In dit artikel

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Beste Naproxen | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Naproxen heeft een veelvoudige werking. Het verlaagt o.a. koorts, vermindert ontstekingen en helpt bij hoofdpijn, jicht, gewrichtspijn en reumatoïde artritis. Een doosje van dit geneesmiddel in huis hebben, is vaak geen overbodige luxe. Maar kies je dan voor naproxen of voor een ander merk? Het is goed om te weten dat er veel waardige naproxen te koop zijn. Sterker nog: ze zijn zelfs beter! In deze naproxen test laat ik je zien welke dat zijn (en welke het beste is) en vertel ik waarom ze beter zijn dan naproxennatrium middelen. Laten we daarom snel beginnen met de naproxen review!

Beste Naproxen: Mijn selectie 

 1. Beste naproxen: Aleve Select
 2. Beste naproxennatrium: Healthypharm naproxennatrium

Naproxen vergelijken; hoe doe ik dat?

Om het beste naproxen te bepalen, ga ik op verschillende factoren letten. Zo kijk ik o.a. naar de Naproxen prijs en naar die van de alternatieven, want naproxen kopen is voordelig, maar is het ook de beste keuze voor je gezondheid? De kwaliteit en ingrediënten zijn daarvoor allesbepalend. En hoe luiden de naproxen ervaringen in tegenstelling tot die van de alternatieve geneesmiddelen? Daar ga ik ook naar kijken. Tot slot neem ik het gebruiksgemak en eventuele verzendkosten van naproxen ook mee in mijn beoordeling.

1. Aleve Select – beste naproxen algemeen

Het eerste naproxen dat ik aan je introduceer is Aleve Select. Misschien ken je dit geneesmiddel wel, want er wordt regelmatig mee geadverteerd. In tegenstelling tot naproxen 220 mg 10stuks heeft Aleve Select een hogere dosering van 275 mg. Er zitten 12 tabletten in een verpakking en daar betaal je €4.05 voor.

Beste Naproxen Review 5x Test!

Aleve Select is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Houd de pijn langer dan 10 dagen aan, dan dien je met een arts te overleggen over het wel of niet verdere gebruik van dit geneesmiddel. Over het algemeen is 10 dagen namelijk de maximale veilige duur.

Voordelen Aleve

✅ Speciaal ontwikkeld voor lang aanhoudende pijnen in het lichaam;

✅ Minder tabletten nodig om langdurige pijn te bestrijden (verlicht tot 12 uur lang);

✅ Dit naproxen kopen is voordelig;

✅ Naproxen Aleve dat ook geschikt is voor reumatische pijn;

✅ Makkelijk door te slikken met water;

✅ Afhankelijk van de pijn mag je 1 tot 3 tabletten per dag nemen.

Nadelen Aleve

❌ Tot een bestelwaarde van €20 moet je wel nog verzendkosten betalen op dit naproxen 275;

❌ Dit naproxennatrium mag niet langer dan 10 dagen achtereen gebruikt worden zonder overleg met een arts.


Klik hier voor meer informatie!

2. Healthypharm Naproxennatirum – beste naproxennatrium

Het tweede naproxen is Healthypharm Naproxennatrium 220mg. Lager gedoseerd dan naproxen 250 mg, maar wel heel effectief. Er zitten 10 tabletten in een verpakking en daar betaal je slechts €1,99 voor. Dit geneesmiddel heeft een koortsverlagende, ontstekingsremmende en pijn verlichtende werking en kan goed worden ingezet bij o.a. hoofdpijn, pijn in de mond, spierpijn, menstruatiepijn en koorts. Het is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Healthypharm Naproxennatrium 220mg (voorheen bekend als naproxen Aurobindo 250 mg) is een makkelijk in te nemen tablet. Let op: niet geschikt voor zwangere vrouwen, bij bepaalde allergieën of maagklachten. Raadpleeg voor gebruik een arts wanneer je twijfelt over gebruik in jouw situatie. Geneesmiddelen zoals naproxen moeten namelijk met zorg gebruikt worden.

Voordelen Healthypharm

✅ Werkt pijn verlichtend, ontstekingsremmend en koortsverlagend;

✅ Heel voordelig geprijsd naproxen;

✅ Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar;

✅ Dosering van 220mg is effectief en toch veilig;

✅ Makkelijk in te nemen tablet.

Nadelen Healthypharm

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten voor dit naproxennatrium;

❌ Er zitten 10 i.p.v. 12 stuks in deze verpakking (iets minder dan bij Aleve).


Klik hier voor meer informatie!

3. Leidapharm Naproxennatrium

Het volgende naproxen is Leidapharm Naproxennatrium 220mg. Het is dus eigenlijk een naproxennatrium! Dit geneesmiddel verlaagt koorts en vermindert pijn en ontstekingen. Het werkt o.a. tegen menstruatiepijn, pijn in de mond, koorts, griep, verkoudheid, koorts na een vaccinatie en ook tegen hoofdpijn en reumatische pijn of spierpijn.

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Leidapharm Naproxennatrium 220mg is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Neem niet meer dan 3 tabletten per 24 uur in. Over het algemeen is 1 tablet per 8 tot 12 uur voldoende. Mensen van 65 jaar en ouder mogen niet meer dan 2 tabletten per 24 uur innemen. Een verpakking met 10 tabletten kost €1,99.

Voordelen Leidapharm

✅ Werkt koortsverlagend, pijnstillend en ontstekingsremmend;

✅ Heel voordelig naproxen;

✅ Bij verschillende pijnen in te zetten (van menstruatiepijn tot reumatische pijn en koorts na vaccinaties);

✅ Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Nadelen Leidapharm

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je nog verzendkosten op dit naxproxen;

❌ Dit naproxennatrium mag niet langer dan 10 dagen achtereen gebruikt worden zonder overleg met een arts;

❌ Er zitten 10 i.p.v. 12 stuks in deze verpakking (iets minder dan bij Aleve).


Klik hier voor meer informatie!

4. Aleve Feminax

Er is ook een naproxen dat speciaal ontwikkeld is voor de menstruerende vrouw: Aleve Feminax. Het gaat menstruatiepijn tegen en vermindert ook de bloeding. Een tablet werkt tot wel 12 uur lang en voorkomt dat de baarmoeder heftig samentrekt. Daardoor nemen ook rugpijn en hoofdpijn af. Zodra je menstruatiepijn voelt opkomen kun je twee tabletten innemen, omdat menstruatiepijn vaak op de eerste menstruatie dag het hevigst is. Na 8 tot 12 uur kun je nog een tablet innemen, indien nodig.

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Met een dosering van 275 mg is Aleve Feminax een heel fijn naproxen 275 en absoluut beter dan naproxen 250 mg. Voor een verpakking met 12 tabletten betaal je €4,05.

Voordelen Aleve Feminax

✅ 1 Tablet werkt tot wel 12 uur lang door in het lichaam;

✅ Naproxen bestellen? Deze is speciaal ontwikkeld voor vrouwen;

✅ Er zitten 12 tabletten van dit Aleve naproxen alternatief in een verpakking;

✅ Speciaal ontwikkeld tegen menstruatiepijn (hoge dosering van 275 mg).

Nadelen Aleve Feminax

❌ Iets prijziger dan andere alternatieven zonder naproxen korting, maar nog steeds heel betaalbaar;

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Klik hier voor meer informatie!

5. Aleve Classic

En tot slot bespreek ik graag Aleve Classic nog als naproxen. Het is het derde geneesmiddel van dit merk in dit artikel, maar wel een die ook heel interessant is om te benoemen. Aleve Classic is namelijk heel geschikt voor milde lichaamspijn. Denk aan milde hoofdpijn, griep, verkoudheid, koorts en pijn in de mond. De kleine, gladde tabletten zijn gemakkelijk in te nemen en verlichten effectief en langdurig de pijn. De dosering van 220 mg naproxennatrium helpt ook bij milde pijn na een vaccinatie of bij spierpijn.

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Waarom Aleve Classic en bijvoorbeeld geen paracetamol of ibuprofen? Omdat Aleve Classic langer doorwerkt. Je hebt er dus meer aan. Bovendien betaal je slechts €3,29 voor een verpakking met 12 tabletjes. Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar (1 tablet per 8 tot 12 uur). Volwassenen mogen 2 tabletten als aanvangsdosis aanhouden en indien nodig na 12 uur nog een tablet innemen. Maximaal 3 tabletten per 24 uur, is het advies. Voor ouderen vanaf 65 jaar geldt dat er maximaal 2 tabletten per 24 uur ingenomen mogen worden.

Voordelen Aleve Classic

✅ Werkt tegen milde lichaamspijnen in allerlei soorten;

✅ Verlicht effectiever en langduriger pijn dan een paracetamol of ibuprofen;

✅ Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Nadelen Aleve Classic

❌ Je betaalt verzendkosten tot een bestelwaarde van €20.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste Naproxen

Nu ik alle naproxen bestudeerd heb, wordt het tijd om een winnaar aan te wijzen. Want hoewel naproxen prima is, mag duidelijk zijn dat bovenstaande geneesmiddelen nog net even van beter kwaliteit zijn. En ze kosten niet eens veel meer! Dus wat is het beste naproxen of het beste naproxennatrium? Dat is Aleve Select!

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Aleve Select kan namelijk worden ingezet bij pijn die langer aanhoudt. De dosering is dan ook wat hoger dan bij Aleve Classic en Aleve Feminax, bijvoorbeeld. Het verlicht tot wel 12 uur lang en is geschikt voor verschillende soorten pijn, bijvoorbeeld ook voor reumatische pijn. Je kunt de tabletten gemakkelijk doorslikken met water en ze zijn voordelig in de aanschaf. Afhankelijk van de mate van de pijn mag je 1 tot 3 tabletten per dag innemen. Kortom: de beste keuze in veel situaties en daarom het beste naproxen, als je het mij vraagt!


Klik hier voor meer informatie!

Naproxen ervaringen en reviews 

Ben je nu benieuwd naar de naproxen ervaringen en die met de genoemde? Dan is het handig als we nog even naar de reviews kijken. Dan ontdek je of naproxen kopen het beste idee is voor jou of dat je toch enthousiast wordt van een van de naproxen ervaringen en daar je slag wilt slaan.

Aleve Select review 

Ondanks dat er voor geneesmiddelen zoals naproxen accord en Aleve Select niet veel online reviews worden geschreven, mag duidelijk zijn dat dit geneesmiddel werkt. Aleve Select heeft een dosering van 275 mg en is daarmee hoger gedoseerd dan de andere pijnstillers in dit artikel. Vera schrijft over haar korte, maar krachtige ervaring: “Ik gebruik deze graag wanneer mijn rugpijn weer opspeelt. De pijn trekt snel weg en ik merk dat ik er de rest van de dag geen last meer van heb.”

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Healthypharm Naproxennatrium review

“Eerder wist ik nog niet af van het bestaan van Healthypharm Naproxennatrium. Maar ik ben blij dat ik het nu ken want het helpt mij echt om vervelende pijnen aan te pakken. Ik heb regelmatig hoofdpijn en spierpijn die naar aanvoelt. Een tabletje innemen en het gaat al snel veel beter”, schrijft Oscar.

Leidapharm Naproxennatrium ervaring 

“Als ik koorts heb of ongesteld word, dan ben ik blij met Leidapharm Naproxennatrium. Ik voel de pijn vaak al op tijd aankomen. Als ik dan een tablet hiervan inneem met water, weet ik dat ik de ergste pijn voor ben en kan afremmen. Daardoor word ik niet meer overvallen door hoofdpijn en buikpijn als ik achter het stuur zit bijvoorbeeld”, vertelt Mariska in haar review.

Aleve Feminax review

Volgens Lindsey is Aleve Feminax een geweldige uitvinding. “Elke maand is het raak en bij bij mij is het absoluut geen ‘maandelijks feestje’ te noemen. Ik lig vaak met buikpijn op bed en kan niet gewoon aan mijn dag beginnen. Maar als ik aleve neem dan gaat de pijn veel sneller weg en wordt het weer mogelijk om dingen te ondernemen, ook al voel ik de pijn nog wel een beetje dan. Het is in elk geval beter dan helemaal niets kunnen. Ik heb ze daarom altijd op voorraad thuis!”

Aleve Classic ervaring

“Met Aleve Classic kan ik mij fit blijven voelen. Ik krijg jaarlijks de griepprik en kan daar ziek van worden maar dit geneesmiddel helpt dan om te voorkomen dat het erger wordt. En het helpt ook als ik mij gewoon niet zo lekker voel met hoofdpijn bijvoorbeeld”, schrijft Jasper.

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Let op: dit moet je weten over naproxen!

Voordat je naproxen liquid caps of een van bovenstaande tabletten inneemt, is het belangrijk om van het volgende op de hoogte te zijn. Op de naxproxen bijsluiter staat het ook vermeld: ontstekingsremmende pijnstillers zijn niet geschikt voor mensen met ernstig hartfalen, hartklachten of voor mensen die een beroerte hebben gehad. Ook bij overgevoeligheid voor naproxen, naproxennatrium of andere pijnstillers, is voorzichtigheid en overleg met een arts nodig.

Heb je last van ernstige nierfunctiestoornissen, maag-darm bloedingen of zweren of andere bloedingen (hersenbloeding, etc.), dan dien je ook eerst met een arts te overleggen, voordat je naproxen aurobindo of alternatieven hiervan inneemt.

Voor wie is naproxen geschikt?

Naproxen is een geneesmiddel dat vrij te koop is. Je kunt het online bestellen of bij een plaatselijke drogist of in de supermarkt kopen. Naproxen is in principe geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 12 jaar, mits er geen onderliggende kwalen/ziekten bekend zijn. Het is belangrijk om te onthouden dat naproxen met zorg gebruikt dient te worden. 

Zo mag het over het algemeen niet langer dan 10 dagen achtereen gebruikt worden, zonder dat hiervoor overleg is geweest met een arts. Dat komt doordat het een non-steroidal anti-inflammatory drugssoort is (een ontstekingsremmer zonder steroïden). Deze kan verslavend werken in sommige gevallen en je wilt natuurlijk voorkomen dat je lichaam straks niet meer in staat is om zelf pijn te stillen en koorts te verlagen, zonder het gebruik van dergelijke geneesmiddelen. Daarom is voorzichtigheid geboden. 

Pas ook op met het gebruik van alcohol in combinatie met naproxen. Dit vergroot namelijk de kans op maagklachten.

Bij welke pijnsoorten helpt naproxen?

Naproxen staat erom bekend te werken tegen verschillende soorten pijn. Enkele voorbeelden waarbij naproxen gebruikt kan worden:

 • Ontstekingen
 • Gewrichtspijn
 • Spierpijn
 • Reumatoïde artritis
 • Koorts
 • Verkoudheid
 • Migraine
 • Menstruatiepijn
 • Hoofdpijn
 • Koliekpijn
 • Jicht
 • Ziekte van Bechterew
 • Artrose
Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!

Naproxen, paracetamol of ibuprofen gebruiken?

Als je kijkt naar de werking van naproxen, dan begrijp ik dat je je afvraagt in hoeverre naproxen verschilt van paracetamol of ibuprofen. Dat zijn namelijk stuk voor stuk pijnstillers die goed werken. Het grootste verschil zit hem in de effectiviteit en de duur ervan. Zo werkt naproxen vaak tot wel 12 uur door in het lichaam. Voor paracetamol en ibuprofen is de werkingstijd een stuk korter. Je zou daarom in verhouding meer tabletten moeten innemen om van dezelfde werking en duur te kunnen profiteren dan wanneer je 1 tablet naproxen inneemt.

Weet wel dat naproxen niet voor iedereen veilig is om in te nemen. Van paracetamol is bijvoorbeeld bekend dat het met mate gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap. Naproxen wordt voor zwangere vrouwen vaak afgeraden. En zo zijn er meer contra-indicaties waarmee rekening gehouden moet worden bij het gebruik van naproxen. Ik adviseer daarom altijd om eerst te overleggen met een arts. Zeker wanneer je bepaalde medicatie gebruikt of onderliggende kwalen of een ziekte hebt.

Meest gestelde vragen over een Naproxen

Heb je nog vragen over naproxen? Of ben je benieuwd naar de werking van dit geneesmiddel in het algemeen? Ik vertel je er graag meer over. Bij de meest gestelde vragen hieronder vind je alle relevante vragen en bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen, dan nodig ik je uit om een reactie onder dit artikel achter te laten met daarin jouw vraag. Ik beantwoord deze binnenkort dan graag alsnog!

Beste Naproxen Alternatief Review 5x Test!
Wat is het beste naproxen?

Het beste naproxen is uit deze test naar voren gekomen. Het is namelijk overduidelijk dat Aleve Select de beste keuze is op dit gebied. Dit geneesmiddel is hoger gedoseerd dan de meeste anderen naproxen producten. Bovendien is het haast net zo voordelig als naproxen 250 mg kopen. Je hebt dus geen naproxen aanbieding of naproxen kortingscode nodig. Aleve Select is heel betaalbaar én effectief. Het werkt bovendien tot 12 uur door en is daardoor effectiever dan paracetamol en/of ibuprofen. Kortom: met Aleve Select ben je snel en langdurig van verschillende soorten pijn af. Daar worden we blij van!

Wat doet naproxen?

Naproxen doet verschillende dingen in het lichaam. De algemene werking is het afremmen van pijn. Dit kan om verschillende soorten pijn gaan. Denk aan spierpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn, menstruatiepijn, pijn in de mond, maar het helpt ook bij koorts, verkoudheid en griep. Daarnaast heeft het een ontstekingsremmende werking. Naproxen 250 of een alternatief hiervoor, werkt over het algemeen effectiever en langer dan paracetamol of ibuprofen. Daarom kiezen veel mensen graag voor deze pijnstiller. Je hoeft bij milde tot ernstige pijn minder tabletten per dag of aantal uren in te nemen om dezelfde hoeveelheid pijnbestrijding te ontvangen. Dat is gunstig.

Is naproxen verslavend?

Het is goed om te weten dat naproxen mogelijk verslavend is. Gebruik je dit geneesmiddel meer dan 10 dagen achtereen, dan is het mogelijk dat je lichaam eraan gewend raakt. Dat is dan ook de reden dat het afgeraden wordt om naproxen zolang achter elkaar te gebruiken, zonder overleg met een arts. Als je eraan verslaafd raakt, is het mogelijk dat je lichaam niet meer in staat is om zelf koorts te verlagen of pijn af te remmen. Het is dan alleen nog mogelijk met gebruik van naproxen. Dat is uiteraard een situatie waarin je niet terecht wilt komen. Wees daarom voorzichtig met het gebruik van geneesmiddelen.

Mag iedereen naproxen gebruiken?

Nee, niet iedereen mag naproxen gebruiken. Er zijn situaties waarin het wordt afgeraden, bijvoorbeeld bij ernstige hartklachten en/of hartfalen, bij ernstige nierproblemen, een zwangerschap, het geven van borstvoeding, enzovoort. In dit artikel heb ik daar uitgebreide uitleg over gegeven. Twijfel je echter over het gebruik van naproxen in jouw specifieke situatie? Neem je gezondheid serieus en overleg dan eerst met een arts. Zo weet je zeker of het gebruik van dit geneesmiddel veilig is voor jouw lichaam. Je wilt hiermee geen onnodige risico’s lopen, dus wees verstandig.

Welke naproxen 500 mg zijn er?

Wil je weten welke naproxen 500 mg er zijn, dan is het verstandig om dit artikel te lezen. Ik heb namelijk de beste alternatieven al voor je op een rij gezet en de winnaar van deze naproxen test aangewezen. Weet wel dat de genoemde alternatieven in dit artikel geen dosering van 500mg hebben, maar van 220mg tot 275mg. Afgezien daarvan zijn het volwaardige alternatieven voor een scherpe prijs, die tot wel 12 uur lang pijn verlichten in verschillende situaties en ook koorts verlagen en ontstekingen afremmen. Deze ontstekingsremmende geneesmiddelen zijn daarom erg effectief en zeker de moeite waard. (1)

Conclusie beste Naproxen [year]

Foto van Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl.Volg Anouk ook op:LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren.Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *