ga ik op zoek naar poten of schragen die niet alleen steun bieden maar ook karakter geven aan het bureau.
 • Accessoires zoals ladeblokken selecteer ik op basis van wat ik nodig heb om georganiseerd te blijven.
 • Kabelmanagementoplossingen voeg ik toe om een nette en professionele uitstraling te behouden.
 • Een comfortabele monitorstandaard bepaalt vervolgens de ideale hoogte voor mijn ogen, wat belangrijk is voor mijn houding.
 • Verlichtingsopties zijn er in overvloed; een goed verlichte werkplek verbetert immers mijn concentratie.
 • Ik maak gebruik van IKEA’s bureauplanner om een visuele voorstelling van het eindresultaat te krijgen.
 • Duurzaamheid is belangrijk voor mij, dus let ik goed op het gebruik van duurzaam hout in de producten die ik kies.

Meubelmontageservice

Mijn nieuwe IKEA bureau zelf in elkaar zetten leek eerst een goed idee, maar soms willen we tijd besparen of hebben we gewoon twee rechterhanden nodig. Gelukkig biedt IKEA hiervoor een handige oplossing: de meubelmontageservice.

Het kost wat, met een starttarief van €39,99 en daarna €54 per uur, maar dan zorgt een ervaren monteur dat mijn bureau perfect in elkaar staat. Dit kan gemakkelijk online geboekt worden en het scheelt mij hoofdpijn en tijd.

Het fijne aan deze service is dat het meer is dan alleen monteren. Het omvat alles van advies en bezorging tot installatie en zelfs het retourneren van oude meubels. Heb ik hulp nodig bij het monteren of wil ik ervaringen over montage lezen, dan vind ik dat allemaal terug via Klusup, een platform voor montageservices door onafhankelijke vakmannen.

Zo geniet ik sneller van mijn werkplek zonder zorgen. Nu mijn bureau staat, is het tijd om de juiste accessoires uit te zoeken.

Conclusie

IKEA bureaus brengen stijl en functionaliteit samen op een unieke manier. De slimme ontwerpen, zoals de MICKE en BEKANT series, passen in elke ruimte en ondersteunen een georganiseerde werkplek.

Accessoires zoals monitorstandaarden en kabelbeheer verbeteren de werkervaring terwijl de inzet voor duurzaamheid zich weerspiegelt in elk product. De mogelijkheid om je bureau zelf samen te stellen, verzekert dat iedereen een gepersonaliseerde werkplek kan creëren.

Laat deze gids inspireren om een ruimte te creëren waar productiviteit en welzijn hand in hand gaan.

1. Wat voor soort bureaus heeft IKEA?

IKEA biedt een verscheidenheid aan bureaus en bureaustoelen IKEA die perfect zijn voor je werkplek of thuiskantoor, beschikbaar in verschillende maten en designs, allemaal met een unieke Scandinavische stijl.

2. Zijn IKEA bureaus functioneel en hebben ze opbergmogelijkheden?

Ja, IKEA’s bureaus zijn ontworpen om zowel functioneel te zijn als voldoende opbergmogelijkheden te bieden voor al je werkmateriaal.

3. Hoe kies ik het juiste IKEA bureau voor mijn ruimte?

Bekijk de afmetingen van de verschillende IKEA bureaus om er een te vinden die goed past in jouw ruimte en voldoet aan jouw behoeften voor een efficiënte werkplek.

4. Moet ik mijn IKEA bureau zelf monteren?

Ja, als je een bureau bij IKEA koopt, wordt het geleverd als een plat pakket en moet je het zelf monteren met de bijgeleverde instructies.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *