In dit artikel

Beste Laxeermiddel Review

Beste Kruidvat Laxeermiddel Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Volgens recente cijfers, heeft 10 tot 30 procent van de bevolking weleens last van verstopping in de darmen. Een laxeermiddel kan uitkomst bieden. Deze middelen verlichten niet alleen het ongemak, maar vergemakkelijken óók de stoelgang. Dit is de reden dat we op zoek gaan naar het beste alternatief voor een Kruidvat laxeermiddel.

Kort samengevat:

Na uitgebreid onderzoek, heb ik de Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten verkozen als het beste Kruidvat laxeermiddel alternatief van 2024. Dit middel bestaat uit natuurlijke ingrediënten en heeft, in tegenstelling tot andere laxeermiddelen, de minste bijwerkingen.

Kruidvat Laxeermiddel Alternatief vergelijken: Hoe doen we dat?

Bij een moeilijke stoelgang kan een laxeermiddel uitkomst bieden. Het kan de darmbewegingen versnellen en een slechte stoelgang, verstopping of obstipatie tegengaan. Op basis van de ingrediënten, voor- en nadelen, heb ik het beste alternatief voor een laxeermiddel Kruidvat onderzocht en vergeleken. Echter komen ook de reviews van consumenten hierin terug.

Beste Kruidvat Laxeermiddel Alternatief keuzehulp

ProductAdviesprijsVormBelangrijkste ingrediënt
1. Lucovitaal€9,99CapsulesChinese Rabarber
2. Vaud€29,95CapsulesPlantago Ovata
3. Iberolax€16,49VloeibaarMacrogol
4. Actavis€21,10VloeibaarLaxantia
5. Microlax€18,14ZetpilNatriumlaurylsulfoacetaat

1. Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten

Bij de samenstelling van de Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten, zijn alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. Dit betekent dat een moeilijke stoelgang wordt verholpen, zonder vervelende of aanhoudende bijwerkingen. Ik heb ervaren dat consumenten overmatig veel aandacht besteden aan de bijsluiter, omdat zij bang zijn voor aanhoudende klachten na inname.

Beste Laxeermiddel Review

Dankzij de garantie van alleen natuurlijke ingrediënten, zijn veel consumenten gerustgesteld. Eén van de ingrediënten van de Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten, is Chinese rabarber. Deze toevoeging voorkomt niet alleen terugkerende verstopping, maar ondersteunt voortaan ook een gezonde darmflora en dikke darm.

Ondanks de samenstelling van Lucovitaal Stoelgang Sennavrij, geldt er een maximum van 1 tot 3 tabletten per keer. Ik raad je aan om dit maximum niet te overschrijden, om zo verdere klachten te voorkomen. Ik wil je adviseren om bij het afrekenen de kortingscode ‘GROEIin te vullen voor 20% korting op je bestelling.

Voordelen Lucovitaal

✅ De natuurlijke samenstelling helpt de darmflora herstellen en ondersteunen

✅ De capsules zorgen voor een regelmatige stoelgang

✅ Vrij van synthetische middelen, waardoor heftige bijwerkingen worden voorkomen

✅ Voorkomt buikpijn en andere ongemakken, doordat de natuurlijke samenstelling deze bijwerkingen voorkomt

✅ 60 tabletten, waardoor je langere tijd vooruit kunt

✅ Je krijgt 20% korting op je aankoop met de kortingscode GROEI

Nadelen Lucovitaal

❌ De capsules mogen niet voor kinderen tot en met 12 jaar gebruikt worden

❌ In combinatie met maag- of darmproblemen, is het niet verstandig om de capsules te slikken

❌ Online te koop, maar met alle Kruidvat winkels uitgezonderd


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI’

2. Vaud Plantago Ovata Veganistische Capsules

Heb je last van een moeilijke stoelgang, maar eet je veganistisch? Ik heb bij verschillende consumenten ervaren, dat zij het lastig vinden om een passend middel te vinden. Het middel moet de darmbewegingen versnellen, maar tegelijkertijd voldoen aan de voedingsbehoeften. De Vaud Plantago Ovata Veganistische Capsules voldoen aan de juiste eisen, wensen én behoeften.

Beste Laxeermiddel Review

De Vaud Plantago Ovata Veganistische Capsules beschikken, in tegenstelling tot andere laxeermiddelen, over een hoge dosering kruiden. Het gaat om minimaal 1200 mg. Deze dosering zorgt ervoor dat de stoelgang, verstopping of obstipatie wordt verholpen en de darmflora herstelt. Deze natuurlijke samenstelling van kruiden is daarmee geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De capsules zijn overigens gemakkelijk in te nemen. Ik merkte dat veel consumenten het lastig vonden om laxeermiddelen in de vorm van pillen te slikken, omdat deze te groot of te stroef waren. De Vaud Plantago Ovata Veganistische Capsules zijn klein van stuk en beschikken over een gladde bovenlaag, wat voor een makkelijke inname zorgt.

Voordelen Vaud

✅ De capsules hebben een gladde bovenlaag, waardoor het gemakkelijker is om deze door te slikken

✅ Vrij van dierlijke ingrediënten

✅ Maakt dankzij de structuur, harde ontlasting zachter

✅ Hoge dosering kruiden, waardoor de darmen zowel herstellen als ondersteund worden

Nadelen Vaud

❌ De capsules zijn vrij prijzig, in tegenstelling tot andere Kruidvat laxeertabletten alternatieven


Bekijk meer productinformatie

3. Iberolax

Wil je je darmbewegingen versnellen, maar krampende buikpijn i.c.m. overgeven voorkomen? Het is verstandig om voor een natuurlijk laxeermiddel te kiezen, dat de dikke darm ondersteund en niet overbelast. Iberolax zorgt voor zachte ontlasting, zonder plotselinge drang of heftige buikpijn.

Beste Laxeermiddel Review

Mijn ervaring is, dat veel consumenten liever geen laxeermiddelen innemen. Dat heeft onder andere met plotselinge aandrang te maken. Dankzij Iberolax, hoeft men zich geen zorgen meer te maken. Iberolax komt in de vorm van zakjes en hoeft alleen in water te worden opgelost. Door de natuurlijke samenstelling, is het middel ook geschikt voor kinderen met terugkerende verstopping, vanaf 6 maanden.

Het is daarbij wel aan te raden om de verplichte algemene vermelding omtrent de dosering te bekijken, om té grote hoeveelheden te voorkomen. Dankzij de zakjes van Iberolax, wordt een moeilijke stoelgang op een natuurlijk wijze verholpen, zonder grote capsules of pillen. Dat stelt de meeste consumenten gerust.

Voordelen Iberolax

✅ Het laxeermiddel is glutenvrij, waardoor consumenten met allergieën de zakjes zorgeloos kunnen gebruiken

✅ Makkelijker in te nemen dan pillen of capsules

✅ De combinatie met water maakt de ontlasting zachter

✅ Te gebruiken voor kinderen vanaf 6 maanden

Nadelen Iberolax

❌ De smaak van de drank kan ervoor zorgen dat innemen moeilijker wordt


Bekijk meer productinformatie

4. Actavis Lactulose Siroop

Ben je nogmaals op zoek naar een laxeermiddel voor een moeilijke stoelgang, maar zie je het slikken van capsules of pillen niet zitten? De Actavis Lactulose Siroop is een vloeibare siroop en kan zodoende met een lepel of een bekertje worden ingenomen. Wat mij direct opviel, is dat de Actavis Lactulose Siroop gluten, suikers en lactose bevat.

Beste Laxeermiddel Review

Wanneer men geen allergieën heeft, hoeft dat geen probleem te zijn. Maar mocht je een van deze allergieën herkennen, dan is het gebruik van de Actavis Lactulose Siroop niet aan te raden. Daarbij geeft de algemene informatie gezondheidsclaim aan, dat de siroop alleen onder toezicht van een arts gebruikt mag worden.

Ik merkte bij veel consumenten dat zij liever geen capsules slikken, omdat ze deze nauwelijks tot niet wegkrijgen. Nu ze voor de Actavis Lactulose Siroop hebben gekozen, durven zij hun moeilijke stoelgang aan te pakken.

Voordelen Actavis

✅ Dit gaat om een siroop, zodat je het met een lepel of bekertje kunt innemen

✅ Dit Kruidvat laxeermiddel alternatief hoeft niet opgelost te worden in water, wat tijd en moeite bespaart

✅ Te gebruiken voor baby’s, kinderen en volwassenen

✅ Maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks

Nadelen Actavis

❌ Niet iedereen vindt de smaak prettig  

❌ De siroop is niet geschikt als je allergisch bent voor gluten of lactose   

❌ Wordt niet verstuurd door Kruidvat


Bekijk meer productinformatie

5. Microlax Klysma

Ben je op zoek naar een snelle oplossing voor een moeilijke stoelgang? Dan is de Microlax Klysma zeer geschikt. Dit middel werkt na 5 tot 20 minuten en kan zodoende de darmbewegingen versnellen. Het is mij opgevallen dat veel consumenten balen van een trage werking. Vaak duurt het enkele dagen tot de obstipatie wordt verholpen.

Beste Laxeermiddel Review

De Microlax Klysma daarentegen heeft een snelle werking bij terugkerende verstopping en dat stelt veel mensen tevreden. Ook is er maar 1 dosering per dag nodig en dat scheelt zowel tijd als moeite. De Micorlax Klysma komt in de vorm van een zetpil, waardoor het niet nodig is om pillen of capsules te slikken.

Dankzij de snelle werking, is de Microlax Klysma voor zowel kinderen als volwassenen geschikt. Kinderen mogen dezelfde dosering als volwassenen krijgen. Maar om darmbeschadigingen te voorkomen, geldt er een maximum van een halve canule.

Voordelen Microlax

✅ Het is een zetpil, zodat je geen capsules of pilletjes hoeft te slikken

✅ Ook geschikt voor kinderen

✅ Snelle werking tussen de 5 tot 20 minuten

Nadelen Microlax

❌ Er is niets bekend over allergieën

❌ Een zetpil inbrengen is niet voor iedere comfortabel


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste Kruidvat Laxeermiddel Alternatief

Voor een moeilijke stoelgang of krampende buikpijn i.c.m. overgeven, zijn er genoeg laxerende middelen beschikbaar die daarbij helpen. Tot nu toe, hebben we verschillende Kruidvat laxeermiddel alternatieven bekeken en besproken. Wat is nu het beste alternatief, op basis van deze informatie? Ik ben van mening dat de Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten moet zijn.

Beste Laxeermiddel Review

De Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten zijn vrij van Senna. Dit is een laxeermiddel dat de darmbewegingen stimuleert en de ontlasting minder hard maakt. Senna kan echter het nadeel hebben, bijvoorbeeld bij langdurig gebruik, dat de darmen niet langer zelfstandig werken. Dit betekent, dat men de tabletten van Lucovitaal veilig kunnen gebruiken. Wat ook fijn is, is dat de toevoeging van Chinese rabarber de darmflora ondersteunt. Ook zorgt het voor zachte ontlasting.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Beste Kruidvat Laxeermiddel Alternatief ervaringen en reviews

Het beste Kruidvat laxeermiddel alternatief is persoonlijk. Wat de een prettig vindt, daar heeft de ander geen of weinig baat bij. Om een persoonlijker perspectief te creëren, heb ik een aantal reviews en ervaringen voor je verzameld die dit duidelijk weergeven. Deze reviews gaan je, mogelijk, verder helpen.

Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten review

Anneke is blij dat ze eindelijk een natuurlijke oplossing heeft gevonden voor haar darmproblemen: “Ik ben nog steeds blij dat ik de Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Tabletten ben tegengekomen. Eindelijk heb ik een natuurlijke oplossing gevonden voor mijn darmproblemen. Ik heb geen last van bijwerkingen en mijn stoelgang werkt prima”.  

Beste Laxeermiddel Review

Vaud Plantago Ovata Veganistische Capsules review

Niels vertelt het volgende over de Vaud Plantago Ovata Veganistische Capsules: “Ik gebruik het product niet lang. Maar ik kan nu al zeggen dat ik dik tevreden ben. Ik voel me goed en de capsules zijn makkelijk om in te nemen”.

Iberolax review

Linda had niet verwacht dat Iberolax zo goed voor haar zou werken: “Ik was in het begin sceptisch, omdat ik de eerste dag geen resultaat merkte. Gelukkig kwam mijn stoelgang na het tweede zakje al snel op gang, zonder vervelende bijwerkingen of buikpijn”.

Actavis Lactulose Siroop review

Er zijn nog geen consumenten die een review hebben achtergelaten over het gebruik van de Actavis Lactulose Siroop. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen tevreden consumenten zijn. Het grote voordeel van dit middel, is dat het een siroop betreft.

Dit betekent dat men geen capsules of pillen hoeft in te nemen. Je kunt de siroop met zowel water als limonade mengen. Ik kies zelf voor limonade, omdat ik heb gemerkt dat de siroop met water een vervelende smaak achterlaat in mijn mond.  

Microlax Klysma review

Linda heeft een review geschreven over het gebruik van de Microlax Klysma als Kruidvat laxeermiddel alternatief: “Ik kon 4 dagen lang niet naar het toilet. Van de verloskundige mocht ik de Microlax Klysma eenmalig gebruiken om mijn stoelgang op gang te helpen. Het lukte niet direct, maar na een uur kon ik naar het toilet en verdween ook de pijn”.  

Beste Laxeermiddel Review

Beste Kruidvat Laxeermiddel Alternatief kopen checklist

Zoek je naar het beste Kruidvat laxeermiddel alternatief? Daar ben je, zeker na mijn tips, toe in staat. Nu is het wel handig om wat meer informatie op te doen, voordat je overgaat op de aanschaf. Want het is wel de bedoeling dat je een middel koop dat voldoet aan je wensen, voorkeuren en past bij je behoeften. Daarom heb ik hieronder een aantal tips voor je beschreven.

Vloeibaar of capsules

Waar voel jij je comfortabel bij? Dat is het eerste, zeker bij heftige buikpijn, om over na te denken. Je bent niet de eerste die liever geen capsules slikt. Misschien vind je ze te groot of krijg je ze simpelweg niet goed doorgeslikt. Dit zijn gevallen waarbij vergemakkeling mogelijk is. Er zijn laxeermiddelen in de vorm van vloeistof of poeder. Maar ook zetpillen zijn een mogelijkheid. Door hierover na te denken kun je je darmbewegingen in de dikke darm versnellen, zonder obstakels.

Eetbehoeften en dieet

Eet je veganistisch of heb je een glutenallergie? Aandacht besteden aan je eetbehoeften en diëten is in dit geval aan te raden. Irritatie van de dikke darm is al lastig genoeg, laat staan als je klachten krijgt van het medicijn.

Breng daarom eerst in kaart waar je behoefte aan hebt en kijk vervolgens welk Kruidvat laxeermiddel alternatief daarbij past. Denk aan een gluten- en lactoseallergie of een veganistisch eetpatroon. Hier is altijd een verplichte algemene vermelding van aanwezig.

Beste Laxeermiddel Review

Bekijk de juiste dosering

Voor wie wil je het Kruidvat laxeermiddel alternatief gebruiken? Een te hoge dosering bij kinderen kan schadelijk zijn voor de darmpjes. Ik raad je aan om eerst te bepalen wie het laxeermiddel gaat gebruiken of de huisarts om advies te vragen. Check ook of het laxeermiddel geschikt is. Veel huisartsen zijn beschikbaar van maandag t m vrijdag of maandag t m zaterdag.

Manier van bewaren

Veel consumenten bewaren het laxeermiddel als de moeilijke stoelgang is verholpen. Het zou goed kunnen dat je nog iets overhoudt. Ik raad je aan om de houdbaarheid na opening te checken. Hoe lang blijft het product goed nadat het is geopend? Controleer ook hoe je het laxeermiddel moet bewaren. Meestal moet je het koel en droog bewaren, zodat het langere tijd goed blijft.

Natuurlijke ingrediënten

Heb je vaak last van bijwerkingen als je een laxeermiddel gebruikt? Dat kan een vervelende nasleep hebben. In dit geval heb je baat bij een natuurlijke samenstelling, zonder bijvoorbeeld Senna. Natuurlijke ingrediënten zijn vriendelijker voor de darmen, zijn niet schadelijk en kunnen toch voor zachte ontlasting zorgen. Hiervoor kun je de algemene informatie gezondheidsclaim bekijken.

Beste Laxeermiddel Review

De prijs

Het gaat bij terugkerende verstopping vooral om de werking van het Kruidvat laxeermiddel alternatief en om de juiste samenstelling. Nu is de prijs eveneens zo belangrijk. Kies een middel dat past bij je persoonlijke budget.

Hoeveelheden

Sommige laxeermiddelen staan een maximum bestelhoeveelheid van 3 toe. Meer mag een consument niet aanschaffen. Het is belangrijk om daarop te letten als je het laxeermiddel gaat afrekenen.

Medische aandoeningen

Bij ernstige maag- of darmaandoeningen is het niet verstandig om een laxeermiddel te gebruiken, ook niet als het om een alternatief gaat. Check behalve de bewaarinstructies voor consumenten ook altijd de bijsluiter. Raadpleeg bij twijfel je huisarts voor meer informatie. De meeste huisartsen zijn van maandag t m vrijdag of maandag t m zaterdag bereikbaar.

Meer informatie over Supplementen en Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp supplementen en geneesmiddelen en preventie van zwangerschap.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of een goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Ook geneesmiddelen ter pijnbestrijding wordt over geschreven. Denk daarbij aan beste diclofenac of naproxen (aleve). Voor slaap is er ook van alles op de markt, je kunt denken aan een slaaptablet als beste melatonine of slaappil, welk slaapmiddel het beste is leest u in de blogs. Ook valeriaan kan een prettig supplement zijn. Ben je opzoek naar suppletie bijvoorbeeld voor de schildklier, dan kunnen jodiumtabletten een goede keuze zijn.

Last van diarree of ga je op vakantie naar en land waar loperamide wordt aangeraden? Denk er dan aan om diarreeremmers mee te nemen, ook wel ORS genoemd. Een tegenhanger kan een laxeermiddel zijn.

Wellicht ben je opzoek naar andere vormen van geneesmiddelen. Dan zijn de blogs over miconazol, omeprazol of neusspray interessant. Ook over maagbeschermers wordt geschreven. Bij last van kriebelhoest kun je dit met noscapect of noscapine bestrijden. Ook waterstofperioxide als mondspoeling is over geschreven. 

Omtrent suppletie is er veel te vinden. Denk hierbij aan kaliumjodide, vitamine D of magnesium.

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het goedkoopste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Beste Laxeermiddel Review

Meest gestelde vragen over de beste Kruidvat laxeermiddel alternatief

Ik heb veel informatie gegeven over Kruidvat laxeermiddel alternatieven en terugkerende verstopping. Van natuurlijke samenstellingen tot vloeibare substanties: er zijn veel mogelijkheden. Wil je je darmbewegingen versnellen, maar zit je nog steeds met vragen of twijfels? De meest gestelde vragen geven, hopelijk, meer inzicht en antwoorden.

Wat is het beste Kruidvat laxeermiddel alternatief?

Dat ligt aan je persoonlijke wensen, voorkeuren en behoeften. Belangrijk is, dat het laxeermiddel de pijn verlicht en zorgt voor zachte ontlasting. Ik zou de Lucovitaal Stoelgang Sennavrij Capsules adviseren. Deze capsules bestaan uit natuurlijke ingrediënten. De toevoeging van Chinese rabarber zorgt voor een gezonde darmflora en brengt geen schade toe aan de dikke darm. Doordat de capsules Sennavrij zijn, ontstaat er bij langdurig gebruik geen schade aan het darmvlies. Voer bij het afrekenen de kortingscode GROEI in voor 20% korting op je aankoop.

Wat te doen als je verstopt zit?

Er zijn verschillende dingen belangrijk bij terugkerende verstopping. Zo is het raadzaam om voldoende te drinken en vezels te eten. Dit brengt de darmen op gang. Maar ook bewegen is essentieel, want zo breng je je darmen in beweging. Bij langdurige verstopping is medicatie onvermijdelijk. Raadpleeg je huisarts als je twijfelt of je klachten toenemen. De meeste huisartsen zijn van maandag t m vrijdag bereikbaar.

Werkt een laxeermiddel meteen laxerend?

Dat ligt aan het laxeermiddel. Er zijn laxeermiddelen die meteen voor zachte ontlasting en aandrang zorgen. In de meeste gevallen duurt het enkele dagen voordat het middel zijn werk doet en de ontlasting zachter wordt. Raadpleeg de bijsluiter voor meer informatie.

Hoe bewaar ik een laxeermiddel?

Consumenten bewaren het laxeermiddel als er nog een kleine hoeveelheid over is. Hoe het middel bewaart moet worden, dat staat altijd beschreven in de bijsluiter. Vaak is het belangrijk om het middel op een droge en donkere plek te bewaren. Vergeet ook niet om de houdbaarheidsdatum te controleren, want dit geeft aan hoe lang het goed blijft.

Waar kan ik laxeermiddelen kopen?

Dit kan bij de drogist of de apotheek. Het is overigens ook mogelijk om deze online aan te schaffen. De meeste Kruidvat alternatieven zijn online te kopen, op alle Kruidvat winkels uitgezonderd.

» Referenties


1. Barry L. Werth & Sybèle-Anne Christopher. (2021). Laxative Use in the Community: A Literature Review. J Clin Med, 10(1), 143.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7796417/

2. A. WALD, C. SCARPIGNATO, S. MUELLER-LISSNER, M. A. KAMM, U. HINKEL, I. HELFRICH, C. SCHUIJT, & K. G. MANDEL. (2008). A multinational survey of prevalence and patterns of laxative use among adults with self-defined constipation. Alimentary Pharmacology and Therapeutics, 28(7), 917-930.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1365-2036.2008.03806.x

» Referenties

Conclusie: Beste Kruidvat Laxeermiddel Alternatief 2024

  • Beste Laxeermiddel Kruidvat Alternatief: Lucovitaal
  • Beste snelwerkend laxeermiddel Kruidvat alternatief: Lucovitaal
  • Beste laxeermiddel Kruidvat vloeibaar alternatief: Actavis
  • Beste laxeermiddel Kruidvat zetpil alternatief: Microlax
  • Beste natuurlijke laxeermiddelen Kruidvat alternatief: Vaud
Picture of Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *