In dit artikel

Alles wat je moet weten over diclofenac: Werking en bijwerkingen (2023)

In dit artikel

Diclofenac is een pijnstiller. Het helpt de pijn te verminderen, ontstekingen te remmen en koorts te verlagen. Het werkt door een enzym genaamd COX te blokkeren. Diclofenac behoort tot een groep medicijnen genaamd NSAID’s.

De werking begint binnen één uur en blijft ongeveer zes uur aanhouden.

Je kunt diclofenac gebruiken voor verschillende soorten pijn. Denk bijvoorbeeld aan gewrichtspijn, reumatoïde artritis, keelpijn en pijn door bijholteontsteking. Maar pas op! Er zijn ook bijwerkingen.

Deze medicijnen kunnen buikpijn of misselijkheid veroorzaken. En met alcohol kan dit erger worden. Er zijn ook andere mogelijke bijwerkingen, zoals hartproblemen en problemen met je nieren.

Het kan ook gebeuren dat je duizelig of in de war raakt. Dit is belangrijk als je moet rijden. Voor het gebruik van diclofenac moet je altijd een arts of apotheker raadplegen voor de juiste dosering en gebruiksinstructies.

Key Takeaway

Mijn beste diclofenac van 2023 volgens onze test is Voltaren Emulgel 1,16%. Het is een effectieve gel bij gewrichtspijn waaronder artrose. Het is geen vette gel, waardoor het makkelijk op de pijnlijke plek in te masseren is.

Hoe werkt diclofenac?

Diclofenac is een medicijn dat pijn weg neemt. Het helpt ook bij ontstekingen en koorts. Het werkt snel, al na één uur, en gaat ongeveer zes uur door. Het is goed bij gewrichtspijn, keelpijn en pijn van een bijholteontsteking.

Het werkt door iets in je lichaam te remmen dat COX heet.

Er zijn wel wat dingen die je moet weten over diclofenac. Het kan je maag van slag maken. Je kunt buikpijn krijgen of misselijk worden. Drink je alcohol? Dan kunnen deze buikklachten erger worden.

Diclofenac kan ook andere slechte dingen doen in je lichaam. Zoals bloedingen in je maag of darmen, problemen met je hart of nieren die niet goed meer werken. Ook kan het je duizelig of verward maken.

Dit is niet handig als je auto wilt rijden.

Ga altijd naar de arts of apotheker voordat je diclofenac gaat gebruiken. Zij weten hoeveel je mag nemen en hoe je het goed gebruikt.

Wat is diclofenac?

Diclofenac is een medicijn dat wordt gebruikt om pijn te verminderen, ontstekingen te remmen en koorts te verlagen. Het behoort tot de groep medicijnen genaamd NSAID’s, wat staat voor ontstekingsremmende, pijnstillende en koortsverlagende medicijnen.

Diclofenac werkt door het remmen van een enzym genaamd COX (cyclo-oxigenase). Het effect van diclofenac begint binnen één uur en houdt ongeveer zes uur aan. Het kan worden gebruikt bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, keelpijn en pijn door bijholteontsteking.

Het is belangrijk om te weten dat diclofenac maagklachten kan veroorzaken, zoals buikpijn en misselijkheid. Raadpleeg altijd een arts of apotheker voor de juiste dosering en gebruiksinstructies van diclofenac.

Werking van diclofenac

Diclofenac is een medicijn dat pijn vermindert, ontstekingen remt en koorts verlaagt. Het werkt door het remmen van een enzym genaamd COX, wat zorgt voor ontstekingsreacties in het lichaam.

Diclofenac behoort tot de groep medicijnen die NSAID’s worden genoemd. Dit zijn ontstekingsremmende, pijnstillende en koortsverlagende medicijnen. Het effect van diclofenac begint binnen één uur en houdt ongeveer zes uur aan.

Het kan worden gebruikt bij verschillende aandoeningen zoals gewrichtspijn, reumatoïde artritis en keelpijn. Het is belangrijk om te weten dat diclofenac bijwerkingen kan hebben, zoals maagklachten en maagdarmbloedingen.

Bijwerkingen van diclofenac

Diclofenac kan enkele bijwerkingen hebben. Een veelvoorkomende bijwerking is maagklachten, zoals buikpijn en misselijkheid. Het is ook belangrijk om op te letten bij het autorijden, omdat diclofenac duizeligheid en verwardheid als bijwerking kan hebben.

Daarnaast kunnen NSAID’s zoals diclofenac ook maagdarmbloedingen, hartproblemen en nierproblemen veroorzaken. Raadpleeg altijd een arts of apotheker voor de juiste dosering en gebruiksinstructies van diclofenac.

Meer over ‘Diclofenac’

Interesse in hoe Diclofenac werkt en welke bijwerkingen het kan veroorzaken? U kunt meer leren over de diclofenac werking bijwerkingen. Heeft u ooit overwogen om Diclofenac te gebruiken voor pijnverlichting en zich afgevraagd over de juiste dosering en toepassing? Bekijk dan onze diepgaande gids over diclofenac gebruik pijnverlichting dosering toepassing. Vergelijken tussen Diclofenac en Ibuprofen? Ontdek welke pijnstiller het meest geschikt is voor u tussen diclofenac vs ibuprofen geschikte pijnstiller.

Voor degenen die zich zorgen maken over de veiligheid van Diclofenac, bieden we belangrijke veiligheidswaarschuwingen diclofenac gebruik. Meer weten over hoe het helpt bij ontstekingen en pijnvermindering? Bezoek diclofenac ontstekingen pijnvermindering. Terwijl Diclofenac effectief kan zijn, is het ook bekend dat het maagklachten kan veroorzaken. Ontdek hoe u deze bijwerkingen kunt minimaliseren bij diclofenac maagklachten bijwerkingen minimaliseren. Bent u op zoek naar alternatieven? Ontdek natuurlijke en voorschriftvrije opties bij alternatieven diclofenac natuurlijke voorschriftvrije opties. Ook het gebruik van diclofenac bij sportblessures en het herstel ervan wordt besproken in diclofenac sportblessures behandeling herstel.

Voor lokaal gebruik is de Diclofenac gel een effectieve oplossing. Kom meer te weten over de diclofenac gel lokale pijnverlichting toepassing voordelen. Zorgen over het gebruik van diclofenac tijdens de zwangerschap? Lees meer over de diclofenac zwangerschap veiligheid risico’s. Diclofenac kan ook helpen bij het beheer van artritis en gewrichtspijn, ontdek meer bij diclofenac artritis beheer gewrichtspijn. Mensen met migraine kunnen baat hebben bij het gebruik van Diclofenac voor verlichting, leer meer bij diclofenac migraine verlichting hoofdpijnklachten. Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de risico’s van Diclofenac in verband met hartaandoeningen en voorzorgsmaatregelen, vind meer informatie hierover bij diclofenac hartaandoeningen risico’s voorzorgsmaatregelen. Voor oudere mensen zijn er speciale overwegingen en doseringen als het gaat om het gebruik van Diclofenac, lees meer bij diclofenac ouderen speciale overwegingen dosering. Ten slotte, het is essentieel om op de hoogte te zijn van de impact van Diclofenac op de gezondheid van de nieren, ontdek hier meer over diclofenac nierfunctie impact op gezondheid nieren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is diclofenac en hoe werkt het?

Diclofenac is een NSAID, wat staat voor Non Steroidal AntiInflammatory Drugs. Het is een pijnstiller en ontstekingsremmer gebruikt voor de behandeling van ziektes zoals artrose, spierpijn, rugpijn, en hoofdpijn.

2. Hoe gebruiken we diclofenac?

Diclofenac komt in verschillende vormen zoals filmomhulde tabletten en zetpillen. Deze medicijnen worden ingezet bij therapie voor acute nociceptieve pijn en koorts.

3. Wat zijn de bijwerkingen van diclofenac?

Bijwerkingen kunnen zijn diarree, winderigheid en maagdarmklachten. Het gebruik van deze pijnstiller moet zorgvuldig gebeuren om lichaamsgewenning te voorkomen.

4. Is diclofenac ook een koortsverlager?

Ja, naast het zijn van een pijnstiller en ontstekingsremmer, wordt diclofenac ook gebruikt als koortsverlager.

5. Kunnen we diclofenac gebruiken voor alle soorten pijn?

Diclofenac kan worden gebruikt voor verschillende soorten pijn zoals spierpijn, rugpijn, hoofdpijn en pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artrose. Echter, het is altijd het beste om eerst een arts te raadplegen.

» Referenties


1. Sallmann, A. R. (1986). The history of diclofenac. The American Journal of Medicine, 80(4, Supplement 2), 29-33. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0002934386900768

2. Revel, F. B., Fayet, M., & Hagen, M. (2020). Topical Diclofenac, an Efficacious Treatment for Osteoarthritis: A Narrative Review. Rheumatol Ther, 7(2), 217–236. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7211216/

3. Gan, T. J. (2010). Diclofenac: an update on its mechanism of action and safety profile. Current Medical Research and Opinion, 26(7), 1715-1731. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1185/03007995.2010.486301

» Referenties

Conclusie beste diclofenac 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *