In dit artikel

Beste Diclofenac | Review | 5x Test!

Beste Diclofenac | Review (2023) | 5x Test!

In dit artikel

Wist je dat Diclofenac een effectief geneesmiddel is, dat wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten pijn? Denk aan gewrichtspijn en spierpijn, maar ook aan menstruatiepijn en reumatoïde artritis. Het kan ontstekingsremmend werken en pijn en koorts verminderen. Wist je dat er veel verschillende soorten Diclofenac verkrijgbaar zijn? In dit artikel ga ik je vertellen welke soorten dit zijn.

Kort samengevat:

Mijn beste diclofenac van 2023 is naar mijn persoonlijke mening die van Voltaren Emulgel. Deze heeft een fijne smeer en doseerdop, waardoor je gelijkmatig kan aanbrengen.

Mijn beste Diclofenac

Vanuit mijn rol als expert, heb ik de Voltaren Emulgel 1,16% verkozen als de beste Diclofinac. Deze vorm van Diclofinac kan ernstige bijwerkingen voorkomen, aangezien het om een gel gaat. Ik ben zelf namelijk geen held in capsules of pillen slikken. Door de gel ontspannen mijn spieren en gewrichten, terwijl het mijn maag beschermt tegen heftige bijwerkingen.


Bekijk meer productinformatie

Mijn beste diclofenac keuzehulp

ProductAdviesprijsInhoudVorm
1. Voltaren Emulgel€11,29mlGel
2. Voltaren K€6,99grTablet
3. Linn€9,29mlGel
4. Sanias€4,10grTablet
5. Voltaren Emulgel Extra Sterk€22,99mlGel

1. Voltaren Emulgel 1,16% 60GR – beste Diclofenac gel

Op mijn nummer 1 staat de Voltaren Emulgel 1,16% en deze ontstekingsremmende pijnstiller komt in de vorm van een gel. Wat ik fijn vindt aan deze gel, is dat deze snel intrekt. Ik heb vaker zalfjes en gels gebruikt waarbij er een vettige laag achterbleef op mijn huid. Hierdoor kreeg ik vlekken in mijn kleding en voelde ik gedurende de dag, dat de stof aan mijn huid bleef plakken. Vanuit mijn ervaring trekt de Voltaren Emulgel 1,16% snel in.

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

De Voltaren Emulgel 1,16% bevat het werkzame bestanddeel NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddel) en dit wordt in de volksmond ook wel Diclofenac genoemd. Deze Declofinac kan trouwens ontstekingsremmend werken bij reumatoïde artritis, maar ook zwellingen en milde gewrichtspijn verminderen. Doordat het om een Emulgel gaat, kunnen de pijnstillende stoffen snel door de huid dringen en de pijnlijke plekken bereiken. Dit werkt pijnstillend, al is dat bij ieder persoon natuurlijk verschillend.

Wil je de Voltaren Emulgel 1,16% gaan gebruiken voor pijnlijke of gevoelige gewrichten? Diclofenac langer dan 3 weken gebruiken raad ik je niet aan. Na 1 week zou je namelijk al verlichting kunnen merken. Maar als dit niet het geval is, dan kun je de huisarts raadplegen voor advies. Bij een ernstige allergische reactie of andere bijwerkingen is dit eveneens verstandig.

Voordelen Voltaren Emulgel

✅ Het is klinisch bewezen, dat de Diclofenac effectief kan werken bij verlichting van milde tot matige gewrichtspijn;

✅ Heeft een dubbele werking als pijnstiller en ontstekingsremmer dankzij de unieke, gepatenteerde formule;

✅ Het is niet nodig om capsules te slikken, wat voor veel mensen een geruststelling is;

✅ De Diclofenac dringt snel door in de huid, waardoor de pijnklachten snel verholpen kunnen worden;

✅ De gel heeft een niet-vette basis, waardoor de kans klein is dat er vettige laagjes overblijven of vlekken in de kleding veroorzaken.

Nadelen Voltaren Emulgel

❌ Mag niet worden gebruikt tijdens het laatste trimester van een zwangerschap;

❌ Kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, zoals huidirritatie, roodheid en jeuk;

❌ Niet bedoeld voor langdurig gebruik: mag niet langer dan 3 weken worden gebruikt zonder medisch advies;

❌ Gel kan bij sommige mensen onvoldoende effect opleveren;

Voltaren Emulgel 1,16% 60GR review

Ik ben op zoek gegaan naar reviews over de Voltaren Emulgel 1,16% en ik kwam uit bij de ervaring van Simone: “Ik en zeer tevreden me dit product. De zalf kan ik goed uitsmeren, zonder pijn en ongemak. Verder ben ik ook tevreden over de geur, want dit vind ik belangrijk als ik een zalf dagelijks gebruik.”


Bekijk meer productinformatie

2. Voltaren K 12,5 mg pijnstiller Film omhulde Tabletten Diclofenac-Kalium 20TB – beste Diclofenac

Mijn nummer 2 is de Voltaren K 12,5 mg pijnstiller Film omhulde Tabletten Diclofenac-Kalium. Dit is een Diclofenac in pil vorm. Vanuit mijn expert rol heb ik gemerkt, dat de capsules vrij makkelijk geslikt kunnen worden. De capsules hebben namelijk een glad bovenlaagje meegekregen. Dit kan voorkomen dat de capsules blijven hangen, want dat herken je misschien wel. Nu heeft de Voltaren K 12,5 mg Film Diclofenac meer eigenschappen en deze wil ik graag met je delen.

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

De Voltaren K bevat het bestanddeel 12,5 mg Diclofenac. Dit is een vrij hoge concentratie en daarom adviseert Voltaren om dit middel niet onder de 14 jaar te gebruiken. Dankzij de Diclofenac-kalium, kunnen verschillende pijnklachten verholpen worden. Zo kan het als een ontstekingsremmende pijnstiller werken bij pijnlijke ontstekingen, zoals reumatoïde artritis, maar óók bij andere soorten pijn en ongemakken. Wat dacht je bijvoorbeeld van koorts, kiespijn en acute lage rugpijn? Maar ook bij menstruatiepijn kun je hier baat bij hebben.

De Voltaren K 12,5 mg Diclofenac bevat een drievoudige werking. Hiermee kan het middel pijnstillend, koortsverlagend én ontstekingsremmend werken. Ik neem de tabletten, net zoals een andere pijnstiller, zelf bij mijn maaltijden, met een slokje water. Hierdoor heb ik gemerkt dat ik minder last krijg van mijn maag en darmen. Dit is overigens ook bij het soort pijnstillers zoals ibuprofen naproxen aan te raden. Raadpleeg je huisarts bij heftige bijwerkingen, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies of maagklachten.

Voordelen Voltaren K

✅ Het kan een pijnstillende, ontstekingsremmende én koortsverlagende werking hebben;

✅ Dankzij de unieke samenstelling, kan het een langdurige werking hebben;

✅ Deze tabletten kun je snel innemen en ook makkelijk meenemen voor onderweg;

✅ De Diclofenac mag gebruikt worden door volwassenen en kinderen boven de 14 jaar;

✅ Je mag de Diclofenac gebruiken bij verschillende soorten pijn;

Nadelen Voltaren K

❌ Kan bijwerkingen hebben, zoals maag- en darmklachten;

❌ Niet geschikt voor mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals astma en maagzweren;

❌ Niet geschikt voor jonge kinderen;

❌ Niet iedereen voelt zich comfortabel bij dit soort pijnstillers;

Voltaren K 12,5 mg pijnstiller Film omhulde Tabletten Diclofenac-Kalium review

Ben je benieuwd hoe andere consumenten de Voltaren K 12,5 mg ervaren, voordat je deze misschien zelf in huis haalt? Daar was ik net zo benieuwd naar. Daarom ben ik op zoek gegaan naar reviews. Ik kwam de ervaring van Corry tegen: “De tabletten zijn makkelijker in te nemen dan ik gewend ben. Dat was voor mij een grote geruststelling.”


Bekijk meer productinformatie

3. Linn Diclofenac 1% Gel 100GR

Mijn nummer 3 is de Diclofenac Linn Emulgel 1% en het gaat opnieuw om een gel. Vanuit mijn rol als expert, heb ik gemerkt dat dit een comfortabele en vrijwel pijnloze manier is van Diclofenac gebruiken. Maar hoe wordt deze Diclofenac gebruikt? Dat kan door de gel aan te brengen op de pijnlijke plek. Bijvoorbeeld op de knie of de vingers. Bij gebruik heb ik gemerkt dat de gel verkoelend werkt voor mijn pijnlijke gewrichten. Dit ervaarde is als prettig en pijn verlichtend.

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

Nu heb ik meer te vertellen over de Linn Diclofenac Emulgel 1% Gel. Dankzij de werkzame stof Diclofenac, trekt de gel snel in de huid en wordt de pijnlijke plek van binnenuit aangepakt. Wat ik ook fijn vind, is dat ook deze gel snel in de huid trekt. Hierdoor heb ik geen last van een vette huid of plakkerige kleding. Misschien vind jij dit net zo vervelend.

Bij de Linn Diclofenac Emulgel 1% Gel mag een langdurige behandeling van 3 weken worden toegepast. Na 1 week zou je al verschil kunnen merken, maar mijn ervaring is, dat dit bij iedereen anders is. Ik raad je ook aan, om rekening te houden met allergische reacties op de huid. Want heb je al eerder een reactie gehad op Diclofenac gels of zalfjes? Dan kunnen capsules wellicht beter voor jou werken.

Voordelen Linn

✅ Kan direct op de pijnlijke plek worden aangebracht, waardoor je een verkoelend effect ervaart;

✅ Het verkoelende effect kan bijdragen aan de vermindering van pijn;

✅ Je kunt de gel makkelijk inmasseren in de huid, waardoor er geen vettige laag achterblijft;

✅ De werking van de Diclofenac is wetenschappelijk bewezen, wat voor veel mensen een geruststelling kan zijn;

Nadelen Linn

❌ Mag niet worden gebruikt door mensen met overgevoeligheid voor Diclofenac of andere NSAID’s. Bijvoorbeeld ibuprofen naproxen;

❌ Mag niet worden gebruikt tijdens het laatste trimester van je zwangerschap of op een open wond/beschadigde huid;

❌ Kan bijwerkingen hebben, zoals irritatie, jeuk, roodheid en pijn op de plaats van toediening;

❌ Mag niet langer dan 3 weken worden gebruikt zonder overleg met een arts.

Linn Diclofenac 1% Gel 100GR ervaring

De Diclofenac 1% Gel is nog geen bekende Diclofenac. Maar dat betekent niet dat dit middel niet aan kan sluiten bij je wensen en behoeften. Ik heb nog geen online review gevonden, maar uit de voordelen is wel gebleken, dat men van verschillende pluspunten kan profiteren.


Bekijk meer productinformatie

4. Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg

Mijn nummer 4 beste Diclofenac, is de Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg. De Diclofenac van Sanias komt in de vorm van 20 kleine capsules. Ik heb de capsules eens bekeken en kwam tot de ontdekking, dat deze vrij klein van stuk zijn. Bovendien hebben de capsules een gladde bovenlaag. Dit kan er dus voor zorgen dat je de capsules makkelijker kunt doorslikken. Maar dit is natuurlijk gebaseerd op persoonlijke ervaringen.

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

De Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg werkt pijnstillend bij milde gewrichts- en spierpijn. Althans, dat zou goed kunnen. Verder kun je er baat bij hebben als je bijvoorbeeld last hebt van menstruatiepijn, hoofdpijn of kiespijn. Ik raad je wel aan om de capsules niet in combinatie met andere ontstekingsremmende pijnstillers te gebruiken, zoals ibuprofen naproxen. Dit kan namelijk voor vervelende bijwerkingen zorgen.

Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg mag trouwens ook bij koorts worden gebruikt. Dankzij de dosering, mag de Diclofenac bij kinderen boven de 14 jaar gebruikt worden. Als je hierover twijfelt, dan raad ik je aan om dit in samenspraak met een arts te besluiten.

Voordelen Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg

✅ De capsules zijn wat kleiner van stuk, waardoor je deze makkelijker door kunt slikken;

✅ De Diclofenac mag je gebruiken bij milde pijn, zoals menstruatiepijn, kiespijn of hoofdpijn;

✅ De Sanias Diclofenac Kalium kan een ontstekingsremmende pijnstiller zijn, maar ook koortsverlagend en pijnstillend;

Nadelen Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg

❌ De Diclofenac is niet geschikt voor kinderen onder de 14 jaar;

❌ Het is niet gezegd dat je baat hebt bij dit soort pijnstillers;

❌ Als je het lastig vindt om capsules te slikken, dan is deze Diclofenac minder geschikt om te gebruiken bij pijn;

Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg review

Over de Sanias Diclofenac Kalium 12,5 mg heb ik geen online reviews kunnen vinden. Betekent dit dat het middel alleen nadelen kent en niet wordt aangeraden? Nee, dat hoeft niet. Een review schrijven schiet er namelijk al snel bij in. De Sanias Diclofenac Kalium 12,2 mg komt in kleine capsules, waardoor het makkelijker kan worden om te gebruiken. Ook is de Diclofenac geschikt voor milde pijn, waardoor verschillende pijnklachten verholpen kunnen worden.


Bekijk meer productinformatie

5. Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% 100GR – Beste Diclofenac zalf

Mijn laatste beste Diclofenac, is de Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% Gel. Deze Diclofenac zalf heeft een hoge dosering Diclofenac. Dankzij de dosering van 2,32% kan het een sterk middel zijn om pijn en ontstekingen te verminderen. Wat ik prettig vindt aan de verpakking van de zalf, is dat je deze gemakkelijk en snel kunt openen. Zelf heb ik weleens last van mijn handen en daardoor is het niet vanzelfsprekend om een verpakking open te maken.

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

Voltaren heeft er met de Voltaren Emulgel Extra Sterk voor gezorgd, dat men deze met slechts 1 klik kan openen. Het is dus niet nodig om de tube strak vast te houden. Ik heb gemerkt, dat de gel prettig werkt op de knieën of vingers. De gel smeert makkelijk en laat verder geen vettige laagjes achter op mijn huid. Ik heb vaker zalfjes gehad die dit wél deden en daardoor belandde ze na verloop van tijd achterin de kast.

Nu ik de Voltaren Emulgel Extra Sterk heb ontdekt, kan ik de aanbevolen 3 weken helemaal afmaken. Ik raad je aan om de aanbevolen dosering van 1 keer per 12 uur aan te houden. Dit kan de meeste bijwerkingen voorkomen. Deze Diclofenac is niet te gebruiken voor kinderen en ook niet in het laatste trimester van de zwangerschap.

Voordelen Voltaren Emulgel Extra Sterk

✅ De verpakking is makkelijk te openen dop in 1 klik, zonder dat je je bezeert;

✅ De Diclofenac kan een snelle werking hebben, waardoor je de eerste week al verlichting kunt ervaren;

✅ Klinisch bewezen pijnverlichting van milde tot matige gewrichtspijn, vooral veroorzaakt door artrose en reumatoïde artritis;

✅ Door de hoge dosering, kan het werken als een extra sterk middel;

✅ Gemakkelijk te smeren gel, wellicht fijner dan tabletten of capsules te moeten doorslikken.

Nadelen Voltaren Emulgel Extra Sterk

❌ Niet geschikt voor gebruik gedurende het laatste trimester van de zwangerschap;

❌ Kan bijwerkingen hebben, waaronder huidirritatie, jeuk en roodheid. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter of overleg van tevoren met je arts;

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% 100GR ervaring

Tot slot ben ik op zoek gegaan naar een review over de Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% en ik kwam de ervaring van Sander tegen: “De prijs- en kwaliteitsverhouding is wat mij betreft prima. Het middel voldoet aan de beschrijving op de verpakking. Bovendien ruikt het ook lekker. Dat maakt het gebruik van Diclofenac aangenaam.”


Bekijk meer productinformatie

Diclofenac kopen: hier moet je op letten!

Past een Diclofenac gel of Diclofenac tabletten beter bij je dan het origineel? Lees dan deze alinea nog even goed door, want ik geef je wat tips waar je op moet letten voor je het eerste de beste alternatief koopt.

Wat zijn je klachten?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waarvoor je de Diclofenac gel of Diclofenac tabletten wilt kopen. Heb je last van pijnlijke gewrichten, zoals reumatoïde artritis, of juist van menstruatieklachten, dan kan dat invloed hebben op het soort Diclofenac dat je zou moeten kopen. Voorbeeld: voor menstruatieklachten is een alternatieve Diclofenac zalf minder geschikt en kun je beter kiezen voor de tabletten. Hetzelfde geldt voor hoofdpijn. Heb je lokale pijnklachten in bijvoorbeeld je gewrichten, dan is een alternatief voor Diclofenac crème weer een betere keuze.

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

Dosering en inhoud

Verder moet je goed letten op de dosering en inhoud. Het ene middel is namelijk vele malen sterker dan het andere middel. Hierbij geldt: heb je meer pijn, dan kan een hogere dosering beter zijn voor jouw situatie.

Lees de bijsluiter

Het laatste waar je op moet letten is dat je voor gebruik de bijsluiter leest. Er kunnen namelijk zogenoemde contra-indicaties in staan (gevallen waarin het gebruik wordt afgeraden, bijvoorbeeld het gebruik van andere medicatie of een zwangerschap), maar ook mogelijke bijwerkingen. Je kunt natuurlijk ook altijd eerst overleggen met een arts om te kijken of het middel bij je past.

Als je al deze factoren eerst voor jezelf duidelijk hebt, dan weet je welke Diclofenac je nodig hebt.

De voor- en nadelen van een Diclofenac gel

Ook voor een duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van Diclofenac ben je hier aan het juiste adres.

De voordelen van een Diclofenac

✅ Heel veel verschillende soorten: van gels tot tabletten;

✅ Verschillende doseringen verkrijgbaar;

✅ Vaak prijstechnisch aantrekkelijker.

De nadelen van een Diclofenac

❌ Het is een geneesmiddel en dat betekent dat je dit middel niet langer dan 3 weken aaneengesloten mag gebruiken, tenzij anders voorgeschreven;

❌ Als je de bijsluiter niet goed doorneemt, dan kunnen er gevallen zijn waarbij dit middel een slechte uitwerking heeft (bijvoorbeeld als je allergisch blijkt te zijn).

Beste Diclofenac | Review  | 5x Test!

Diclofenac vergelijken; hoe doe ik dat?

In dit artikel ga ik verschillende soorten Diclofenac met elkaar vergelijken. Dit doe ik op basis van een aantal aspecten, zodat ik een duidelijk overzicht creëer. Zo kijk ik naar de prijs, maar onderzoek ik óók de reviews van andere andere klanten. Daarnaast kijk ik naar de mate van pijnverlichting, zodat je erachter kunt komen welke Diclofenac aan kan sluiten bij jouw klachten. Onthoud wel, dat is gebaseerd is op persoonlijke ervaringen.

Meer informatie over Supplementen en Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp supplementen en geneesmiddelen en preventie van zwangerschap.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of een goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Ook geneesmiddelen ter pijnbestrijding wordt over geschreven. Denk daarbij aan beste diclofenac of naproxen (aleve). Voor slaap is er ook van alles op de markt, je kunt denken aan een slaaptablet als beste melatonine of slaappil, welk slaapmiddel het beste is leest u in de blogs. Ook valeriaan kan een prettig supplement zijn. Ben je opzoek naar suppletie bijvoorbeeld voor de schildklier, dan kunnen jodiumtabletten een goede keuze zijn.

Last van diarree of ga je op vakantie naar en land waar loperamide wordt aangeraden? Denk er dan aan om diarreeremmers mee te nemen, ook wel ORS genoemd. Een tegenhanger kan een laxeermiddel zijn.

Wellicht ben je opzoek naar andere vormen van geneesmiddelen. Dan zijn de blogs over miconazolomeprazol of neusspray interessant. Ook over maagbeschermers wordt geschreven. Bij last van kriebelhoest kun je dit met noscapect of noscapine bestrijden. Ook waterstofperioxide als mondspoeling is over geschreven. 

Omtrent suppletie is er veel te vinden. Denk hierbij aan kaliumjodidevitamine D of magnesium.

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het goedkoopste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Meest gestelde vragen over Diclofenac gel

Ik heb in dit artikel zoveel mogelijk informatie uitgelicht over de verschillende soorten Diclofenac. Zit je echter nog met vragen, en zoek je naar het passende antwoord daarop? Ik hoop dat de meest gestelde vragen je meer inzicht geven hierover. Die kun je hieronder vinden.

Wat is de beste Diclofenac?

Wat de beste Diclofenac is, hangt onder meer af van je persoonlijke wensen en pijnklachten. De Diclofenac dat volgens mijn onderzoek de beste is, is de Voltaren Emulgel 1,16%. Deze gel kun je namelijk heel gericht aanbrengen op de pijnlijke zone en zo kun je de pijn op die specifieke plek behandelen. De gel werkt behalve pijnstillend ook als ontstekingsremmende pijnstiller, bijvoorbeeld bij reumatoïde artritis. Het verkoelende effect biedt bovendien directe verlichting bij pijnklachten. Heb je last van menstruatiepijn of hoofdpijn, dan kunnen de Voltaren K tabletten een beter alternatief zijn.

Hoe werkt Diclofenac precies?

Hoe Diclofenac precies werkt, verschilt eigenlijk niet zoveel met het geneesmiddel dat je koopt. Daar kun je immers ook kiezen tussen een tabletvariant en Diclofenac in gelvorm. Voor de tabletten geldt dat je niet meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bij de maaltijden inneemt met een glas water. Voor de smeerbare variant geldt dat je de gel aanbrengt op de pijnlijke plekken; uiteraard ook volgens de voorschriften.

Waar op letten bij het gebruik van Diclofenac?

Als je Diclofenac gaat gebruiken, dien je waakzaam te zijn om verschillende bijwerkingen. Raadpleeg bij bijvoorbeeld bloederige diarree of abnormaal vaginaal bloedverlies meteen je huisarts. Houd je daarbij ook aan de aanbevolen hoeveelheid. Een ontstekingsremmende pijnstiller kan bijvoorbeeld een verminderde nierfunctie veroorzaken.

» Referenties


1. Sallmann, A. R. (1986). The history of diclofenac. The American Journal of Medicine, 80(4, Supplement 2), 29-33. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0002934386900768

2. Revel, F. B., Fayet, M., & Hagen, M. (2020). Topical Diclofenac, an Efficacious Treatment for Osteoarthritis: A Narrative Review. Rheumatol Ther, 7(2), 217–236. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7211216/

3. Gan, T. J. (2010). Diclofenac: an update on its mechanism of action and safety profile. Current Medical Research and Opinion, 26(7), 1715-1731. https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1185/03007995.2010.486301

» Referenties

Conclusie beste Diclofenac van (2023)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *