Hoe retourneer ik mijn aankoop bij Blokker? Tips voor Blokker retourneren

Heb je een aankoop gedaan bij Blokker die niet helemaal aan je verwachtingen voldoet? Geen zorgen, ik zat laatst in hetzelfde schuitje en heb ontdekt hoe makkelijk het is om mijn items terug te sturen.

In dit blog deel ik een eenvoudige handleiding om je door het retourproces van Blokker te loodsen, met handige tips en trucs. Lees verder en ervaar zelf hoe simpel het kan zijn!

Samenvatting

 • Meld je retour online aan binnen 30 dagen na ontvangst via je ‘Mijn Blokker’ account en verstuur het binnen 14 dagen na deze aanmelding.
 • Retourneren in de winkel is gratis; neem je artikel in originele staat en verpakking mee samen met het aankoopbewijs.
 • Gebruik het retourformulier voor het terugsturen van online aankopen via een pakketdienst of servicepunt van Blokker.
 • Voor artikelen gekocht bij externe verkooppartners van Blokker, neem je contact op met hun klantenservice voor het retourproces.

Stap-voor-stap Uitleg: Online Retour Aanmelden

Heb je een aankoop gedaan bij Blokker en wil je deze retourneren? Geen zorgen, het online aanmelden van je retour is een fluitje van een cent. Volg gewoon de onderstaande stappen en voor je het weet, is jouw artikel op weg terug naar Blokker.

Aanmelden via ‘Mijn Blokker’ account

Het retourneren van een online aankoop bij Blokker is eenvoudig en je kunt dit snel zelf regelen via jouw ‘Mijn Blokker’ account. Volg de stappen hieronder om het proces zonder gedoe te voltooien.

 • Navigeer naar de website van Blokker (blokker.nl) en log in op ‘Mijn Blokker’ met jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Ben je nieuw? Dan kun je gemakkelijk een account aanmaken.
 • Ga in het accountmenu naar ‘Mijn bestellingen’. Hier vind je een overzicht van jouw recente aankopen.
 • Zoek de bestelling waarvan je een item wilt retourneren. Let erop dat de termijn van 30 dagen na aankoop nog niet verstreken is.
 • Klik op de betreffende bestelling om alle details te bekijken en selecteer vervolgens ‘Artikel retourneren’.
 • Vink het artikel aan dat teruggestuurd moet worden en geef indien nodig de reden van retour op.
 • Bevestig dat je het product in de originele verpakking terugstuurt, omdat dit vaak een voorwaarde is om in aanmerking te komen voor restitutie of vervanging.
 • Nadat alles correct is ingevuld ontvang je een bevestiging van jouw retouraanmelding per e – mail met daarin alle verdere instructies voor het terugsturen.
 • Zorg ervoor dat je binnen 14 dagen na deze aanmelding het product ook daadwerkelijk verstuurt, zodat Blokker je retour kan verwerken.

Kiezen van het te retourneren artikel

Nadat ik ingelogd ben op mijn Blokkeraccount, is het tijd om te bepalen welk artikel terug moet. Hier lees je hoe ik dat precies aanpak:

 • Ik zoek mijn bestelling op in het overzicht van ‘Mijn Bestellingen‘. Hier zie ik alle details van mijn aankopen.
 • Vervolgens klik ik bij de betreffende bestelling op ‘Retourneren‘ om het proces te starten.
 • Ik vul mijn ordernummer in zoals vermeld in de bevestiging van je bestelling; dit nummer helpt mij bij het snel vinden van wat ik retour wil sturen.
 • Na het invoeren selecteer ik het artikel dat niet naar wens was. Het systeem neemt me stap voor stap mee door de keuzes.
 • Ik geef een reden op voor de retour. Blokker wil graag leren en verbeteren, dus mijn feedback is hier waardevol.
 • Voor sommige artikelen, zoals hygiëneproducten, kan er een uitzondering zijn op de mogelijkheid tot retourneren. Dit controleer ik goed voordat ik verder ga.
 • Als alles klopt, bevestig ik mijn keuze en rond ik de aanmelding af. Een bevestigingsmail ontvang ik daarna in mijn inbox als bewijs.

Voorwaarden voor Retourneren

Bij Blokker is het belangrijk dat je binnen de gestelde termijnen handelt als je iets wilt retourneren. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de voorwaarden en deadlines om jouw retourzending succesvol te laten verlopen.

Termijn van 30 dagen om retour aan te melden

Let op, ik heb een hele handige tip voor je: je hebt maar liefst 30 dagen de tijd om je online aankoop bij Blokker te retourneren. Dat betekent dat je vanaf het moment dat je het product ontvangt, een maand de tijd hebt om na te denken of je het artikel wilt houden.

Zorg dat je binnen deze periode jouw beslissing maakt en de retour aanmeldt. Het is een ruime termijn, dus gebruik die tijd wijs!

Mocht het artikel toch niet helemaal naar wens zijn, dan kun je het proces starten om het terug te sturen. Volg hiervoor eenvoudig de stappen via je ‘Mijn Blokker’ account. Kies simpelweg het artikel uit dat niet bevalt en geef aan dat je wilt retourneren.

Het is veilig winkelen bij Blokker, want we zorgen ervoor dat jouw retour soepel wordt afgehandeld. En vergeet niet: na het melden van je retour heb je nog eens extra 14 dagen om het pakket daadwerkelijk te verzenden.

Extra 14 dagen om de retour te verzenden

Heb je de retour tijdig aangemeld binnen de gestelde termijn van 30 dagen, dan heb je het voor elkaar! Maar het proces stopt daar niet. Na de aanmelding krijg je nog een ruime periode van twee weken om het pakket ook daadwerkelijk terug te sturen.

Dat betekent dat je tot wel 44 dagen na aankoop de tijd hebt om alles rond te maken. Deze extra dagen geven je de vrijheid om het retourneren op jouw tempo te regelen zonder stress.

Pak het product dat je wilt terugsturen in, plak het retourlabel erop en breng het naar een verzendpunt naar keuze. Zorg dat je dit doet binnen de extra 14 dagen na aanmelding van de retour.

Zo zit je altijd goed en voorkom je verrassingen. Retourneren bij Blokker is dus niet alleen eenvoudig, maar geeft je ook voldoende tijd om alles op orde te stellen. Klaar? Verstuur het pakket en je bent weer een stap dichter bij het afronden van jouw retourproces.

Retourneren in de Winkel: Hoe Werkt Het?

Sta je voor een miskoop en wil je deze in de Blokker winkel retourneren? Geen zorgen, ik neem je mee door het simpele proces waarbij je jouw artikel gemakkelijk en kosteloos kunt terugbrengen naar een van de vele Blokker servicepunten.

Gratis retourneren via servicepunt

Ik maak me geen zorgen als een online gekocht product toch niet bevalt. Bij Blokker kan ik dit artikel namelijk zonder kosten retourneren bij een van de vele servicepunten. Ik hoef alleen maar het product in originele staat en verpakking mee te nemen, samen met het aankoopbewijs.

Mijn geld krijg ik doorgaans snel teruggestort.

Het is een fluitje van een cent om naar het dichtstbijzijnde servicepunt van Blokker te gaan met het artikel. Daar helpen de vriendelijke medewerkers me direct verder. Zij zorgen ervoor dat mijn retour vlot wordt verwerkt, zodat ik spoedig op zoek kan naar een passend alternatief of mijn geld terug ontvang.

Uitzonderingen op retourbeleid

Hoewel de meeste producten moeiteloos gratis teruggestuurd kunnen worden bij het servicepunt, zijn er enkele uitzonderingen op dit royale retourbeleid van Blokker. Niet elke aankoop kan terug naar de winkel.

Zo kunnen artikelen die gebruikt, beschadigd of niet compleet zijn, helaas niet zonder meer retour. Het is belangrijk dit in gedachten te houden voordat je besluit iets terug te brengen of te verzenden.

Verder zijn er specifieke artikelen die om hygiënische redenen niet geretourneerd kunnen worden als ze eenmaal geopend zijn. Denk hierbij aan beautyproducten en ondergoed. Ook producten die snel kunnen bederven of verouderen zijn uitgezonderd.

Gelukkig maakt Blokker het voor alle andere nieuwe producten mogelijk om binnen de vastgestelde termijn van 30 dagen een retourproces te starten, zodat je met vertrouwen kunt shoppen.

Online Aankopen Terugsturen via Pakketdienst

Heb je een online aankoop gedaan bij Blokker en wil je deze retourneren? Geen probleem! Ik leg je uit hoe je jouw artikelen gemakkelijk via een pakketdienst terugstuurt, met behulp van het bijgeleverde retourformulier.

Gebruik van het retourformulier

Ik wil mijn online aankoop bij Blokker retourneren en daarvoor moet ik het retourformulier goed gebruiken. Het is belangrijk dat ik dit zorgvuldig doe om problemen te voorkomen.

 • Eerst print ik het modelformulier herroeping uit, dat vind ik op de website van Blokker onder ‘retourneren & ruilen’.
 • Ik vul alle gevraagde details in, zoals mijn naam, order – of factuurnummer en de reden van retour.
 • Voor een defect product vermeld ik duidelijk wat er mis is op het formulier.
 • Het retournummer krijg ik na aanmelding en dat noteer ik ook op het formulier.
 • Dit ingevulde formulier stop ik in de doos met de te retourneren artikelen.
 • Vervolgens zorg ik ervoor dat alles stevig verpakt is zodat niets beschadigt tijdens het transport.
 • Tot slot kies ik een servicepunt van Blokker uit om mijn pakket gratis terug te sturen of breng ik het naar één van hun fysieke winkels.

Contact Opnemen met Externe Verkooppartners

6. Contact Opnemen met Externe Verkooppartners: Als je aankoop afkomstig is van een externe verkooppartner bij Blokker, laat ik je zien hoe je moeiteloos contact kunt opnemen voor een gladgestreken retourproces – blijf lezen voor de slimme aanpak.

Procedure voor retourneren aan externe verkopers

Het terugsturen van items die je bij een externe verkooppartner van Blokker hebt gekocht, is net even anders dan de normale procedure. Hier lees je precies hoe dit werkt:

 • Check eerst op de Blokker website voor de contactgegevens van de externe verkooppartner.
 • Neem contact op met hun klantenservice voor instructies over het retourproces.
 • Volg nauwkeurig de specifieke aanwijzingen die je krijgt van de verkoper.
 • Zorg dat je alle gevraagde informatie verstrekt om misverstanden te voorkomen.
 • Verpak het product zorgvuldig om schade tijdens transport te vermijden.
 • Hou er rekening mee dat je mogelijk zelf voor de verzendkosten moet opdraaien.
 • Bewaar altijd het verzendbewijs totdat je bevestiging hebt van ontvangst door de verkoper.

Afsluiting en Extra Tips voor een Soepele Retourervaring

Zorg dat je altijd het retourformulier volledig invult en meestuurt. Dit versnelt het verwerkingsproces en zorgt ervoor dat je sneller je geld terugkrijgt of een vervangend product ontvangt.

Bewaar ook altijd je verzendbewijs tot de retour is afgehandeld; het is jouw bewijs van verzending en kan van pas komen als er iets misgaat.

Controleer de staat van het artikel voordat je het terugstuurt. Artikelen moeten in originele staat zijn, inclusief de verpakking, om volledig vergoed te worden. Maak gebruik van de gratis servicepunten voor een makkelijke en kosteloze manier om je winkel aankoop terug te brengen.

Zo voorkom je extra kosten en draag je bij aan een betere milieu-footprint door minder transport.

Veelgestelde Vragen

1. Hoe kan ik mijn aankoop bij Blokker retourneren?

Je kunt je aankoop bij Blokker gemakkelijk retourneren door het volgen van de instructies in hun retourbeleid, zorg dat je de bon bewaart en het product in originele staat terugbrengt.

2. Wat moet ik doen als ik geen ontvangstbewijs meer heb voor mijn Blokker product?

Zonder ontvangstbewijs kun je vaak nog steeds je product retourneren. Controleer de cookie policy op de website van Blokker voor informatie over gepersonaliseerde berichten omtrent jouw aankopen.

3. Kan ik op de hoogte blijven van trends en nieuwe producten na het retourneren?

Ja, door functionele en statistische cookies te accepteren blijf je op de hoogte van de laatste trends en nieuwe producten, evenals marketing cookies voor relevante aanbiedingen.

4. Wat gebeurt er met mijn persoonsgegevens als ik iets retourneer?

Blokker respecteert je privacy. Volgens hun cookie policy worden je persoonsgegevens alleen gebruikt voor website functionaliteit en het verbeteren van jouw ervaring met gepersonaliseerde berichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *