In dit artikel

Diclofenac en interacties met andere medicijnen: Veilig gebruik (2023)

In dit artikel

Het gebruik van medicijnen kan soms vragen oproepen, vooral als het gaat om het combineren van verschillende middelen. Ik begrijp deze zorgen omdat het niet altijd duidelijk is hoe de ene pil reageert op de andere.

In dit artikel duik ik dieper in de interacties tussen diclofenac en andere geneesmiddelen. Op deze manier help ik u veilig gebruik te maken van uw medicatie. Klinkt interessant? Laten we beginnen!

Key Takeaway

Mijn beste diclofenac van 2023 volgens onze test is Voltaren Emulgel 1,16%. Het is een effectieve gel bij gewrichtspijn waaronder artrose. Het is geen vette gel, waardoor het makkelijk op de pijnlijke plek in te masseren is.

Samenvatting

 • Diclofenac kan anders werken wanneer het wordt gecombineerd met andere medicijnen, wat we ‘interacties’ noemen. Raadpleeg altijd een apotheker voordat je diclofenac met andere medicijnen gebruikt.
 • Het combineren van diclofenac met bepaalde pijnstillers kan een risico vormen voor je maag, dus wees voorzichtig. Bespreek dit risico met een apotheker.
 • Let op mogelijke bijwerkingen en interacties, zoals huidirritatie en effecten op hormonale anticonceptiemiddelen. Raadpleeg een arts als je twijfels hebt.
 • Wees extra waakzaam tijdens het autorijden bij het gebruik van diclofenac, omdat het je reactietijd en alertheid kan beïnvloeden.

Interacties tussen diclofenac en andere medicijnen

Er is iets dat je moet weten over diclofenac. Het kan anders werken als je het met andere medicijnen gebruikt. Dit noemen we ‘interacties’. Soms worden medicijnen sterker of zwakker als je diclofenac gebruikt.

Bijvoorbeeld, de pil en sommige kankermedicijnen kunnen anders werken.

Het is ook belangrijk om op te letten bij het gebruik van diclofenac met andere pijnstillers zoals ibuprofen en naproxen. Dat kan een risico zijn voor je maag. Dit risico noemen we ‘gastro-intestinaal risico’.

Gebruik diclofenac dus niet zomaar met andere medicijnen. Vraag altijd eerst aan je apotheker of het veilig is.

Veilig gebruik van diclofenac met andere medicijnen

Diclofenac is meestal veilig om te gebruiken, maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en rekening te houden met andere medicijnen die je misschien gebruikt. Hier zijn enkele belangrijke punten om op te letten:

 • Controleer altijd met je apotheker of diclofenac veilig kan worden gebruikt met andere geneesmiddelen die je al neemt.
 • Er kunnen bijwerkingen optreden als je diclofenac samen gebruikt met seroxat, dus wees extra voorzichtig.
 • Diclofenac HTP 1% kan huidirritatie veroorzaken vanwege de aanwezigheid van propyleenglycol. dus zorg ervoor dat je dit in gedachten houdt bij het aanbrengen.
 • Het gebruik van hormonale anticonceptiemiddelen bij vrouwen ouder dan 35 jaar kan een interactie hebben met diclofenac, dus bespreek dit met je arts als dit relevant is voor jou.
 • Het gebruik van etoricoxib wordt niet aanbevolen vanwege een gebrek aan bewijs voor effectiviteit en veiligheid, evenals het risico op maagdarmcomplicaties.
 • Onthoud dat er onvoldoende bewijs is voor de effectiviteit en veiligheid van diclofenac in combinatie met andere geneesmiddelen, dus wees extra waakzaam.
 • Let op het autorijden tijdens het gebruik van diclofenac, omdat het invloed kan hebben op je reactietijd en alertheid. Wees daarom voorzichtig wanneer je achter het stuur zit.

Meer over ‘Diclofenac’

Wanneer je meer wilt weten over de diclofenac werking en bijwerkingen, ben je hier aan het juiste adres. Diclofenac staat bekend om zijn gebruik voor pijnverlichting en doseringstoepassing. Het is interessant om te zien hoe het zich verhoudt tot andere pijnstillers zoals in onze analyse van diclofenac vs ibuprofen. Net zoals elk medicijn, komen er ook veiligheidswaarschuwingen bij kijken.

Er zijn specifieke situaties waarin Diclofenac wordt voorgeschreven. Bijvoorbeeld voor ontstekingen en pijnvermindering, artritis beheer, of voor migraine verlichting. Maar het is belangrijk om de risico’s met betrekking tot hartaandoeningen te kennen, alsook de speciale overwegingen voor ouderen en de impact op de nierfunctie. Daarnaast bieden we informatie over levergezondheid, interacties met andere medicijnen, en de geschiktheid voor kinderen.

Voor diegenen die zich afvragen over het langdurig gebruik, of de verschillende vormen zoals tabletten, crème of injecties, we hebben het allemaal behandeld. Ook behandelen we de effectiviteit voor postoperatieve pijn, de behandeling van reumatoïde artritis, de impact op de spijsvertering, en zelfs een blik op de geschiedenis van medisch gebruik van Diclofenac.

Veelgestelde Vragen

1. Wat betekent “Diclofenac en interacties met andere medicijnen: Veilig gebruik”?

“Diclofenac en interacties met andere medicijnen: Veilig gebruik” betekent dat Diclofenac, een soort NSAID’s, kan samenwerken met andere medicijnen. Dit gaat over de veiligheid van deze mix.

2. Wat is het Gastrointestinale en Cardiovasculaire risico van Diclofenac?

Het Gastrointestinale risico van Diclofenac is schade aan de maag. Het Cardiovasculaire risico gaat over problemen met het hart. Maagbescherming kan helpen om het Gastrointestinale risico te verlagen.

3. Wat gebeurt er als ik Diclofenac en Sint Janskruid of Kankermedicatie samen gebruik?

Als je Diclofenac en Sint Janskruid of Kankermedicatie samen gebruikt, kan dit leiden tot geneesmiddelinteracties. Dit kan de werking van de medicijnen veranderen.

4. Zijn er bijwerkingen als ik Diclofenac gebruik?

Ja, er kunnen bijwerkingen zijn bij het gebruik van Diclofenac. Dit hangt af van veel dingen zoals je gezondheid of andere medicijnen die je gebruikt.

5. Wat is gecontraindiceerd gebruik van Diclofenac?

Gecontraindiceerd gebruik van Diclofenac is wanneer je het niet mag gebruiken. Dit kan zijn door een ziekte die je hebt of door andere medicijnen die je gebruikt. Je moet altijd met een dokter praten voordat je een nieuw medicijn gaat gebruiken.

» Referenties


1. Sallmann, A. R. (1986). The history of diclofenac. The American Journal of Medicine, 80(4, Supplement 2), 29-33. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0002934386900768

2. Revel, F. B., Fayet, M., & Hagen, M. (2020). Topical Diclofenac, an Efficacious Treatment for Osteoarthritis: A Narrative Review. Rheumatol Ther, 7(2), 217–236. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7211216/

3. Gan, T. J. (2010). Diclofenac: an update on its mechanism of action and safety profile. Current Medical Research and Opinion, 26(7), 1715-1731. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1185/03007995.2010.486301

» Referenties

Conclusie beste diclofenac 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *