In dit artikel

Beste Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

Tijdens operaties wordt kaliumjodide gebruikt om te voorkomen dat je schildklier radioactieve stoffen opneemt, vertelt Radboud UMC op haar website. Verder levert kaliumjodide jodium aan het lichaam, wat nodig is voor een goed werkende schildklier. Waar veel mensen automatisch naar kaliumjodide van bijvoorbeeld Kruidvat neigen, wil ik je graag laten zien welke keuzes je nog meer hebt. Ik deel het beste kalium Kruidvat alternatief met je!

Kort samengevat:

Het beste Kruidvat kaliumjodide alternatief van 2024 volgens onze test is VeraSupplements. Dit merk bevat een goed opneembare vorm van jodium en is het scherpst geprijsd van alle alternatieven.

Kruidvat kaliumjodide alternatieven vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat het beste alternatief is voor kaliumjodide van Kruidvat, onderzoek ik verschillende supplementen. Ik let hierbij op kwaliteit, de werking van het product en ik neem mijn ervaring erin mee. Ook vertel ik je wat de inhoud en prijs zijn van elk alternatief voor kalium van Kruidvat. En als er een kortingscode is, dan hoor je dat uiteraard ook van mij.

Beste Kruidvat kaliumjodide alternatief keuzehulp

ProductAdviesprijsPer dagBelangrijkste werking
1.VeraSupplements€13,50€0,07Gezonde schildklier/zenuwstelsel
2.Orthica€17,95€0,60Behoud van normale bloeddruk
3.Vitals€23,95€0,24-€0,48Behoud van normale bloeddruk
4.Ortholon€20,51€0,34Goede botaanmaak
5.AOV€18,96€0,42Normale spierwerking en bloeddruk

1. VeraSupplements Kaliumjodide

VeraSupplements Kaliumjodide is een waardig kaliumjodide Kruidvat alternatief. Het is namelijk net zo scherp geprijsd. Dit supplement bevat de goed opneembare vorm van jodium en draagt zo bij aan een goed werkend zenuwstelsel, een gezonde stofwisseling en een normaal werkende schildklier. Elk tablet bevat 200mcg kaliumjodide.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Jodium is nodig voor de productie van schildklierhormonen. In Nederland komt het niet vaak in voeding voor, maar het wordt wel toegevoegd aan o.a. brood, broodvervangers, keukenzout en sommige vleeswaren. Eet jij echter geen brood, vis en/of vlees? Dan kan een jodiumtekort ontstaan. VeraSupplements Kaliumjodide helpt je om dat tekort aan te vullen. Je krijgt er vaak ook een betere concentratie van.

Het advies is om 1 tablet VeraSupplements Kaliumjodide per dag in te nemen. Gebruik dit supplement echter niet bij een overactieve schildklier. De grootte van de tabletten is via het internet helaas niet te achterhalen, dus ik weet niet zeker hoe gemakkelijk ze door te slikken zijn door mensen die daar normaal gesproken moeite mee hebben.

Voordelen VeraSupplements

✅ Aan 1 tablet per dag heb je al voldoende;

✅ Net zo scherp geprijsd als kalium van Kruidvat;

✅ Hogere opneembaarheid dan kaliumjodide tabletten van Kruidvat;

✅ Geschikt voor vegetariërs (niet met zekerheid ook voor veganisten);

✅ Er zitten 200 tabletten in een verpakking, dus je doet er lang mee.

Nadelen VeraSupplements

❌ Er is verder weinig relevants bekend over dit alternatief voor kaliumjodide van Kruidvat (ik kan geen gebruikservaringen vinden).


Bekijk jouw productinformatie

2. Orthica Kalium

Het volgende supplement dat dient als alternatief voor kalium van Kruidvat is Orthica Kalium. Het bevat 250mg kalium per tablet. Dit is goed voor een normale spierwerking en een gezonde bloeddruk. Ook vegetariërs en veganisten kunnen dit supplement nemen, omdat er geen dierlijke ingrediënten in zitten. De verpakking van Orthica supplementen bestaat uit 100% gerecycled plastic, zodat er geen nieuw plastic gemaakt hoeft te worden.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Orthica Kalium in tabletvorm is niet voor iedereen weggelegd, want de tabletten zijn vrij groot en je dient er twee per dag in te nemen. Heb je daar geen problemen mee, dan is dit supplement wel interessant. Heb je een kaliumtekort (omdat je weinig brood, aardappels, noten, koffie, fruit en/of groenten eet/drinkt)? Dan kun je Orthica Kalium gebruiken ter aanvulling van een gezond eetpatroon.

Ging je voorheen kalium tabletten kopen bij Kruidvat? Dan wil je nu vast Orthica Kalium proberen. Zeker als je een vegetariër of veganist bent! Als je geen moeite hebt met grotere tabletten doorslikken, dan is dit een betere keuze dan kaliumjodide van Kruidvat. Het advies is om 2 tabletten per dag in te nemen, tijdens of na een maaltijd. Met kortingscode ‘GROEI‘ ontvang je 20% korting.

Voordelen Orthica

✅ Dit supplement bevat 250mg kalium per tablet;

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ De verpakking is gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Nadelen Orthica

❌ Grote tabletten, dus niet ideaal als je moeite hebt met supplementen doorslikken;

❌ Tabletten bevatten over het algemeen wat meer vul-/hulpstoffen dan capsules;

❌ Het is in verhouding het duurste supplement uit deze test.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

3. Vitals Kalium

Door naar Vitals Kalium, ook een fijn alternatief voor kaliumjodide van Kruidvat. De capsules bevatten 200mg kalium en zijn gemaakt van de organisch gebonden vorm van kalium: kaliumcitraat. Dit heeft een hoge opneembaarheid in het lichaam en zorgt zo voor een gezonde bloeddruk, spierwerking en zenuwstelsel. De plantaardige capsules zijn aangevuld met natuurlijke hulpstoffen en vormen zo een gezonde keuze.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Wat ik altijd een groot voordeel vind aan Vitals supplementen, is dat ze geen onnodige toevoegingen bevatten – en anders zoveel mogelijk uit natuurlijke bron. Verder draagt Vitals haar steentje bij aan het milieu door voor recyclebare verpakkingen te kiezen. Met Vitals Kalium maak je dus niet alleen een goede keuze voor je eigen gezondheid, maar ook voor die van Moeder Aarde.

Het advies is om 1-2 capsules Vitals Kalium per dag in te nemen bij een maaltijd. De capsules zijn glad en zijn daardoor gemakkelijk in te nemen (gemakkelijker dan kaliumjodide tabletten van Kruidvat, bijvoorbeeld). Met kortingscode ‘GROEI‘ ontvang je 20% korting.

Voordelen Vitals

✅ Bevat de goed opneembare vorm kaliumcitraat (organische mineraalverbinding);

✅ Supplement in een plantaardige capsule, aangevuld met natuurlijke hulpstoffen;

✅ Capsules zijn glad en daardoor goed door te slikken;

✅ De verpakkingen van Vitals supplementen zijn recyclebaar (en die van kaliumjodide Kruidvat bijvoorbeeld niet);

✅ Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Nadelen Vitals

❌ Dit alternatief voor kalium van Kruidvat is in verhouding wel wat prijzig wanneer je 2 capsules per dag inneemt (dan doe je er maar 1 maand mee).


Bekijk jou korting met kortingscode ‘GROEI

4. Ortholon TH Triple

Het volgende supplement dat ik wil bespreken is Ortholon TH Triple. Ook een waardig alternatief voor kaliumjodide van Kruidvat, omdat het geen onnodige toevoegingen bevat. Dit supplement is namelijk vrij van gluten, lactose, gist, suikers, conserveringsmiddelen, synthetische kleur-, geur en smaakstoffen en dierlijke ingrediënten. Daardoor is het ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Bovendien is dit alternatief voor kalium van Kruidvat hypoallergeen en vrij van GMO.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Ortholon TH Triple bevat kaliumjodide en selenium. Het heeft daardoor een extra effect op het lichaam. Selenium is een belangrijke antioxidant die zware metalen uit het lichaam verwijdert. En daar heb je dus profijt van! Verder is het goed om te weten dat capsules minder vulstoffen bevatten dan bijvoorbeeld tabletten. Ook zit er een kleine hoeveelheid zink in elke capsule. Ortholon TH Triple is daardoor een extra gezonde en effectieve keuze.

Vergeet kalium tabletten kopen bij Kruidvat, want met 1 capsule Ortholon TH Triple per dag krijg je al wat je lichaam nodig heeft. De capsules zijn bovendien glad en daardoor gemakkelijker door te slikken dan tabletten.

Voordelen Ortholon

✅ Betere kwaliteit dan kaliumjodide in tabletvorm;

✅ Er zit naast kaliumjodide ook selenium in dit supplement;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen en GMO;

✅ Dit supplement is hypoallergeen;

✅ Er zit maar liefst 500mcg kaliumjodide in 1 capsule.

Nadelen Ortholon

❌ De totaalprijs lijkt wat hoger te liggen, maar je doet er 2 maanden mee (dus in verhouding valt dat wel mee).


Bekijk meer productinformatie

5. AOV Kalium Citraat

En tot slot AOV Kalium Citraat. Dit alternatief voor kaliumjodide van Kruidvat wordt geleverd in capsulevorm. Het ondersteunt de spierwerking en draagt bij aan het in stand houden van een gezonde bloeddruk. Dit supplement bevat 200mg kalium en is vrij van hulp- en vulstoffen. Het is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Dankzij de organische verbinding is het goed opneembaar in het lichaam. Kaliumcitraat wordt zelfs goed opgenomen wanneer er niet voldoende maagzuurproductie in het lichaam aanwezig is.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

AOV Kalium Citraat is wat mij betreft een goede keuze. Het feit dat de organische vorm van kalium gebruikt wordt, dat er geen hulp- en vulstoffen in zitten en ook geen dierlijke ingrediënten, is een goed teken. Daarom kun je in mijn ogen beter voor dit supplement gaan dan kaliumjodide van Kruidvat kopen.

Het advies is om 2 keer per dag 1 AOV Kalium Citraat capsule in te nemen. Dit alternatief voor kalium van Kruidvat is gemakkelijk door te slikken, want de capsules zijn glad. Met een verpakking doe je 45 dagen. Met kortingscode ‘GROEI‘ ontvang je 20% korting

Voordelen AOV

✅ Organische vorm van kalium (kaliumcitraat) voor een goede opneembaarheid;

✅ Dit supplement is vrij van hulp- en vulstoffen;

✅ Ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ De capsules zijn glad, dus goed door te slikken.

Nadelen AOV

❌ Twee keer per dag een supplement moeten innemen, dat is niet per se handig/gemakkelijk te noemen.


Bekijk jouw korting met kortingscode ‘GROEI

Mijn beste Kruidvat kaliumjodide alternatief 2024

Ben je benieuwd naar het beste alternatief voor kaliumjodide van Kruidvat? Ik heb tijdens dit onderzoek natuurlijk goed gekeken naar de voor- en nadelen voor elk alternatief voor kalium van Kruidvat. En ik kan je vertellen dat het beste alternatief VeraSupplements Kaliumjodide blijkt te zijn.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

VeraSupplements Kaliumjodide is het beste alternatief voor kaliumjodide tabletten van Kruidvat, want het heeft een goede opneembaarheid in het lichaam. Je hebt aan 1 tablet per dag al voldoende en het is ook geschikt voor vegetariërs. De prijs is niet anders dan kaliumjodide Kruidvat; beide zijn scherp geprijsd. Bovendien zitten er 200 tabletten in een verpakking VeraSupplements Kaliumjodide, dus je doet er lang mee!


Bekijk meer productinformatie

Kruidvat kaliumjodide alternatieven ervaringen en reviews

Waarschijnlijk ben je ook nieuwsgierig naar de reviews en ervaringen van mensen met elk kaliumjodide Kruidvat alternatief. Daarom heb ik van elk genoemd alternatief voor kalium van Kruidvat een review verzameld die je hier meer over vertelt. Lees maar mee!

VeraSupplements Kaliumjodide review

Over VeraSupplements Kaliumjodide zijn online geen reviews te vinden. Wel heb ik Sonja gesproken, die deze tabletten sinds kort gebruikt. “Ik bleek kalium nodig te hebben als supplement dus ik wilde graag een goede dosering maar niet zoveel betalen. Daarom heb ik deze gekozen. Ik kan er 200 dagen mee doen en het kost weinig, dus in verhouding is dit de beste keuze voor mijn portemonnee. Maar belangrijk is dat ik ook echt voordelen opmerk van het gebruik. Ik ben er blij mee.”

Orthica Kalium review

Ingrid schrijft over Orthica Kalium: “Door mijn lage bloeddruk word ik snel duizelig. Als ik deze tabletten niet inneem, dan komt die duizeligheid na een paar dagen weer terug dus ze zijn goed voor het behoud van een normale bloeddruk voor mij.” En Arjan schrijft: “Ik ben er erg tevreden mee! Wel wat grote pillen, dus als je moeite hebt het slikken van grote pillen is het wat minder.”

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Vitals Kalium review

Tom schrijft in zijn Vitals Kalium review het volgende: “Deze capsules zijn van hoge kwaliteit en zeer goed opneembaar. Ook fijn dat het plantaardige capsules met natuurlijke stoffen zijn dus dat je ze als vegetariër of veganist ook kan nemen. Ik vind de duurzame verpakking ook een groot pluspunt. Ben er erg blij mee.”

Ortholon TH Triple review

Geer heeft Ortholon TH Triple sinds een paar maanden in gebruik. “Ik ging het kopen op advies van de natuurgeneeskundige therapeut. TH-triple houdt mijn schildklier in balans zodat ik niet meer zo snel kilo’s aankom zonder reden.”

En Angelique schrijft: “Kinderen met een klinische hypothyreoïdie worden in het standaard circuit vaak niet behandeld. Maar Ortholon herstelt de TSH waarde en ook de klachten bij een verstoorde TSH. Dat is mijn ervaring in elk geval!”

AOV Kalium Citraat review

“Deze capsules van AOV doen wat ze beloven en deze vorm van kalium is goed opneembaar. Geen onnodige dingen erin, dus gewoon zuiver. En ook geen dierlijke stoffen dus ik ben heel tevreden. Ik vind 2 capsules per dag zelf geen probleem maar misschien vindt een ander dat wel. Goed om te weten voordat je dit koopt. Maar anders zeker een aanrader” vertelt Mohammed.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Kaliumjodide Kruidvat alternatief kopen checklist

Wil je graag een alternatief voor kalium tabletten kopen van Kruidvat? Met onderstaande checklist weet ik zeker dat je een goede keuze zal maken.

Welke vorm wil je?

Het is eerst goed om te bedenken of de vorm van het kalium supplement je interesseert. Heb je moeite met pillen doorslikken, dan zijn tabletten niet ideaal. Ga dan liever voor gladde capsules, want die glijden gemakkelijker door je keel.

Hoe belangrijk is kwaliteit?

Bovendien zijn tabletten zoals kalium van Kruidvat, maar ook van andere merken, vaak aangevuld met extra hulp- en vulstoffen. Capsules zijn vaak minder opgevuld. Daarom zijn capsules een betere keuze en bieden ze vaak meer kwaliteit. Natuurlijk hangt dit ook af van de zuiverheid van een supplement. Ook capsules kun je uiteraard vullen met onnodige, onzuivere ingrediënten. Lees daarom altijd de ingrediëntenlijst door.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Plantaardige keuze?

Is het belangrijk voor je om een plantaardige keuze te maken? Dan zijn kaliumjodide tabletten van Kruidvat misschien niet de beste optie. Kies in dat geval liever voor een van de supplementen uit dit artikel als alternatief voor kaliumjodide kopen van Kruidvat. De merken die ik hier genoemd heb, zijn vaak wel plantaardig. Bovendien kiezen sommige merken bewust voor enkel hulpstoffen uit natuurlijke bron, waardoor je zeker weet dat je een plantaardige keuze maakt. Daardoor zijn deze supplementen ook geschikt voor vegetariërs en veganisten om hun kaliumtekort mee aan te vullen.

Kies voor een goede opneembaarheid

Kies altijd voor supplementen met een goede opneembaarheid. Hoe goed een tablet kaliumjodide van Kruidvat of andere merken wordt opgenomen, ligt aan de vorm die gebruikt wordt. Organische vormen van vitamines en mineralen zijn de actieve vormen. Deze worden beter opgenomen dan de synthetische vormen van kaliumjodide van Kruidvat en andere merken.

En bepaal vooraf je budget

Hoewel kwaliteit belangrijk is en je vooral keuzes zou moeten maken die een goede gezondheid ondersteunen, telt de prijs van een supplement natuurlijk ook mee. Het is verstandig om vooraf een budget te bepalen, zodat je niet meer geld uitgeeft dan je kunt missen. Dankzij de kortingscodes die ik voor je geregeld heb, maak je sowieso een voordelige keuze. Dat is dus heel fijn!

Meer informatie over Supplementen en Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp geneesmiddelen en preventie van zwangerschap. Mocht een zwangerschap ‘nog’ niet gewenst zijn dan kan het artikel over morning after pil wellicht helpend zijn.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of een goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Ook geneesmiddelen ter pijnbestrijding wordt over geschreven. Denk daarbij aan beste diclofenac of naproxen (aleve). Voor slaap is er ook van alles op de markt, je kunt denken aan een slaaptablet als beste melatonine of slaappil, welk slaapmiddel het beste is leest u in de blogs. Ook valeriaan kan een prettig supplement zijn. Ben je opzoek naar suppletie bijvoorbeeld voor de schildklier, dan kunnen jodiumtabletten een goede keuze zijn.

Last van diarree of ga je op vakantie naar en land waar loperamide wordt aangeraden? Denk er dan aan om diarreeremmers mee te nemen, ook wel ORS genoemd. Een tegenhanger kan een laxeermiddel zijn.

Wellicht ben je opzoek naar andere vormen van geneesmiddelen. Dan zijn de blogs over miconazol, omeprazol of neusspray interessant. Ook over maagbeschermers wordt geschreven. Bij last van kriebelhoest kun je dit met noscapect of noscapine bestrijden. Ook waterstofperioxide als mondspoeling is over geschreven.

Omtrent suppletie is er veel te vinden. Denk hierbij aan kaliumjodide, vitamine D of magnesium. Hiervoor zijn ook diverse merken. Denk aan Action kaliumjodide, Amazon kaliumjodide, Apotheek kaliumjodide, Biovitaal kaliumjodide, Body en Fit kaliumjodide, Bol.com kaliumjodide en DA kaliumjodide. Maar ook De Tuinen kaliumjodide, Etos kaliumjodide, Flinndal kaliumjodide, Golden Naturals kaliumjodide, Holland and Barrett kaliumjodide en Jumbo kaliumjodide zijn interessant om te lezen. Andere bekende merken als Kruidvat kaliumjodide, Lidl kaliumjodide, Solgar kaliumjodide en Trekpleister kaliumjodide zijn aan te raden om te lezen.

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het goedkoopste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Beste Kruidvat Kaliumjodide Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over kaliumjodide Kruidvat alternatieven

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Dan vind je de sectie hieronder vast interessant. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar het beste kaliumjodide Kruidvat alternatief? Het antwoord vind je bij de meest gestelde vragen hieronder.

Wat is het beste Kruidvat kaliumjodide alternatief?

Het beste Kruidvat kaliumjodide alternatief, dat is in mijn ogen VeraSupplements Kaliumjodide. Dit supplement heeft namelijk een goede opneembaarheid in het lichaam. Je hebt aan 1 tablet per dag voldoende om je lichaam van kalium te voorzien – en het is ook geschikt voor vegetariërs. De prijs is vergelijkbaar met die van Kruidvat kaliumjodide; beide zijn scherp geprijsd, maar de kwaliteit van VeraSupplements Kaliumjodide is aanzienlijk hoger. En omdat er 200 tabletten in een verpakking VeraSupplements Kaliumjodide zitten, doe je er flink lang mee!

Hoe herken je een kalium tekort?

Een ernstig kaliumtekort herken je aan verschillende symptomen. Zo kun je vermoeid en misselijk zijn, last hebben van constipatie, vaak plassen een verminderde eetlust en/of lusteloosheid. Ook kun je zwakke spieren hebben en veel pijn en krampen in de spieren ervaren. In ernstige en uitzonderlijke gevallen kunnen zelfs hartritmestoornissen optreden. Weet dat een ernstig kalium tekort niet vaak voorkomt. De meeste mensen die brood, groenten, fruit, noten aardappelen, koffie, tomaat, melkproducten, en zoutsoorten tot zich nemen, krijgen voldoende kalium binnen.

Wat is het verschil tussen kalium en kaliumjodide?

Het verschil tussen kalium en kaliumjodide, is kortgezegd dat kalium een chemisch element is en kaliumjodide een chemische verbinding die zowel kalium als jodium bevat. Beide hebben andere eigenschappen en worden op verschillende manieren toegepast voor de gezondheid. Bovendien is kalium een natuurlijk mineraal, terwijl kaliumjodide ontstaat als reactie tussen kaliumhydroxide en jodium. Ook goed om te weten, is dat kalium voor verschillende lichaamsprocessen dient. Kaliumjodide is daarentegen vooral gericht op de behandeling van schildklierproblemen en beschermt tegen radioactief jodium (bijvoorbeeld tijdens operaties).

Wanneer mag je kaliumjodide gebruiken als supplement?

Kaliumjodide gebruiken als supplement, moet je niet zomaar doen. Het is belangrijk dat je dit doet op advies van een arts of bijvoorbeeld bij een noodsituatie met radioactief jodium waarin de overheid dit adviseert. Weet dat het altijd belangrijk is om medisch advies in te winnen (bijvoorbeeld van een arts of andere gezondheidsdeskundige). Kaliumjodide kan namelijk niet door iedereen veilig gebruikt worden en kan zelfs contra-indicaties veroorzaken in combinatie met bepaalde medicijnen. Bovendien heeft het pas nut om kaliumjodide als supplement te nemen, wanneer is vastgesteld dat je lichaam hier daadwerkelijk (extra) behoefte aan heeft.

Voor wie zijn kaliumjodide tabletten niet geschikt?

Kaliumjodide tabletten of capsules zijn niet geschikt voor mensen die een jodiumallergie hebben of die allergisch zijn voor andere jodiumhoudende stoffen. Heb je een schildklieraandoening zoals hyperthyreoïdie? Raadpleeg dan altijd eerst een arts voor het juiste advies. Ook mensen die ernstige nierproblemen hebben of die lijden aan nierfalen, moeten voorzichtig zijn met kaliumjodide. Bespreek ook in dit geval je situatie met een arts. En ben je zwanger of geef je borstvoeding? Wees dan altijd voorzichtig met suppletie en win advies in van een arts. Te veel kaliumjodide kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van de foetus of pasgeboren baby verstoren.

Wat is kaliumjodide precies?

Kaliumjodide is een chemische verbinding van kalium (K) en jodium (I). Daarom wordt kaliumjodide aangeduid als KI. Het is een zout, een bron van jodium en ondersteunt het lichaam ook in het jodiumpeil. Jodium is namelijk nodig voor een gezonde schildklier. Zo kan deze de productie van schildklierhormonen voortzetten, die weer nodig zijn voor het zenuwstelsel, de stofwisseling en de groei en ontwikkeling van verschillende lichaamsprocessen en -cellen. Kaliumjodide kan als supplement heel nuttig zijn wanneer er sprake is van een kaliumtekort en/of jodiumtekort.

» Referenties

”Rosane Orofino Costa, Aline Carvalhal, Priscila Marques de Macedo, Andréa Reis Bernardes-Engemann. “Het gebruik van kaliumjodide in de dermatologie: updates over een oud medicijn.” Beschikbaar op: https://s3.wasabisys.com/bfs-data/hlth/nl/vax/NIH-artikel_Het%20Gebruik%20van%20Kaliumjodide%20in%20Dermatologie.pdf

“Wat doet kaliumjodide en waarbij gebruik ik het?” Apotheek.nl. Beschikbaar op: https://www.apotheek.nl/medicijnen/kaliumjodide#wat-doet-kaliumjodide-en-waarbij-gebruik-ik-het

“Tijdens het onderzoek.” Radboudumc. Beschikbaar op: https://www.radboudumc.nl/patientenzorg/onderzoeken/dat-scan/het-onderzoek/tijdens-het-onderzoek

» Referenties

Conclusie beste Kruidvat kaliumjodide alternatief 2024

 • Beste Kruidvat kaliumjodide alternatief: VeraSupplements
 • Beste kalium Kruidvat alternatief: Orthica
 • Beste kaliumjodide 65mg Kruidvat alternatief: VeraSupplements
 • Beste kaliumjodide tabletten Kruidvat alternatief: Vitals
Picture of Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *