In dit artikel

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Beste Loperamide | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Loperamide is handig om in huis te hebben. Mocht je een keer suikers, water en/of zout moeten aanvullen in het lichaam, bijvoorbeeld omdat je ziek bent, dan werkt loperamide poeder daar goed bij. Maar waarom eigenlijk kiezen voor O R S? Is dat de beste loperamide? Of kun je ook kiezen voor een goed loperamide zakjes? In dit artikel ga ik 5x loperamide vergelijken om daar achter te komen. Na afloop van deze loperamide test weet jij of loperamide kopen het beste is of dat je beter voor een andere aanbieder kunt kiezen. Daar gaan we!

Beste loperamide : Mijn selectie 

 1. Beste loperamide : Healthypharm loperamide
 2. Beste loperamide poeder: Care Plus loperamide
 3. Beste loperamide zakjes: Samenwerkende Apothekers loperamide

Loperamide vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste loperamide is, ga ik op verschillende factoren letten. Zo onderwerp ik elk loperamide aan een test waarbij ik kijk naar kwaliteit, ingrediënten, loperamide ervaringen en reviews, enzovoort. Ook let ik op de vorm (diarreeremmers poeder of bijvoorbeeld tabletten) en natuurlijk is de prijs belangrijk. Is er een loperamide kortingscode of loperamide aanbieding? Dan breng ik je daarvan natuurlijk ook op de hoogte.

1. Healthypharm loperamide – beste loperamide

Het eerste loperamide is Healthypharm loperamide. Het werkt net als een loperamide zoutoplossing tegen acute diarree of chronische diarree. Er zitten 10 capsules in een verpakking en de dosering is 2mg. Dit geneesmiddel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. De capsule dient met water te worden ingenomen en in zijn geheel te worden doorgeslikt. 

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Net als loperamide, is Healthypharm loperamide heel betaalbaar. Voor een verpakking met 10 capsules betaal je €2,79.

Voordelen Healthypharm

✅ Loperamide volwassenen bij acute of chronische diarree;

✅ Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar;

✅ Capsulevorm (innemen met water);

✅ Werkt tegen chronische en acute diarree;

✅ Ondersteunt het lichaam bij het vasthouden van water, suikers en zout.

Nadelen Healthypharm

❌ Minder makkelijk in te nemen dan loperamide zakjes;

❌ Kinderen willen vaak geen grotere capsules doorslikken, omdat zij dit eng vinden;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

2. Care Plus loperamide – beste loperamide poeder

Het volgende loperamide dat ik graag wil bespreken is Care Plus loperamide. Net als elk loperamide medicijn, is het de bedoeling van Care Plus loperamide om het lichaam te hydrateren. Dat doet het op een prettige manier; namelijk in poedervorm dat je in een glas water kunt oplossen en met een lekkere frambozensmaak. Zo wordt het niet iets om tegen op te kijken, maar bijna iets waar je zin in krijgt! 

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Care Plus loperamide bevat geen gluten of aspartaam en is geschikt voor alle leeftijden. Je betaalt voor een verpakking Care Plus loperamide wel wat meer dan voor loperamide. Een verpakking met 10 zakjes kost namelijk €7,15.

Voordelen Care Plus

✅ Een ideaal loperamide oplossing in poedervorm;

✅ Lekkere frambozensmaak en gemakkelijk in te nemen;

✅ Bevordert de hydratatie in het lichaam en beschermt tegen uitdrogen;

✅ Bevat geen gluten en/of aspartaam;

✅ Geschikt voor alle leeftijden.

Nadelen Care Plus

❌ Prijziger dan loperamide, maar de vorm en smaak zijn wel fijner;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

3. Norit Kids

Op nummer 3 staat een loperamide voor kinderen. Het gaat hier om Norit Kids. Een belangrijk geneesmiddel, omdat juist kinderen vaker last hebben van diarree en daarmee het risico lopen om uit te drogen. Dit Norit loperamide middel is 100% natuurlijk. Het bestaat niet uit capsules, maar is ook geen poedervorm. Wat het dan wel is? Een potje met granulaat geactiveerde kool: korreltjes met een lekkere smaak die oplossen in vloeistof. Je dient ze daarom te mengen met bijvoorbeeld water of vla. Geef je kind 1 schepje per keer en maximaal 3 schepjes per dag.

Dit geneesmiddel is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Je betaalt €9,49 voor een verpakking van 60 gram Norit Kids

Voordelen Norit Kids

✅ Loperamide diarree voor kinderen vanaf 1 jaar;

✅ Natuurlijk geneesmiddel;

✅ Gemakkelijk toe te dienen en heeft een lekkere smaak;

✅ Eenvoudig te mengen met verschillende vloeistoffen.

Nadelen Norit Kids

❌ Prijziger dan loperamide.


Klik hier voor meer informatie!

4. Samenwerkende Apothekers loperamide – beste loperamide zakjes

Samenwerkende Apothekers loperamide is ook een interessant loperamide. Als je op zoek bent naar loperamide in zakjesvorm, dan is dit de beste keuze. Het ondersteunt de vochtbalans bij volwassenen, kinderen en zuigelingen. Daarom is het ook direct een fijn loperamide baby.

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

In plaats van loperamide kiezen voor Samenwerkende Apothekers loperamide, doe je om verschillende redenen. Zo is dit geneesmiddel in poedervorm gemakkelijk in te nemen nadat je het door een vloeistof naar keuze hebt gemengd. En er zit een aangename vruchtensmaak aan, waardoor zelfs kinderen en baby’s het met gemak doorslikken. Ideaal wanneer je kleintje diarree heeft en kans loopt op uitdroging. Voor een verpakking met 10 zakjes betaal je €5,40.

Voordelen Samenwerkende Apothekers

✅ Geschikt voor alle leeftijden;

✅ Loperamide met aangename vruchtensmaak;

✅ Qua prijs zelfs iets voordeliger dan loperamide;

✅ Poedervorm, dus gemakkelijk in te nemen.

Nadelen Samenwerkende Apothekers

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

5. Leidapharm loperamide

En tot slot is Leidapharm loperamide een interessant loperamide. Wil je een loperamide bestellen dat geschikt is voor alle leeftijden? Dan is dit een goede keuze. Het helpt diarree te verminderen en een vochttekort te herstellen. Hierdoor is de kans op uitdroging minder groot en blijven zowel jij als je kind(eren) gezond. Deze loperamide heeft bovendien een aangename sinaasappelsmaak, waardoor het helemaal niet vervelend is om zo’n zakje in te nemen.

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Meng de inhoud van een zakje met 200ml water. Los het poeder vervolgens op door goed te roeren. Drink het bij voorkeur wat langzaam op, met slechts kleine slokjes tegelijk. Voor een verpakking met 10 zakjes Leidapharm loperamide betaal je €5,19.

Voordelen Leidapharm

✅ Met aangename sinaasappelsmaak;

✅ Iets voordeliger dan loperamide;

✅ Loperamide voor volwassenen tot zuigelingen;

✅ Poedervorm dat je gemakkelijk met water mengt en opdrinkt.

Nadelen Leidapharm

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste loperamide

Dat waren ze dan! Alle loperamide die de moeite waard zijn en die ik graag aan deze test wilde onderwerpen. Nu we alle loperamide beoordeeld hebben, wordt het natuurlijk tijd om een winnaar aan te wijzen. Wordt het een loperamide poeder of een geneesmiddel in tabletvorm? Wil je een loperamide kopen, dan is mijn advies om voor Healthypharm loperamide te gaan.

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Het beste loperamide is Healthypharm loperamide, omdat het verpakt zit in handige capsules. Die slik je zo door met water, maar kun je ook onderweg gemakkelijk innemen. Zeker wanneer diarree optreedt tijdens vakanties of lange autoritten, is dat een uitkomst. Zo ondersteunt het je lichaam bij het vasthouden van water, zout en suikers. Ondanks dat dit geneesmiddel ook geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, wil je voor jonge kinderen wellicht toch diarreeremmer in poedervorm kopen. Dat is nu eenmaal gemakkelijker door te slikken voor hen. Ben je echter op zoek naar de beste loperamide korting? Dan is Healthypharm ORS weer de beste keuze van alle producten uit deze test.


Klik hier voor meer informatie!

Loperamide ervaringen en reviews 

Nu je alle loperamide voorbij hebt zien komen, ben je vast nieuwsgierig naar meer. Daarom heb ik van elk loperamide een interessante review opgezocht. Dit geeft direct een goed beeld van hoe elk product in de praktijk bevalt. Als je tot nu toe geen keuze hebt kunnen maken, dan kan je dat vast wel na het lezen van deze loperamide reviews!

Healthypharm loperamide review 

De loperamide alternatief review van Hilga over Healthypharm loperamide luidt: “Handig voor onderweg. Als je ineens niet lekker wordt, vooral als je iets eet in het buitenland dat je lichaam niet kent, dan is het fijn als je iets kan innemen. Deze capsules slik je zo door met water en kan je dus op elk moment innemen. Ze werken goed.”

Care Plus loperamide review

“Ik ben zelf al niet zo’n held met pillen doorslikken, maar mijn kinderen al helemaal niet. Daarom heb ik voor Care Plus loperamide gekozen. We doen de inhoud van een zakje in water en roeren het door. En door de frambozensmaak is het best lekker ook! Veel handiger en fijner voor ons, terwijl het wel goed zijn werk doet”, vertelt Felix.

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Norit Kids ervaring 

“Wat is loperamide eigenlijk een miskoop als je Norit Kids hebt geprobeerd. De prijs ligt misschien wat hoger, maar de kwaliteit is ook veel beter. Ik kies zelf altijd al voor dit merk, maar nu voor de kleine ook een verpakking Norit Kids gehaald. Helemaal natuurlijk en lekker van smaak. Mijn kindje van 3 kan het makkelijk innemen als ik de korrels met limonade of water meng en ze vindt het gewoon lekker smaken. Wat een uitvinding!”, schrijft Sophie.

Samenwerkende Apothekers loperamide review

Samenwerkende Apothekers loperamide heeft een review gekregen van Jannie. “Lekker en handig. Als je ziek bent heb je geen zin in een vies middeltje dat je moet doorslikken. De vruchtensmaak van deze loperamide maakt het een stuk aangenamer. Ik vind het ook fijner om een zakje te nemen dan capsules of tabletten. Dus dit is top.”

“Lekkere smaak en het werkt goed. Veel beter dan die capsules doorslikken. Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in als je ziek bent en amper iets kan binnenhouden”, schrijft Corneel.

Leidapharm loperamide review

En tot slot de Leidapharm loperamide review van Zen. Hij schrijft: “Handige zakjes. We hebben ze altijd wel in huis. Zeker nu de kleine er is. En mochten we zelf een keer ziek worden en door diarree veel vocht verliezen dan kunnen we ze zelf ook nemen.”

“Als ik erg ziek ben (twee keer per jaar meestal), dan heb ik echt moeite met iets binnenhouden. Ik kan dan al misselijk worden van het drinken van water. Dat schiet natuurlijk niet op, want mijn lichaam moet wel gehydrateerd blijven. Toen mijn moeder een keer zei dat loperamide daar goed bij helpt, heb ik dit in huis gehaald van Leidapharm. Sindsdien altijd dit merk gebruikt, omdat het goed werkt. En ik vind het fijn dat het zakjes zijn. Capsules doorslikken vind ik sowieso geen pretje maar al helemaal niet als ik misselijk ben. Dan komen ze er namelijk meteen weer uit. Dus dit is super voor mij”, vertelt Anneke in haar online review.

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Waarvoor gebruik je loperamide?

Je weet nu wat het beste loperamide is, maar waarvoor gebruik je loperamide eigenlijk? Dit mengsel van zouten en druivensuiker helpt het lichaam te voorkomen dat het uitdroogt. Heb je bijvoorbeeld doordat je ziek bent veel overgegeven en ook nog eens diarree? Dan heb je waarschijnlijk nog maar weinig vocht, suikers en zouten binnengehouden. Door een loperamide te nemen, ondersteun je je lichaam en bescherm je haar.

Bij waterdunne diarree is het belangrijk om steeds een loperamide oplossing te drinken na het overgeven. Kleine slokjes nemen, is ook goed. Als je er maar voor zorgt dat je vocht en loperamide binnenkrijgt. Je kunt het vervolgens gebruiken zolang diarree en overgeven blijven aanhouden. Het is wel belangrijk om een arts te raadplegen wanneer het overgeven na 1 dag nog niet afneemt in frequentie. Kinderen jonger dan 2 jaar en mensen ouder dan 70 jaar dienen ook al na 1 dag naar de dokter te gaan. Voor ieder ander geldt dat er na 3 dagen waterdunne diarree contact gezocht moet worden met een dokter. Loperamide is ook geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mits de gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd.

Voor wie is loperamide niet geschikt?

Welk loperamide product je ook kiest (van loperamide junior tot loperamide poeder voor volwassenen of van andere merken), er zijn gevallen waarin je moet oppassen met het gebruik van dit geneesmiddel. Lees sowieso altijd voor gebruik de bijsluiter, want daarop zie je of er bijwerkingen of contra-indicaties zijn. Zo mag je het bijvoorbeeld niet gebruiken wanneer er bloed in de ontlasting aanwezig is of wanneer je slecht werkende nieren hebt. Heb je een hoge bloeddruk of hartklachten? Weet dan dat loperamide natrium bevat en dat je hiermee moet oppassen. Heb je diabetes, weet dan dat een zakje loperamide poeder gemiddeld zo’n 4 gram glucose bevat. 

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Wanneer moet je extra opletten?

Word je suf, verward, val je (bijna) flauw, heb je een droge mond en/of tong, wordt de urineproductie minder of krijgt een kind last van klaaglijk huilen en/of verminderde tranenvloed? Dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met een arts. Ook wanneer je opvallende dorst en/of koorts krijgt in combinatie met bovenstaande symptomen, dien je direct te bellen.

Meer informatie over Supplementen en Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp supplementen en geneesmiddelen en preventie van zwangerschap.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of een goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Ook geneesmiddelen ter pijnbestrijding wordt over geschreven. Denk daarbij aan beste diclofenac of naproxen (aleve). Voor slaap is er ook van alles op de markt, je kunt denken aan een slaaptablet als beste melatonine of slaappil, welk slaapmiddel het beste is leest u in de blogs. Ook valeriaan kan een prettig supplement zijn. Ben je opzoek naar suppletie bijvoorbeeld voor de schildklier, dan kunnen jodiumtabletten een goede keuze zijn.

Last van diarree of ga je op vakantie naar en land waar loperamide wordt aangeraden? Denk er dan aan om diarreeremmers mee te nemen, ook wel ORS genoemd. Een tegenhanger kan een laxeermiddel zijn. Kruidvat ORS

Wellicht ben je opzoek naar andere vormen van geneesmiddelen. Dan zijn de blogs over miconazol, omeprazol of neusspray interessant. Ook over maagbeschermers wordt geschreven. Bij last van kriebelhoest kun je dit met noscapect of noscapine bestrijden. Ook waterstofperioxide als mondspoeling is over geschreven. 

Omtrent suppletie is er veel te vinden. Denk hierbij aan kaliumjodide, vitamine D of magnesium.

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het goedkoopste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Beste Loperamide Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een loperamide

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over loperamide? Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar waar je loperamide voor kunt gebruiken? Hieronder vind je de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rij.

Wat is het beste loperamide? 

Het beste loperamide is Healthypharm loperamide. Dit zijn handige capsules die je gemakkelijk meeneemt, ook als je in de auto zit of op vakantie bent. Dit geneesmiddel is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ik kan mij voorstellen dat je kind misschien liever een zakje loperamide poeder inneemt. In dat geval kun je kiezen voor een van de andere alternatieven, zoals Care Plus loperamide met frambozensmaak (in poedervorm) of Norit Kids loperamide dat 100% natuurlijk is en ook oplosbaar. Kijk vooral naar wat het beste past bij jouw behoeften en die van je kind(eren). Alle genoemde alternatieven in deze loperamide test zijn interessant en de moeite waard!

Hoeveel kost een loperamide?

Gemiddeld kost een loperamide zo’n €5 tot €10. Er zijn natuurlijke enkele uitschieters naar boven en beneden, maar gemiddeld gezien betaal je er nog geen tientje voor. We hebben het dan over zowel capsules als loperamide in poedervorm. loperamide kost ook ongeveer zoveel. Qua prijs zie je dus geen grote verschillen, maar qua kwaliteit en vorm wel. Wil jij liever geen capsules doorslikken, dan kom je al snel uit bij een loperamide poeder dat je met vloeistof kunt mengen en daarna kunt opdrinken. Hoe minder eenvoudig het loperamide geneesmiddel, des te hoger de prijs meestal is.

Waarvoor kun je loperamide gebruiken?

Waarvoor je loperamide kunt gebruiken, is voornamelijk voor het aanvullen van vocht, suikers en zouten in het lichaam. Wanneer je ziek bent, kun je veel vocht verliezen. Bijvoorbeeld doordat je diarree hebt of moet overgeven (of allebei). Het is dan belangrijk om toch vocht vast te houden, anders kun je uitdrogen. Daar is loperamide het juiste geneesmiddel voor. Er zijn ook berichten dat loperamide weleens gebruikt wordt bij het bestrijden van een kater. Dit schijnt effectief te zijn, omdat je bij een kater ook last hebt van vochttekort. Gebruik het echt niet als excuus om meer alcohol te drinken, want dat wil je je lichaam niet aandoen.

In welke vorm kun je loperamide kopen?

Je kunt loperamide kopen in verschillende vormen. Sommige mensen geven de voorkeur aan loperamide capsules, zodat zij deze ook onderweg gemakkelijk kunnen innemen met water. Maar niet iedereen slikt gemakkelijk capsules door. Gelukkig zijn er ook andere vormen, zoals bruistabletten die je kunt oplossen in water of een zakje met loperamide poeder. Die laatste meng je ook met water of een andere vloeistof, zodat je de loperamide daarna gemakkelijk kunt opdrinken. Voor kinderen bestaan er ook loperamide korreltjes. Deze dienen niet zo ingenomen te worden, maar ook met water te worden gemengd. Fijn aan de in water oplosbare varianten, is dat ze vaak een aangename smaak hebben. Als je ziek bent en niets binnenhoudt, is dat natuurlijk erg prettig.

Werkt loperamide tegen een kater?

Er wordt regelmatig gevraagd of loperamide tegen katers werkt. Elk loperamide product kan hier in principe bij helpen. Dat komt doordat een kater het gevolg is van vochttekort en loperamide herstelt dat tekort. Of je met regelmaat met loperamide katers zou moeten bestrijden, is echter niet verstandig als je het mij vraagt. Je kunt beter tussen je drankjes door vaker water drinken wanneer je een avond uit gaat, dan dat je de volgende dag geneesmiddelen inzet om de aangerichte schade op te lossen. Of minder alcohol drinken op een avond, zodat je er de volgende dag niet zoveel last van hebt, natuurlijk ;).

Kan loperamide gevaarlijk zijn?

Op de vraag of loperamide gevaarlijk kan zijn, is het antwoord eigenlijk eenvoudig. Het gebruik van loperamide is niet gevaarlijk, maar het is belangrijk om je aan de gebruiksaanwijzing te houden. Daar staan namelijk ook situaties op beschreven waarin je moet oppassen met loperamide of er beter geen gebruik van kunt maken. Zoals in het geval van minder goed functionerende nieren of wanneer je diabetes hebt. Er zit namelijk druivensuiker en zout in loperamide. Verder is loperamide een veilig medicijn dat het lichaam helpt in de strijd tegen uitdroging wanneer je ziek bent en diarree hebt en overgeeft. Je kunt dan namelijk veel vocht verliezen. (1)

Conclusie beste loperamide 2024

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *