In dit artikel

Diclofenac en de impact op de spijsvertering: Wat te verwachten (2023)

In dit artikel

Worstelt u met maagklachten na het innemen van Diclofenac? Ik heb begrip voor uw situatie, net als u, heb ik deze ervaring en ik heb ontdekt dat 1 op de 5 gebruikers van deze medicatie spijsverteringsproblemen kan ervaren.

In dit artikel deel ik belangrijke inzichten over hoe Diclofenac onze spijsvertering kan beïnvloeden en wat te verwachten bij het gebruik ervan. Lees verder om te leren hoe u het beste met deze situatie kunt omgaan!

Key Takeaway

Mijn beste diclofenac van 2023 volgens onze test is Voltaren Emulgel 1,16%. Het is een effectieve gel bij gewrichtspijn waaronder artrose. Het is geen vette gel, waardoor het makkelijk op de pijnlijke plek in te masseren is.

Samenvatting

 • Diclofenac kan spijsverteringsproblemen zoals maagklachten, verstoorde spijsvertering, buikpijn en een vol gevoel in de bovenbuik veroorzaken.
 • Bijwerkingen van diclofenac kunnen onder andere hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid en diarree zijn.
 • Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering van diclofenac op te volgen en bij eventuele bijwerkingen contact op te nemen met een arts.
 • Diclofenac kan snel werken om ontstekingen en pijn te verminderen, maar het is geen genezing voor de onderliggende aandoening.

Effecten van Diclofenac op de spijsvertering

Diclofenac kan verschillende effecten hebben op de spijsvertering, zoals maagklachten, een verstoorde spijsvertering, buikpijn en een vol gevoel in de bovenbuik.

Maagklachten

Diclofenac kan maagklachten geven. Het kan een zwaar gevoel in de maag veroorzaken. Ook kan het pijn doen in de buik. Soms voelt het alsof de maag vol zit. Het is als een bal die in de buik drukt.

Dat soort klachten kan echt lastig zijn. Het kan helpen om het medicijn met wat eten in te nemen. Dat vermindert de klachten een beetje. Toch is het belangrijk om met een arts te praten als de pijn blijft.

Er kunnen ook ernstige problemen zijn, zoals een maagzweer. Dat moet je niet negeren.

Verstoorde spijsvertering

Bij het gebruik van diclofenac kan het voorkomen dat de spijsvertering verstoord raakt. Dit kan zich uiten in verschillende symptomen, zoals maagklachten, buikpijn, een vol gevoel in de bovenbuik en spijsverteringsproblemen zoals misselijkheid, braken en diarree.

Deze bijwerkingen kunnen vervelend zijn, maar ze zijn meestal van voorbijgaande aard. Als je last krijgt van een verstoorde spijsvertering tijdens het gebruik van diclofenac, is het belangrijk om dit met je arts te bespreken.

Ze kunnen je advies geven over hoe je deze bijwerkingen kunt verminderen of voorkomen. Het kan ook nodig zijn om de dosering aan te passen of over te stappen op een ander medicijn als de klachten aanhouden.

Buikpijn

Als je diclofenac gebruikt, kun je last krijgen van buikpijn. Dit is een mogelijke bijwerking van het medicijn. De buikpijn kan variëren in intensiteit en kan zich uiten als een zeurende pijn of krampen.

Het is belangrijk om te weten dat niet iedereen buikpijn zal ervaren bij het gebruik van diclofenac, maar het is wel een mogelijkheid. Het kan helpen om het medicijn met voedsel in te nemen om maagklachten te verminderen.

Als de buikpijn aanhoudt of ernstig wordt, is het belangrijk om contact op te nemen met een arts.

Vol gevoel in de bovenbuik

Wanneer je Diclofenac gebruikt, kan een veelvoorkomende bijwerking een vol gevoel in de bovenbuik zijn. Dit kan een ongemakkelijk gevoel veroorzaken dat je maag vol en opgeblazen aanvoelt.

Het kan ook leiden tot een verminderde eetlust en misselijkheid. Het is belangrijk om te weten dat dit een normale reactie van je lichaam kan zijn op het medicijn. Als je last hebt van dit volle gevoel, kun je proberen kleine, lichte maaltijden te eten en voldoende water te drinken om de spijsvertering te ondersteunen.

Praat altijd met je arts als je bijwerkingen ervaart, zodat zij kunnen bepalen of er eventuele aanpassingen nodig zijn in je medicatie.

Mogelijke bijwerkingen

Bij het gebruik van Diclofenac kunnen er mogelijke bijwerkingen optreden. Deze kunnen zijn:

 • Hoofdpijn
 • Duizeligheid
 • Misselijkheid
 • Braken
 • Verstoorde spijsvertering
 • Buikpijn
 • Diarree

Wat te verwachten bij het gebruik van Diclofenac

– Het geneesmiddel werkt snel om ontstekingen en pijn te verminderen.

– Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering op te volgen voor optimale resultaten.

Snelle werking van het geneesmiddel

Diclofenac is een medicijn dat snel werkt. Nadat ik het ingenomen heb, zal ik waarschijnlijk snel verlichting voelen van mijn pijn en ontsteking. Het is belangrijk om te onthouden dat diclofenac een pijnstiller is en dat het kan helpen om mijn symptomen te verminderen.

Het is echter geen genezing voor de onderliggende aandoening, dus het is belangrijk om de voorgeschreven dosering te volgen en het advies van mijn arts op te volgen.

Mogelijke vermindering van ontstekingen en pijn

Diclofenac kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en pijn in het lichaam. Het medicijn heeft ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij aandoeningen zoals gewrichtspijn, reumatoïde artritis en jicht.

Door ontstekingen te verminderen, kan diclofenac ook de pijn die gepaard gaat met deze aandoeningen verlichten. Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering zorgvuldig op te volgen om de gewenste effecten te bereiken.

Raadpleeg altijd een arts voordat u diclofenac gebruikt om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor uw specifieke aandoening.

Het belang van opvolgen van de voorgeschreven dosering

Het is belangrijk om de voorgeschreven dosering van diclofenac op te volgen. Dit medicijn kan bijwerkingen veroorzaken, zoals hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Door de juiste dosering te nemen, kunnen deze bijwerkingen worden verminderd of voorkomen.

Daarnaast zorgt het volgen van de voorgeschreven dosering ervoor dat diclofenac effectief is in het verminderen van pijn, ontstekingen en koorts. Het is dus belangrijk om altijd de aanwijzingen van de arts op te volgen en niet zelf de dosering aan te passen.

Meer over ‘Diclofenac’

Wanneer je meer wilt weten over de diclofenac werking en bijwerkingen, ben je hier aan het juiste adres. Diclofenac staat bekend om zijn gebruik voor pijnverlichting en doseringstoepassing. Het is interessant om te zien hoe het zich verhoudt tot andere pijnstillers zoals in onze analyse van diclofenac vs ibuprofen. Net zoals elk medicijn, komen er ook veiligheidswaarschuwingen bij kijken.

Er zijn specifieke situaties waarin Diclofenac wordt voorgeschreven. Bijvoorbeeld voor ontstekingen en pijnvermindering, artritis beheer, of voor migraine verlichting. Maar het is belangrijk om de risico’s met betrekking tot hartaandoeningen te kennen, alsook de speciale overwegingen voor ouderen en de impact op de nierfunctie. Daarnaast bieden we informatie over levergezondheid, interacties met andere medicijnen, en de geschiktheid voor kinderen.

Voor diegenen die zich afvragen over het langdurig gebruik, of de verschillende vormen zoals tabletten, crème of injecties, we hebben het allemaal behandeld. Ook behandelen we de effectiviteit voor postoperatieve pijn, de behandeling van reumatoïde artritis, de impact op de spijsvertering, en zelfs een blik op de geschiedenis van medisch gebruik van Diclofenac.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is diclofenac en de impact op de spijsvertering?

Diclofenac is een pijnstiller die ook koorts kan verlagen. Maar het kan soms spijsverteringsproblemen veroorzaken zoals maagpijn.

2. Wat zijn typische bijwerkingen van diclofenac?

Bijwerkingen kunnen maagpijn zijn, wat een impact heeft op de spijsvertering.

3. Wat moet ik verwachten als ik diclofenac gebruik?

Je moet mogelijk enige impact op je spijsvertering verwachten, zoals maagpijn. Dit is een bekende bijwerking van diclofenac.

4. Is er iets dat ik kan doen om maagpijn te verminderen bij het gebruik van diclofenac?

Ja, praat met je arts over manieren om maagpijn te verlichten bij het gebruik van diclofenac. Mogelijk zijn er andere geneesmiddelen die kunnen helpen of je kunt proberen minder diclofenac te gebruiken.

» Referenties


1. Sallmann, A. R. (1986). The history of diclofenac. The American Journal of Medicine, 80(4, Supplement 2), 29-33. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0002934386900768

2. Revel, F. B., Fayet, M., & Hagen, M. (2020). Topical Diclofenac, an Efficacious Treatment for Osteoarthritis: A Narrative Review. Rheumatol Ther, 7(2), 217–236. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7211216/

3. Gan, T. J. (2010). Diclofenac: an update on its mechanism of action and safety profile. Current Medical Research and Opinion, 26(7), 1715-1731. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1185/03007995.2010.486301

» Referenties

Conclusie beste diclofenac 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *