In dit artikel

Beste Jodiumtabletten Review

Beste Jodiumtabletten | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wie normaal gesproken jodiumtabletten koopt, wil misschien weleens wat anders proberen. Er zijn veel merken die soortgelijke jodiumtabletten verkopen, merken die vaak nog veel meer kwaliteit leveren. En dat is precies de reden dat ik deze jodiumtabletten test ga uitvoeren. In dit artikel ga ik 5x jodiumtabletten vergelijken, om zo te achterhalen of jodium pillen de beste keuze zijn of dat je beter het beste jodium tabletten kunt bestellen. Lees je mee?

Beste jodiumtabletten: Mijn selectie 

  1. Beste jodiumtabletten : NOW Foods Jodium
  2. Beste jodium pillen : Vitaminfit Jodium Tabletten
  3. Beste kelp tabletten : Orthica Kelp

Jodiumtabletten vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat de kwaliteit is van elk jodiumtabletten, let ik op verschillende factoren. Zo kijk ik naar de ingrediënten en kwaliteit, maar ook naar het gebruiksgemak. Hoe groot zijn jodium tabletten? En slik je die gemakkelijk door, ook als je daar normaal gesproken moeite mee hebt? Tot slot let ik op de jodium tabletten ervaringen en reviews van klanten, want hun beoordelingen vertellen vaak heel veel.

1. NOW Foods Jodium – beste jodiumtabletten

Het eerste jodiumtablet dat ik graag wil introduceren is NOW Foods Jodium. Ik vind dit het beste jodium tablet in het algemeen en ik vertel je graag waarom. Allereerst zijn deze tabletten ontwikkeld met zowel jodium als kalium erin. Dat is gunstig, want het ondersteunt een gezonde werking van de schildklier. In elk tablet zit 225 mcg Kaliumjodide. Dit is een verbinding die jodium bevat. Tegelijkertijd levert NOW Foods Jodium ook kalium aan het lichaam. Het wordt overigens gemakkelijk opgenomen, waardoor het snel effectief kan zijn.

NOW Foods Jodium is ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Het supplement is vrij van allergenen en onnodige toevoegingen. Je kunt dus jodiumtabletten kopen, maar NOW Foods Jodium kopen is een veel beter idee.

Voordelen NOW

✅ Geschikt kelp tabletten voor vegetariërs en veganisten;

✅ Er zitten maar liefst 180 tabletten in een verpakking van dit jodium;

✅ Het is een combinatie van jodium en kalium;

✅ Eén tablet per dag is voldoende, dus je doet heel lang met een verpakking;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen;

✅ Wordt gemakkelijk opgenomen in het lichaam.

Nadelen NOW

❌ Deze tabletten zijn vrij groot;

❌ Tabletten zijn over het algemeen minder gemakkelijk door te slikken dan gladde capsules.


Bekijk meer productinformatie

2. Vitaminfit Jodium Tabletten – beste jodium pillen

Het volgende jodiumtablet is Vitaminfit Jodium Tabletten. Het zijn plantaardige capsules met 150 mcg kelp erin. Ze zijn dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. In een verpakking zitten 60 capsules om de schildklier gezond en je stofwisseling in balans te houden. Naast kelp bevat dit supplement jodium, spirulina, tulsi/tulsa en daardoor veel vitamines en mineralen. Deze ingrediënten komen namelijk voor een groot deel uit de voeding rijke zee. 

Vitaminfit Jodium Tabletten zijn een heel geschikt jodium tabletten, want je hebt maar 1 capsule per dag nodig en die slik je gemakkelijk door.

Voordelen Vitaminfit

✅ Beste jodium pillen;

✅ Dit jodium supplement is vrij van onnodige toevoegingen;

✅ Gladde capsules, dus je kunt deze kelp vrij makkelijk doorslikken;

✅ Een 100% plantaardig supplement, dus ook geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Je doet 2 maanden met een verpakking.

Nadelen Vitaminfit

❌ Dit supplement is niet geschikt voor kinderen.


Bekijk meer productinformatie

3. Orthica Kelp – beste kelp tabletten

Wil je geen eigen merk jodiumpillen kopen, maar het beste kelp tabletten? Dan kan ik Orthica Kelp aanraden. Er zitten 120 tabletten in een verpakking en ze zijn geschikt voor vegetariërs en veganisten. Naast dat het een goed supplement is voor jouw gezondheid, is de verpakking ook nog eens 100% recyclebaar. Elk tablet bevat 150 mcg jodium en is vrij van onnodige toevoegingen zoals gist, sacharose en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. 

Neem 1 tablet Orthica Kelp tijdens of na een maaltijd in en je geeft je lichaam de ondersteuning die het verdient. Dit jodium tablet is bovendien klein van formaat en daardoor door iedereen gemakkelijk in te nemen.

Voordelen Orthica

✅ Het beste kelp en jodiumtablet;

✅ Je doet lang met een verpakking, want er zitten 120 tabletjes in;

✅ Dit jodium kopen is 100% vegan;

✅ Klein formaat jodiumtabletten, dus gemakkelijk door te slikken;

✅ Vrij van onnodige toevoegingen.

Nadelen Orthica

❌ Er kunnen onderlinge kleurverschillen tussen de tabletjes zijn (maar dit kan geen kwaad).


Bekijk meer productinformatie

4. A Vogel Kelpasan 

Op zoek naar een zo natuurlijk mogelijk jodiumtabletten? Dan is A Vogel Kelpasan wellicht de juiste keuze voor je. Zoals je wellicht weet, zijn de supplementen van A Vogel homeopathisch en daardoor staan ze zo dicht mogelijk bij de natuur. Dat kunnen we van jodiumpillen eigen merk niet zeggen. Het is ook een heel fijn jodium tablet, omdat de tabletjes klein van formaat zijn. Je kunt ze daardoor gemakkelijk doorslikken. Eén tabletje per dag is al voldoende en er zitten er maar liefst 200 in een verpakking. Daardoor doe je er heel lang mee.

A Vogel Kelpasan is een natuurlijk middel, maar bevat wel een hoge en effectieve dosering. Waar je jodiumtabletten 65 mg koopt, bevat dit supplement van A Vogel maar liefst 200 mcg jodium per tablet. Dat is 133% van de ADH.

Voordelen A Vogel

✅ Homeopathisch alternatief voor jodium pillen kopen;

✅ Tabletjes zijn klein van formaat, dus gemakkelijk door te slikken;

✅ Met 200 tabletten in een verpakking doe je hier heel lang mee;

✅ Er zit 200 mcg jodium in een tablet.

Nadelen A Vogel

❌ Niet volledig natuurlijk (bevat vulstoffen en verdikkingsmiddel);

❌ Er zit lactose (melk) in, waar niet iedereen tegen kan.


Bekijk meer productinformatie

5. Orthovitaal Jodium 

En tot slot bespreek ik graag nog Orthovitaal Jodium als een interessant jodiumtabletten. Waarom? Omdat een jodiumtabletten kopen pas helemaal goed kan gebeuren wanneer je alle waardige alternatieven hebt bekeken. En in plaats van eigen merk jodium pillen kopen, is Orthovitaal Jodium zeker een goed idee. Deze waardige vervanger is een supplement met 150 mcg jodium uit kelp. Dit natuurlijke mineraal uit zeewieren ondersteunt de schildklier. 

Orthovitaal Jodium is geschikt voor vegetariërs en veganisten, omdat het een natuurlijk geneesmiddel betreft. Er zitten maar liefst 200 tabletten in een verpakking en je hebt dagelijks 1 tablet nodig. Daardoor doe je heel lang met dit supplement. Het is bovendien vrij van allergenen.

Voordelen Orthovitaal

✅ Dit jodium tabletten is geschikt voor vegetariërs en veganisten;

✅ Voordeliger dan kelp kopen met 200 tabletten in een verpakking;

✅ Met 150 mcg jodium uit kelp (per tablet);

✅ Vrij van allergenen.

Nadelen Orthovitaal

❌ Er zitten wat vulstoffen/antiklontermiddelen in die niet natuurlijk zijn;

❌ Niet zomaar te gebruiken tijdens de zwangerschap of het geven van borstvoeding.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste jodiumtabletten

Na het vergelijken van alle bovenstaande jodiumtabletten, wordt het tijd om een winnaar te kiezen. Maar wat is nu het beste jodium tabletten of jodium pillen? En waarom juist dat product? Nadat ik alle voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen heb, kan ik maar één conclusie trekken: het beste jodiumtablet is NOW Foods Jodium.

Beste Jodiumtabletten Review

NOW Foods Jodium is namelijk een combinatie van jodium en kalium. Het supplement is vrij van onnodige toevoegingen en ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Er zitten 180 tabletten in een verpakking en je hoeft er maar 1 per dag in te nemen. De tabletten zijn wel vrij groot, maar als je daar geen problemen mee hebt is dit absoluut een aanrader. Dit supplement is namelijk vrij van onnodige toevoegingen en wordt gemakkelijk opgenomen in het lichaam. Het is daardoor van goede kwaliteit én effectief. Kortom: het beste jodium tablet.


Bekijk meer productinformatie

Jodiumtabletten ervaringen en reviews 

Ben je nieuwsgierig naar jodiumtabletten ervaringen van klanten? Ik heb een jodiumtabletten review van elk product opgezocht. Dit geeft een beter beeld van hoe zo’n jodiumtabletten in de praktijk bevalt. Grote kans dat het jou meer helderheid oplevert bij het maken van de juiste keuze.

NOW Foods Jodium review 

Wil je NOW Foods Jodium kopen, dan vind je de volgende review vast interessant. “Ik ben al wat ouder en ik train nog steeds. Ik krijg daardoor regelmatig kramp in mijn benen als ik slaap. Daarom zorg ik ervoor dat ik deze tabletten elke dag inneem, zo voorkom ik die vervelende krampen. Het werkt goed.”

Beste Jodiumtabletten Review

Vitaminfit Jodium Tabletten review

“Ik gebruik Vitaminfit Jodium Tabletten sinds een tijdje en ik voel me er erg goed bij. Als veganist is supplementen kiezen soms lastig maar dit is helemaal plantaardig en bevat ook geen toegevoegde suikers, Gmo en andere dingen die je lichaam geen goed doen. Elke dag 1 capsule innemen en ik weet dat ik gezond bezig ben”, schrijft Jaincy.

Orthica Kelp ervaring 

Over Orthica Kelp schrijft Daphne: “Ik slik ze nu ongeveer een week en het werkt uitstekend. Veel beter zelfs dan degene die ik eerst had van een ander merk.”

En Josefine schrijft: “Wat een fijn product is kelp als je weinig brood eet. Zo kan je je jodiumtekort makkelijk aanvullen en je schildklier en energiestofwisseling ondersteunen. Ik ben tevreden!”

A Vogel Kelpasan review

In plaats van voor jodium tabletten eigen merk, kiezen veel mensen graag voor A Vogel Kelpasan. Dit natuurlijke supplement bevalt over het algemeen heel goed. Zo schrijft iemand: “Het zijn goede tabletten en ze doen wat ze beloven. Ik ben er blij mee en blijf ze gewoon slikken de komende tijd om mijn schildklier te ondersteunen.”

Orthovitaal Jodium ervaring

“Mijn lichaam kon wel een steuntje gebruiken en aangezien kelp heel gezond is wilde ik een supplement. Er zitten veel vitamines en mineralen in die goed zijn voor je lichaam. Ik neem nu een tablet per dag in en dat bevalt mij tot nu toe helemaal prima”, schrijft Evert-Jan over Orthovitaal Jodium.

Beste Jodiumtabletten Review

Jodiumtabletten kopen checklist

Wil je jodium pillen kopen of twijfel je nog over jodiumtabletten eigen merk? Ik help je graag bij de voorbereiding op het maken van die keuze. Onderstaande vragen kun je jezelf vooraf stellen, zodat je geen impulsaankoop doet, maar een weloverwogen keuze maakt voor je gezondheid.

Voor wie?

Voor wie wil je het jodium tabletten kopen? Hoewel kinderen ook veel baat hebben bij jodium in het lichaam, is niet elk supplement ook voor hen geschikt. Sommige supplementen zijn qua vorm vrij groot en daardoor lastig door te slikken. Voor kinderen kan dat gevaarlijk zijn. 

Een kind heeft dagelijks 50 tot 120 mcg jodium nodig. Mocht er een tekort blijken te zijn, dan is het verstandig om je kind wat meer jodiumrijke voeding te laten eten, zoals brood, zeewier en zoutsoorten zoals bakkerszout en keukenzout. Kies dus niet voor zout zonder jodium, maar juist voor zout mét jodium. Een andere oplossing is een multivitamine in kauwtablet vorm toedienen, waar ook jodium aan toegevoegd is.

In welke vorm?

Vaak zijn supplementen verkrijgbaar in meerdere vormen. Voor jodium geldt dat je de keuze hebt tussen tabletten, capsules en druppels. Er bestaan ook kauwtabletten, maar die bevatten vaak niet alleen jodium. Het gaat in de meeste gevallen dan om een multivitamine.

Goed om te weten: supplementen in tabletvorm bevatten vaak extra toevoegingen. Meer dan supplementen in capsulevorm. Daarentegen zijn capsules vaak glad en daardoor makkelijker door te slikken dan tabletten.

Beste Jodiumtabletten Review

Voor welk doel?

Is er vastgesteld dat jij een jodiumtekort in je lichaam hebt? Bijvoorbeeld door bepaalde testen? En kom dat door aantoonbare redenen, zoals dat je een speciaal dieet volgt of een leefstijl hebt waarbij je weinig tot geen jodiumrijke voeding eet? Dan is een supplement verstandig. Ga echter niet zomaar ‘op de gok’ aan de slag met het nemen van supplementen. 

Laat liever je waardes testen of ga even langs de huisarts voor een advies. Als je willekeurig supplementen gaat slikken, kan dit uiteindelijk zelfs een negatieve werking op je gezondheid hebben. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Bovendien is een te veel aan jodium in het lichaam niet wenselijk, omdat dit juist een negatieve uitwerking kan hebben op je schildklierfunctie.

Volledig plantaardig of niet?

Bij jodiumtabletten kopen, is het mogelijk om een supplement op plantaardige basis te kiezen. In dat geval kies je voor jodium uit kelp. Deze bruine zee-alg is rijk aan jodium en heel geschikt voor vegetariërs en veganisten. Verschillende jodiumtabletten in dit artikel zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten. Maak zeker een goede keuze door voor één van deze alternatieven te gaan.

Wat is je budget?

En hoeveel ben je bereid om te betalen voor zo’n jodium supplement? Het is handig om daar van tevoren over na te denken. Zo hoef je niet op een jodiumtabletten aanbieding te wachten of eindeloos het internet af te speuren naar een jodiumtabletten kortingscode. 

Voor een goede kwaliteit supplementen betaal je soms wat meer, maar dit is een goede investering in je gezondheid. Zeker op de lange termijn. Probeer daarom niet te besparen op de kosten voor een kwalitatief goed supplement. Vaak doe je best een tijd met een verpakking. Als je de kosten dan omrekent naar de kosten per dag, dan valt het vaak wel mee. En in sommige gevallen is een vitamine abonnement mogelijk, waardoor je extra korting ontvangt. Dit is dus ook het overwegen waard.

Meer informatie over Supplementen en Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp supplementen en geneesmiddelen en preventie van zwangerschap.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of een goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Ook geneesmiddelen ter pijnbestrijding wordt over geschreven. Denk daarbij aan beste diclofenac of naproxen (aleve). Voor slaap is er ook van alles op de markt, je kunt denken aan een slaaptablet als beste melatonine of slaappil, welk slaapmiddel het beste is leest u in de blogs. Ook valeriaan kan een prettig supplement zijn. Ben je opzoek naar suppletie bijvoorbeeld voor de schildklier, dan kunnen jodiumtabletten een goede keuze zijn. Kruidvat jodiumtabletten.

Last van diarree of ga je op vakantie naar en land waar loperamide wordt aangeraden? Denk er dan aan om diarreeremmers mee te nemen, ook wel ORS genoemd. Een tegenhanger kan een laxeermiddel zijn.

Wellicht ben je opzoek naar andere vormen van geneesmiddelen. Dan zijn de blogs over miconazol, omeprazol of neusspray interessant. Ook over maagbeschermers wordt geschreven. Bij last van kriebelhoest kun je dit met noscapect of noscapine bestrijden. Ook waterstofperioxide als mondspoeling is over geschreven. 

Omtrent suppletie is er veel te vinden. Denk hierbij aan kaliumjodide, vitamine D of magnesium.

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het goedkoopste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Beste Jodiumtabletten Review

Meest gestelde vragen over een jodiumtabletten

We zijn bijna aan het einde van deze jodiumtabletten review gekomen, maar natuurlijk niet zonder de meest gestelde vragen te beantwoorden. Wil jij een jodiumtabletten bestellen, maar heb je nog vragen? Hieronder vind je vast wat je zoekt. En zo niet, dan vraag ik je om een reactie onder dit artikel achter te laten. Ik probeer je vraag dan binnenkort alsnog te beantwoorden!

Wat is het beste jodiumtabletten?

Het beste jodium tablet is na het doen van deze test absoluut NOW Foods Jodium gebleken. Het zijn kelp tabletten die een combinatie van jodium en kalium bevatten en gemakkelijk worden opgenomen in het lichaam. Ze zijn vrij van onnodige toevoegingen en 1 tablet per dag is al voldoende. Nu zitten er maar liefst 180 tabletten in een verpakking, dus je doet er lang mee. Maar liefst 6 maanden! Deze tabletten zijn ook geschikt voor vegetariërs en veganisten en ondanks dat ze aan de grote kant zijn, zijn ze dus heel effectief. Heb je geen moeite met grotere tabletten doorslikken? Dan zou ik NOW Foods Jodium kiezen als ik jou was.

Wanneer jodiumtabletten kopen?

Wanneer je jodiumtabletten kunt kopen, is allereerst wanneer je lichaam daar behoefte aan heeft. Bijvoorbeeld in het geval van een jodiumtekort, omdat je weinig tot geen jodiumrijke voeding eet. Verder is het handig om bij de lokale winkel te kijken naar de verschillende merken die er te koop zijn. Ga niet af op de laagste prijs zoals bij jodiumtabletten eigen merk korting, want de kwaliteit van de goedkoopste supplementen is in veel gevallen een stuk minder. Je betaalt nu eenmaal voor kwaliteit en in het geval van je lichaam (en dus je gezondheid) is het absoluut de moeite waard om wat meer geld neer te leggen. Kies bijvoorbeeld voor de jodiumtabletten in dit artikel. Het is namelijk een investering in jezelf op de lange termijn.

Hoe herken je een jodiumtekort?

Een jodiumtekort herkennen is soms lastig. De symptomen die op een jodiumtekort wijzen, zijn namelijk vrij algemeen en daardoor niet zo snel opvallend te noemen. Denk hierbij aan een droge huid, breekbaar haar, broze nagels, vermoeid en lusteloos zijn, maar ook trager denken, koude handen en voeten hebben of zwakke spieren. Andere symptomen die op een mogelijk jodiumtekort wijzen zijn een krakende of hese stem, haaruitval en een hoger cholesterol. Herken je op dit moment meerdere van deze symptomen bij jezelf? Dan kun je je waardes laten testen om te zien hoe het met jouw jodiumgehalte gesteld is.

Waarom kiezen voor jodium uit kelp?

Waarom veel mensen liever kiezen voor jodium uit kelp, is allereerst omdat kelp een bruine zee-alg is en dus helemaal plantaardig is. Wanneer je een plantaardig dieet volgt (als vegetariër of veganist), dan is dit dus gunstig. Verder staat deze alg bekend als een hele voedingsrijke bron van jodium. Er zitten daarnaast ook andere vitamines en mineralen in die je gezondheid ten goede komen. Zo is wetenschappelijk bewezen dat jodium uit kelp de natuurlijke energie in het lichaam activeert, gunstig is voor de huid, goed is voor je geheugen en concentratievermogen en dat het kinderen helpt bij hun groei. Verder is jodium uit kelp noodzakelijk voor het aanmaken van schildklierhormonen, die het zenuwstelsel en de stofwisseling reguleren.

Welke jodiumtabletten als vegetariër kiezen?

Als vegetariër of veganist kun je beter voor jodium uit kelp kiezen. Dit is een natuurlijke bron van jodium die helemaal plantaardig is. Juist met een plantaardige voedingsstijl of wanneer je weinig brood eet, is het belangrijk om een eventueel jodiumtekort te voorkomen of aan te vullen. Weet wel dat kelp van nature extreem hoge hoeveelheden jodium kan bevatten. Hier dien je voorzichtig mee om te gaan, omdat een te hoge inname van jodium de schildklierwerking juist kan verstoren. Het doet dan eerder kwaad dan goed voor je gezondheid. Daarom is het altijd aan te raden om je waardes te laten testen, zodat je precies weet hoe het er in jouw lichaam aan toe gaat en wat je exact kunt doen om je gezondheid te verbeteren met behulp van supplementen. (1)

Conclusie beste jodiumtabletten 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *