Een groep levendige planningshulpmiddelen op een strak bureau, omringd door stadsgezichtenfotografie.

Datumprikker alternatief: een overzicht van handige planningstools

Het plannen van afspraken met vrienden of collega’s kan soms best lastig zijn. We weten hoe frustrerend het is om een datum te vinden die voor iedereen werkt. Met miljoenen gebruikers is Datumprikker de grootste tool van Nederland voor dit probleem, maar er zijn meer opties.

In dit artikel geven we je een overzicht van eenvoudige en handige alternatieven zoals Prikkie, LouLou en Picci, die het organiseren van bijeenkomsten net zo gemakkelijk maken. Blijf lezen, ontdek jouw ideale tool!

Samenvatting

 • Prikkie is een snelle en eenvoudige planningstool die gebruikers een intuïtieve manier biedt om afspraken te organiseren, te downloaden uit zowel de Apple App Store als Google Play Store.
 • LouLou maakt het mogelijk om via WhatsApp afspraken te plannen, perfect voor snelle coördinatie binnen groepen en werkt uitstekend op verschillende apparaten inclusief de iPhone 14 Pro Frame.
 • Picci is een gratis, advertentievrij alternatief dat privacy respecteert en geen persoonlijke gegevens verkoopt, wat het plannen van afspraken met vrienden of collega’s aangenaam en ongecompliceerd maakt.
 • Naast de genoemde alternatieven zijn er nog andere tools zoals Doodle, Calendly, Microsoft Outlook Agenda, Google Agenda, When2meet, Facebook Evenementen, Jorte en TimeTree die elk unieke functies hebben om het plannen van bijeenkomsten te vergemakkelijken.
 • Elk planningstool heeft zijn eigen voordelen, zoals snelheid, privacybescherming of het gemak van integratie met bestaande apps zoals WhatsApp, waarmee gebruikers het meest geschikte hulpmiddel kunnen kiezen op basis van hun specifieke behoeften.

Prikkie: Een snellere en eenvoudigere planningstool dan Datumprikker

Na het verkennen van alternatieven voor Datumprikker, stuiten we op Prikkie. Deze app blinkt uit in snelheid en eenvoud. Anders dan bij Datumprikker, vinden gebruikers in Prikkie een meer intuïtieve manier om afspraken te plannen.

Ze kunnen de app eenvoudig downloaden uit de Apple App Store of Google Play Store en direct beginnen met het organiseren van bijeenkomsten met vrienden en familie.

Prikkie maakt het mogelijk om zonder hoofdbrekens de beste datum te vinden voor elke gelegenheid. Het is niet alleen een vraag van gemak maar ook van efficiëntie. Met Prikkie besparen we allemaal tijd door een platform te gebruiken dat ontworpen is met de gebruiker in gedachten.

Dit maakt het tot een fantastische keuze voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudigere manier om groepsafspraken te beheren.

Prikkie verandert de manier waarop we afspraken plannen; het is sneller, makkelijker en gewoon handiger voor iedereen.
Een smartphone met de Prikkie app op een strak bureau.

LouLou: Afspraken plannen via WhatsApp

Met LouLou maken we het regelen van afspraken via WhatsApp gemakkelijk. Deze app werkt net als Datumprikker maar is specifiek voor WhatsApp gemaakt. Je kunt een vraag stellen in WhatsApp en iedereen kan zijn antwoord sturen.

Zo kiezen we samen snel een datum.

LouLou is te downloaden op Google Play en werkt perfect op de iPhone 14 Pro Frame. Dit maakt het niet alleen handig voor het plannen met vrienden en collega’s, maar biedt ook een efficiënte manier om afspraken te beheren zonder tussen verschillende apps te moeten wisselen.

Een smartphone met de LouLou app open op een strak bureau.

Picci: Een gratis, reclamevrije alternatief voor Datumprikker

Wij vinden Picci geweldig omdat het een kosteloos alternatief is dat geen advertenties toont. Het respecteert onze privacy en verkoopt onze gegevens niet. Dit maakt het plannen van afspraken met vrienden of collega’s heel fijn.

Met Picci kiezen we snel een datum en plek voor groepsevenementen. We hoeven geen app te downloaden; alles werkt direct vanuit de internetbrowser, wat het overzichtelijk houdt.

Deelname aan een evenement op Picci is ook makkelijk. We kunnen uitnodigingen versturen zonder emailadressen, gewoon via WhatsApp. Dit platform biedt ons een reclamevrije omgeving om zonder kosten bijeenkomsten te organiseren.

Na het ontdekken van Picci, kijken we nu uit naar nog meer handige tools die ons organisatieproces kunnen vereenvoudigen.

Verkenning van andere handige planningstools en alternatieven

Naast Datumprikker zijn er nog veel andere tools die het plannen van afspraken vergemakkelijken. Elk van deze alternatieven heeft unieke functies die ze aantrekkelijk maken voor verschillende gebruikers. Hier is onze ervaring met enkele van deze handige planningstools:

 1. Doodle: Deze webdienst maakt het kiezen van data en tijden voor afspraken super eenvoudig. Je maakt een poll waar mensen hun beschikbaarheid kunnen aangeven. Dit werkt perfect voor grotere groepen.
 2. Calendly: Ideaal voor zakelijke afspraken, koppelt Calendly automatisch met je kalender om botsingen te voorkomen. Het stelt anderen in staat om gaten in je agenda te vinden en zelf een meeting te boeken.
 3. Microsoft Outlook Agenda : Velen gebruiken het al voor e-mail, maar de agenda-functie is ook krachtig voor het plannen van afspraken. Het werkt goed binnen organisaties en met externe klanten.
 4. Google Agenda : Gratis en eenvoudig te gebruiken, Google Agenda laat ons evenementen toevoegen en delen met anderen. Het synchroniseert over apparaten heen, wat betekent dat we altijd toegang hebben tot onze schema’s.
 5. When2meet: Een gratis tool die erg handig is als je een groot tijdsframe hebt waarbinnen je wilt plannen. Mensen geven simpelweg aan wanneer ze beschikbaar zijn, en je ziet snel de beste opties.
 6. Facebook Evenementen: Voor sociale bijeenkomsten maken we vaak gebruik van Facebook Evenementen om vrienden uit te nodigen en snel een idee te krijgen wie er kan komen of interesse heeft.
 7. Jorte: Als persoonlijke planner app biedt Jorte aanpassingsopties die ons helpen ons leven mooi te organiseren. Met kleurcodes en iconen onderscheiden we gemakkelijk tussen verschillende soorten activiteiten.
 8. TimeTree: Deze app gebruiken we om gezamenlijke schema’s te creëren met familie, vrienden of teamleden. Het helpt iedereens afspraken op één plek samen te brengen.

Elk van deze tools biedt iets unieks voor het planningsproces, afhankelijk van persoonlijke of professionele behoeften kan men de meest geschikte kiezen.

Conclusie: Het kiezen van het juiste alternatief voor Datumprikker

We hebben verschillende nuttige planninghulpmiddelen naast Datumprikker verkend. Prikkie biedt snelheid, terwijl Picci privacy zonder reclame garandeert. Tools zoals LouLou maken het plannen via WhatsApp mogelijk.

Elk alternatief heeft zijn eigen voordelen voor efficiënt afspreken. Wij moedigen je aan deze hulpmiddelen te proberen en het verschil zelf te ervaren.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn de beste alternatieven voor Datumprikker?

Er zijn verschillende goede alternatieven voor Datumprikker, zoals Doodle, Google Agenda, en When2meet.

2. Kan ik met deze tools ook locaties voorstellen?

Ja, de meeste van deze planningstools laten je locaties voorstellen samen met datums.

3. Zijn deze alternatieven gratis te gebruiken?

Veel van deze alternatieven bieden een gratis versie aan met basisfuncties.

4. Werken deze tools op alle apparaten?

De meeste alternatieven zijn toegankelijk via webbrowsers en hebben apps voor zowel iOS als Android.

5. Hoe snel kan ik een afspraak plannen met deze tools?

Je kunt binnen enkele minuten een afspraak plannen door eenvoudigweg datums en tijden voor te stellen en deelnemers uit te nodigen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *