In dit artikel

De economie van luiers: Hoeveel kosten ze echt en hoe te besparen? (2023)

In dit artikel

De aanschaf van luiers kan een behoorlijke hap uit je budget nemen, dat weet ik uit eigen ervaring. Zo kwam ik erachter dat ouders per kind gemiddeld 700 euro per jaar kunnen besparen op luiers door altijd de laagste prijs te kiezen.

In deze blogpost geef ik je een overzicht van de echte kosten van luiers en geef ik praktische tips om te besparen. Ben je klaar om je portemonnee wat lucht te geven?.

Key Takeaway

De beste luiers van 2023 volgens onze test is Pampers Premium Protection. Het is een ultrazachte luier, perfect voor kwetsbare baby billen en geeft 12 uur droog garantie! De zijkanten van de luier passen zich feilloos aan op het buikje van je kindje.

Samenvatting

 • Gemiddeld kunnen ouders per kind per jaar 700 euro besparen op luiers door altijd de laagste prijs te kiezen en te letten op aanbiedingen.
 • Het vergelijken van prijzen van wegwerpluiers is belangrijk om de meest kosteneffectieve optie te vinden. Luiers in bulk kopen en kortingscodes gebruiken kunnen ook helpen bij het besparen.
 • Overstappen naar wasbare luiers kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op de lange termijn, omdat ze hergebruikt kunnen worden en minder afval produceren. Onderzoek heeft aangetoond dat je meer dan 700 euro per jaar kunt besparen door wasbare luiers te gebruiken.

Kosten van luiers

– De kosten van wegwerpluiers kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk en de verpakking.

– Door verschillende merken te vergelijken en te kijken naar aanbiedingen, kun je veel geld besparen bij het kopen van luiers.

Prijsvergelijking wegwerpluiers

Het is belangrijk om de prijzen van wegwerpluiers te vergelijken om de meest kosteneffectieve optie te vinden. De kosten van luiers variëren namelijk sterk, afhankelijk van het merk, de maat en de frequentie van het verschonen. Hieronder vind je een vergelijking van de prijzen van enkele populaire merken wegwerpluiers.

MerkMaatAantal per pakPrijs per pakPrijs per luier
Merk A450€10€0.20
Merk B444€11€0.25
Merk C436€9€0.25

Het is duidelijk te zien dat het aantal luiers per verpakking en de prijs per pak een grote invloed hebben op de prijs per luier. Het kopen van luiers in bulk is een goede manier om de kosten per luier te verlagen.

Ook is het de moeite waard om te kijken naar aanbiedingen op online winkelplatformen, die vaak lagere prijzen bieden voor luiers. Door altijd de laagste prijs te kiezen, is het mogelijk om meer dan 700 euro per jaar te besparen op luiers.

Het is belangrijk om te beseffen dat beursgenoteerde multinationals niet altijd alle informatie vrijgeven over hun luiers. Daarom is het slim om zelf onderzoek te doen en te vergelijken.

Besparingstips voor het kopen van luiers

Ik heb een paar handige tips om geld te besparen bij het kopen van luiers:

 • Koop luiers in bulk: Door luiers in grotere hoeveelheden te kopen, kun je vaak geld besparen. Kijk uit naar aanbiedingen waarbij je meerdere verpakkingen kunt kopen voor een lagere prijs per luier.
 • Vergelijk prijzen online: Online winkels bieden vaak lagere prijzen voor luiers. Neem de tijd om verschillende websites te vergelijken en kies degene met de beste deals.
 • Gebruik kortingscodes: Zoek naar kortingscodes voordat je luiers online koopt. Deze codes kunnen je extra korting geven op je aankoop.
 • Probeer verschillende merken uit: Niet alle merken van luiers zijn even duur. Misschien kun je een goedkoper merk vinden dat nog steeds van goede kwaliteit is.
 • Let op aanbiedingen: Houd de reclamefolders en online platforms in de gaten voor speciale aanbiedingen op luiers. Soms worden er bundels of pakketten aangeboden tegen een lagere prijs.

Besparen op luiers

Maak gebruik van aanbiedingen en kortingscodes.

Gebruik maken van aanbiedingen en kortingscodes

Voor het besparen op luiers kun je gebruik maken van aanbiedingen en kortingscodes. Dit kan je helpen om geld te besparen op de aanschaf van luiers. Hier zijn enkele tips:

 1. Houd aanbiedingen in de gaten: Kijk regelmatig naar reclamefolders, online winkels of vraag bij verschillende winkels naar actuele aanbiedingen voor luiers. Zo kun je profiteren van kortingen en speciale deals.
 2. Schrijf je in voor nieuwsbrieven: Door je in te schrijven voor nieuwsbrieven van baby- en kinderwinkels, ontvang je vaak speciale kortingscodes en aanbiedingen die alleen geldig zijn voor abonnees.
 3. Gebruik kortingscodes: Online zijn er vaak kortingscodes beschikbaar waarmee je korting kunt krijgen op diapers.nl of andere webshops die luiers verkopen. Zoek naar relevante kortingscodes voordat je een bestelling plaatst.
 4. Koop in bulk: Soms zijn er ook aanbiedingen waarbij je luiers in bulk kunt kopen tegen een lagere prijs per luier. Het kan lonend zijn om grote verpakkingen te kopen als ze afgeprijsd zijn.

Overstappen naar wasbare luiers als duurzamere en kostenbesparende optie

Ik ben overgestapt op wasbare luiers omdat ze beter zijn voor het milieu en ook geld besparen. Wasbare luiers kunnen hergebruikt worden, waardoor je minder afval produceert. Bovendien kosten ze op de lange termijn minder omdat je geen wegwerpluiers meer hoeft te kopen.

Onderzoek heeft aangetoond dat je meer dan 700 euro per jaar kunt besparen door wasbare luiers te gebruiken. Daarnaast kunnen kinderen die wasbare luiers dragen vaak sneller zindelijk worden.

Het is dus een duurzame en slimme keuze!

Berekening van kostenbesparingen bij het gebruik van wasbare luiers

Als je overstapt naar wasbare luiers, kan dit aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. In vergelijking met wegwerpluiers, die elke keer moeten worden gekocht, kun je wasbare luiers hergebruiken. Dit betekent dat je op de lange termijn minder geld hoeft uit te geven aan luiers. Als we naar de cijfers kijken, kan een gemiddeld kind ongeveer 5000 luiers gebruiken tot ze zindelijk zijn. De kosten van wegwerpluiers kunnen oplopen tot honderden euro’s per jaar. Aan de andere kant heb je bij wasbare luiers alleen de initiële investering nodig, die meestal goedkoper is dan het kopen van wegwerpluiers voor dezelfde periode. Door over te stappen naar wasbare luiers kun je dus substantiële kosten besparen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamer milieu.

Meer over ‘Luiers’

Luiers spelen een centrale rol in de eerste jaren van een kind. Of je nu nadenkt over de toilettraining en de overgang naar zindelijkheid, of zoekt naar budgetbeheer en bespaartips voor jonge ouders, er is veel te ontdekken. De evolutie van luiers van vroeger tot nu laat een fascinerende geschiedenis zien, terwijl de impact op het gezinsleven niet te onderschatten is. En wist je dat luiers in verschillende seizoenen aanpassingen vereisen?

Daarnaast zijn er veel zaken waar ouders op moeten letten, zoals het voorkomen van eczeem en andere huidaandoeningen bij baby’s. Het fris houden van luiers is ook essentieel. Om ouders te helpen, is er een gids over wat ouders moeten weten over babygezondheid. Bovendien hebben luiers voor pasgeborenen en peuters verschillen die belangrijk zijn om te kennen. De psychologie achter de keuze van luiers kan zowel het comfort van de baby als de gemoedsrust van de ouders beïnvloeden. Als je van plan bent om te reizen, mis dan onze handige tips voor onderweg niet. En laten we de nachtelijke routine niet vergeten die zorgt voor een goede nachtrust voor zowel ouder als kind.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid, bieden we informatie over het onderhouden en wassen van wasbare luiers. De rol van vaders in de luierverzorging wordt ook benadrukt, evenals de economie van luiers en hoe je kunt besparen. Voor een diepgaande blik op dit onderwerp, raadpleeg onze complete gids over luiers. Duik in de geschiedenis van luiers of leer over de verschillen tussen luiers en luierbroekjes. Het kiezen van de juiste maat luiers voor je baby is cruciaal, en voor de milieubewuste ouders bieden we informatie over milieuvriendelijke luiers.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is de echte kosten van luiers?

De echte kosten van luiers houden zowel de prijs van het kopen van luiers als de kosten van het opvoeden van kinderen in.

2. Hoe kan ik geld besparen op luiers?

Je kunt geld besparen op luiers door ze in bulk te kopen, vooral in online winkels. Er zijn ook vaak aanbiedingen waar je goedkope luiers kunt kopen.

3. Wat zijn duurzame luiers?

Duurzame luiers, ook wel wasbare luiers genoemd, hebben minder milieu-impact dan wegwerpluiers. Ze kunnen na gebruik worden gewassen en hergebruikt.

4. Wat zijn de voor- en nadelen van wasbare luiers?

Wasbare luiers zijn goedkoper op de lange termijn en beter voor het milieu. Maar ze kunnen meer werk zijn dan wegwerpluiers omdat ze moeten worden gewassen.

5. Waarom stijgen de kosten van wegwerpluiers?

Prijsstijgingen van wegwerpluiers kunnen komen door hogere productiekosten of door stress door stijgende dagelijkse kosten. Je kunt deze kosten vermijden door duurzame of goedkope luiers online te kopen in bulk.

» Referenties


Megan V. Smith, DrPH, MPH, Anna Kruse, MPH, Alison Weir, PhD, JD, & Joanne Goldblum, MSW. (2013). Diaper Need and Its Impact on Child Health. Pediatrics, 132(2): 253–259.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3727676/

Robert J. O’Connor, MS, FACRP, Veronica Sanchez, PhD, Y. Wang, Roger Gibb, PhD, Donald L. Nofziger, MD, Mary Bailey, PhD, & Andrew N. Carr, PhD. (2019). Evaluation of the Impact of 2 Disposable Diapers in the “Natural” Diaper Category on Diapered Skin Condition. Clinical Pediatrics, 58(7): 806–815.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6515712/

» Referenties

Conclusie beste luier 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *