In dit artikel

Diclofenac voor artritis: Beheer van chronische gewrichtspijn (2023)

In dit artikel

Leven met chronische gewrichtspijn als gevolg van artritis kan een dagelijkse uitdaging zijn. Ik begrijp dat maar al te goed, want ik heb ook te maken gehad met deze slopende aandoening.

Daarom wil ik, na grondig onderzoek, het geneesmiddel Diclofenac introduceren dat bekend staat om zijn ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Deze blogpost zal in detail treden over hoe Diclofenac de gewrichtspijn kan doelgericht bestrijden en de levenskwaliteit kan verbeteren.

Laten we beginnen met een reis naar een minder pijnlijk leven.

Key Takeaway

Mijn beste diclofenac van 2023 volgens onze test is Voltaren Emulgel 1,16%. Het is een effectieve gel bij gewrichtspijn waaronder artrose. Het is geen vette gel, waardoor het makkelijk op de pijnlijke plek in te masseren is.

Samenvatting

 • Diclofenac is een ontstekingsremmend en pijnstillend medicijn dat kan helpen bij gewrichtspijn veroorzaakt door artritis.
 • Het kan worden ingenomen als een pil of worden aangebracht als een gel op de pijnlijke plekken.
 • Het is belangrijk om dit medicijn alleen zoals voorgeschreven door een arts in te nemen en de bijwerkingen in de gaten te houden.
 • Praat met een arts over het gebruik van Diclofenac of andere behandelingsopties voor gewrichtspijn.

Wat is Diclofenac en hoe kan het helpen bij artritis pijn?

Diclofenac is een soort medicatie die we gebruiken om pijn van artritis te stoppen. Het is een ontstekingsremmend en pijnstillend middel. Dat betekent dat het kan helpen om de ontsteking in de gewrichten te verminderen en de pijn die je voelt te stoppen.

Het is onderdeel van een groep medicijnen die we NSAID’s noemen.

Het is handig in vele vormen. Je kunt diclofenac slikken als een pil, of je kunt het op je huid wrijven als een gel. Zo zit het direct op de pijnlijke plek. Maar let op, er zijn bijwerkingen.

Het kan problemen geven met je maag, nieren en hart. Je moet dus altijd eerst praten met een dokter voordat je het gebruikt.

Beheer van chronische gewrichtspijn met Diclofenac

Ik gebruik Diclofenac om mijn chronische gewrichtspijn te beheersen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die ik heb geleerd:

 • Diclofenac is een ontstekingsremmende pijnstiller die kan helpen bij gewrichtspijn.
 • Het vermindert de ontsteking in mijn gewrichten, waardoor de pijn wordt verminderd.
 • Ik neem meestal tabletten van Diclofenac in, maar het kan ook als gel worden aangebracht op de pijnlijke gewrichten.
 • Het is belangrijk om dit medicijn alleen zoals voorgeschreven door mijn arts in te nemen en niet langer dan nodig te gebruiken.
 • Soms ervaar ik bijwerkingen zoals maagklachten, nierproblemen en hartproblemen. Daarom moet ik regelmatig mijn gezondheid laten controleren.
 • Het kan ook worden gebruikt voor andere aandoeningen zoals jicht, koliekpijn en de ziekte van Bechterew.
 • Als ik last heb van chronische pijn, kunnen er mogelijk effectievere opties zijn dan Diclofenac. Mijn arts kan mij adviseren over alternatieve behandelingen.
 • Paracetamol is vaak de eerste keuze als het gaat om het behandelen van chronische pijn.

Meer over ‘Diclofenac’

Wanneer je meer wilt weten over de diclofenac werking en bijwerkingen, ben je hier aan het juiste adres. Diclofenac staat bekend om zijn gebruik voor pijnverlichting en doseringstoepassing. Het is interessant om te zien hoe het zich verhoudt tot andere pijnstillers zoals in onze analyse van diclofenac vs ibuprofen. Net zoals elk medicijn, komen er ook veiligheidswaarschuwingen bij kijken.

Er zijn specifieke situaties waarin Diclofenac wordt voorgeschreven. Bijvoorbeeld voor ontstekingen en pijnvermindering, artritis beheer, of voor migraine verlichting. Maar het is belangrijk om de risico’s met betrekking tot hartaandoeningen te kennen, alsook de speciale overwegingen voor ouderen en de impact op de nierfunctie. Daarnaast bieden we informatie over levergezondheid, interacties met andere medicijnen, en de geschiktheid voor kinderen.

Voor diegenen die zich afvragen over het langdurig gebruik, of de verschillende vormen zoals tabletten, crème of injecties, we hebben het allemaal behandeld. Ook behandelen we de effectiviteit voor postoperatieve pijn, de behandeling van reumatoïde artritis, de impact op de spijsvertering, en zelfs een blik op de geschiedenis van medisch gebruik van Diclofenac.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Diclofenac voor artritis?

Diclofenac voor artritis is een ontstekingsremmende medicatie die helpt bij het beheer van chronische gewrichtspijn en gewrichtsontsteking.

2. Hoe werkt Diclofenac bij het behandelen van reumatoïde artritis en artrose?

Diclofenac helpt bij het verminderen van gewrichtsstijfheid, gewrichtsklachten en gewrichtsschade veroorzaakt door reumatoïde artritis en artrose. Het is ook effectief in de behandeling van gewrichtsreuma en knieartrose.

3. Kan Diclofenac koorts verlagen?

Ja, Diclofenac heeft een koortsverlagende werking en wordt soms gebruikt om de koorts te verminderen.

4. Is Diclofenac hetzelfde als acetylsalicylzuur of carbasalaatcalcium?

Nee, Diclofenac, acetylsalicylzuur en carbasalaatcalcium zijn verschillende soorten medicijnen, maar ze worden allemaal gebruikt voor pijnbestrijding en ontstekingsremming.

5. Wat is etoricoxib en hoe verschilt het van Diclofenac?

Etoricoxib is een ander type ontstekingsremmend medicijn dat wordt gebruikt om symptomen van reumatoïde artritis en artrose te behandelen. Hoewel het lijkt op diclofenac, kan het andere bijwerkingen hebben en de werking kan variëren per persoon.

» Referenties


1. Sallmann, A. R. (1986). The history of diclofenac. The American Journal of Medicine, 80(4, Supplement 2), 29-33. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0002934386900768

2. Revel, F. B., Fayet, M., & Hagen, M. (2020). Topical Diclofenac, an Efficacious Treatment for Osteoarthritis: A Narrative Review. Rheumatol Ther, 7(2), 217–236. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7211216/

3. Gan, T. J. (2010). Diclofenac: an update on its mechanism of action and safety profile. Current Medical Research and Opinion, 26(7), 1715-1731. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1185/03007995.2010.486301

» Referenties

Conclusie beste diclofenac 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *