In dit artikel

Beste Morning After Pil Review 

Beste DA Morning After Pil Alternatief | Review (2023) 

In dit artikel

Ga je een morning after pil kopen? Veel mensen kiezen dan voor een standaard morning after pil DA. Maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn? De morning after pil DA ervaringen wijzen uit dat klanten ook graag alternatieve merken kopen. Zo is er dus best wat keuze op het gebied van DA morning after pillen. In dit artikel ga ik 4x morning after pil DA alternatieven vergelijken om de het beste morning afterpil DA alternatief te kiezen. Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

Beste DA Morning After Pil alternatief: Mijn selectie

  1. Beste morning after pil DA alternatief – EllaOne Noodanticonceptie
  2. Beste DA morning after alternatief – Healthypharm Noodanticonceptie

DA Morning Afterpil alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste alternatief is, ga ik dus verschillende morning after pil DA alternatieven vergelijken. Ik let hierbij op o.a. de kwaliteit van elk DA morning after pil alternatief, het gebruiksgemak en de werkzaamheid. Ook is de morning after pil DA prijs t.o.v. de prijs van zo’n morning afterpil DA alternatief interessant om naar te kijken. En wat dacht je van de DA morning after pill alternatief ervaringen van klanten? Ook die neem ik mee in deze test. Laten we meteen beginnen.

1. EllaOne Noodanticonceptie – beste morning after pil DA alternatief

Op nummer 1 als beste morning after pil DA alternatief staat EllaOne Noodanticonceptie. Dit is een morning after pil die de eisprong uitstelt na onveilige seks of wanneer een andere anticonceptiemethode geen effect heeft gehad. Je kunt op deze manier een zwangerschap voorkomen. Het is het beste om deze pil binnen 24 uur na het vrijen te nemen, maar hij kan uiterlijk tot 120 uur erna nog effect hebben. Hoe langer je ermee wacht, hoe minder effectief het tablet is.

Beste DA Morning After Pil Review 

Geef je over (braak je) binnen 3 uur na het innemen van EllaOne Noodanticonceptie? Dan is de kans aanwezig dat het haar werking niet heeft gedaan. Neem dan zo snel mogelijk een nieuwe tablet in. Een verpakking bevat 1 tablet met 30mg Ulipristalacetaat en kost €22,31. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

Voordelen EllaOne

✅ Hogere dosering Ulipristalacetaat dan bij een morning afterpil DA;

✅ Deze after morning pil DA is klein, dus gemakkelijk door te slikken met water;

✅ Betere reviews dan bij morning after pil DA ervaringen;

✅ Je hoeft geen verzendkosten te betalen en hebt je bestelling vaak de volgende dag al in huis;

✅ Kan nog effectief zijn binnen 5 dagen na de onveilige seks.

Nadelen EllaOne

❌ Zonder morning after pil DA alternatief kortingscode is hij wel prijzig.


Klik hier voor de beste deal

2. Healthypharm Noodanticonceptie – beste DA morning after alternatief

Op nummer 2 staat morning after pil DA alternatief Healthypharm Noodanticonceptie. Het is – net als een morning afterpil DA – een scherp geprijsd geneesmiddel. Echter heeft Healthypharm Noodanticonceptie en hogere dosering van het hormoon dat de eisprong uitstelt. Daarom is het waarschijnlijk effectiever. Heb je onbeschermde seks gehad of is het condoom gescheurd of afgegleden? Dan biedt een morning after DA alternatief zoals dit de uitkomst.

Beste DA Morning After Pil Review 

Healthypharm Noodanticonceptie kan uiterlijk tot 120 uur na de onbeschermde seks gebruikt worden. Dat is maar liefst 2 dagen langer dan de periode waarover gesproken wordt in DA morning after pil recensies van het eigen merk. Dit product kost €13,69 voor 1 tablet van 30mg.

Voordelen Healthypharm

✅ Hogere dosering Ulipristalacetaat dan DA eigen merk;

✅ Klein tablet dat gemakkelijk doorgeslikt kan worden;

✅ Voordeliger dan een morning after pil kopen DA;

✅ Kan tot maximaal 120 uur na de onbeschermde seks nog effectief zijn.

Nadelen Healthypharm

❌ Je moet nog verzendkosten betalen als je online alleen dit product bestelt.


Klik hier voor de beste deal

3. Norlevo Morning After Pil

Nog een vergelijkbaar alternatief als we kijken naar de DA morning after pil prijs, is Norlevo Morning After Pil. Dit is net als een morning after pil DA een voordelig geprijsd geneesmiddel om de eisprong uit te stellen. Zo kun je een ongewenste zwangerschap na onveilige seks voorkomen. Dit geldt ook voor situaties waarbij een condoom is gescheurd of afgegleden.

Beste DA Morning After Pil Review 

Norlevo Morning After Pil is een heel fijn morning afterpil DA alternatief. Het is namelijk gemakkelijk door te slikken vanwege het kleine formaat. De gemiddelde morning after pil DA review is vergelijkbaar met die van Norlevo Morning After Pil. Je betaalt €13,56 voor 1 tablet van 1,5mg.

Voordelen Norlevo

✅ Wanneer je voor 21:30 uur bestelt, heb je hem de volgende dag vaak al in huis;

✅ Klein formaat tablet dat gemakkelijk door te slikken is;

✅ Neem hem binnen 3 dagen (of 72 uur) in om een ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Nadelen Norlevo

❌ Hij werkt minder lang door dan de andere alternatieven hierboven (die doen tot 5 dagen hun werk);

❌ De dosering is lager dan bij bovenstaande alternatieven, maar wel vergelijkbaar met een DA morning after pil;

❌ Je moet nog verzendkosten betalen als je alleen dit geneesmiddel online bestelt.


Klik hier voor de beste deal

4. Xiromed Morning After Pil

En tot slot Xiromed Morning After Pil als morning after pil DA alternatief. Dit is de meest voordelige uit het rijtje en is zelfs goedkoper dan een DA morning after pil. De werkzaamheid is – net als bij de andere voordelige alternatieven – maximaal 72 uur, dus 3 dagen. Ben je later met het innemen van een morning after pil? Dan is de kans groot dat deze niet meer werkt. Je loopt daarmee het risico om toch zwanger te worden. 

Beste DA Morning After Pil Review 

Eén tablet Xiromed Morning After Pil van 1,5mg kost €9,95. Het kleine tablet is gemakkelijk in te nemen met water of ander drinken. Bestel je vandaag voor 21:30 uur, dan ontvang je het product vaak morgen al bij je thuis. 

Voordelen Xiromed

✅ Meest voordelige optie uit deze morning afterpil DA alternatieven test;

✅ Dit kleine tablet is gemakkelijk door te slikken met water;

✅ Wanneer je voor 21:30 uur bestelt, heb je het geneesmiddel vaak de volgende dag al in huis.

Nadelen Xiromed

❌ Je hebt geen 5, maar 3 dagen de tijd na onveilige seks om dit tablet in te nemen;

❌ De dosering is lager dan bij andere alternatieven;

❌ Je moet nog verzendkosten betalen als je online alleen dit product bestelt.


Klik hier voor de beste deal

Mijn beste DA Morning Afterpil alternatief van 2023

Ben je nu benieuwd naar de winnaar op het gebied van beste morning after pil DA alternatief? Het doen van deze test heeft voor mij in elk geval duidelijk gemaakt wat het beste morning afterpil DA alternatief van 2023 is. Ik zou voor EllaOne Noodanticonceptie kiezen en daar heb ik meerdere redenen voor.

Beste DA Morning After Pil Review 

EllaOne Noodanticonceptie is allereerst hoger gedoseerd dan veel andere pillen. Daardoor werkt hij tot maar liefst 5 dagen na de onveilige seks nog. De dosering van 30mg Ulipristalacetaat zorgt daarvoor. De kans op een ongeplande zwangerschap wordt hierdoor kleiner. Natuurlijk is het wel beter om zo snel mogelijk een morning after pil in te nemen na onveilige seks. Zo wordt de kans het kleinst dat je toch bevrucht raakt. EllaOne Noodanticonceptie is bovendien klein van formaat en gemakkelijk door te slikken, met of zonder water. Je hoeft geen verzendkosten te betalen als je dit geneesmiddel bestelt en vaak heb je hem de volgende dag al in huis!


Klik hier voor de beste deal

DA Morning Afterpil alternatief ervaringen en reviews 

Natuurlijk mogen de DA morning after pil alternatief ervaringen ook niet ontbreken in deze test. Ben je benieuwd naar wat klanten over deze producten te vertellen hebben? Ik laat het je hieronder lezen. Ik heb morning after pil DA ervaringen én die van de andere merken onderzocht om je hier een goed beeld van te geven. En hoewel ze schaars zijn – want een morning afterpil is niet iets waar men uitgebreid reviews over schrijft online – kan ik je wel wat interessante dingen laten lezen!

EllaOne Noodanticonceptie review 

Over de EllaOne Noodanticonceptie is te lezen dat hij qua prijs morning after pil DA misschien een stuk hoger ligt, maar de kwaliteit is ook beter. Hij bevat namelijk geen hormonen, maar werkt wel in op je cyclus. Daardoor beïnvloedt hij wellicht je eerstvolgende menstruatie (door deze een paar dagen te vertragen), maar tijdens je volgende cyclus heb je er vaak al geen last meer van.

Beste DA Morning After Pil Review 

Healthypharm Noodanticonceptie review

Over Healthypharm Noodanticonceptie vind ik geen reviews terug, maar het mag duidelijk zijn dat hij zijn werk goed doet wanneer je hem op de juiste manier gebruikt. Het is immers een goedgekeurd geneesmiddel. Lees altijd de bijsluiter door voordat je een geneesmiddel gebruikt. Voor deze morning after pil geldt ook dat hij het beste zo snel mogelijk na de onveilige seks ingenomen kan worden.

Norlevo Morning After Pil ervaring 

“Norlevo Morning After Pil is lager gedoseerd dan sommige andere morning afterpillen maar als je hem meteen de dag erna neemt dan maakt dat niet uit. Als je het maar binnen drie dagen doet en niet pas daarna want dan heeft deze geen nut meer. Dan heb je wel een duurdere nodig die langer werkt”, luidt een anonieme review.

Xiromed Morning After Pil review

Zoek je naar morning after pil DA alternatief korting? Dan is Xiromed Morning After Pil de beste keuze. “Ik vind het onnodig om veel geld uit te geven aan zo’n artikel als dat niet hoeft en deze doet zijn werk goed. Heb hem 2 keer moeten gebruiken en beide keren met succes”, schrijft Helga.

Beste DA Morning After Pil Review 

Wat is een morning after pil?

Een morning after pil is een noodanticonceptiemiddel. Dit houdt in dat het helpt een ongeplande zwangerschap te voorkomen. Wil je niet zwanger worden, maar heb je onveilige seks gehad? Bijvoorbeeld omdat je geen condoom hebt gebruikt? Of omdat je wel een condoom gebruikt hebt, maar deze gescheurd of afgegleden is tijdens de seks? Dan is het raadzaam om een morning after pil in te nemen. Dit is een klein tablet dat je met water inneemt via de mond en wat de eisprong in het vrouwelijk lichaam uitstelt. Zo ontstaat er minder kans op een succesvolle bevruchting. Een morning after pil gebruik je het liefst zo snel mogelijk na onveilige seks (of ‘de ochtend erna’, letterlijk vertaald).

Wie mag een morning after pil kopen?

Omdat een morning after pil een geneesmiddel is, kan niet iedereen het zomaar kopen. Zo moet je minimaal 16 jaar zijn om dit in de winkel te mogen kopen. Heb je onveilige seks gehad op een jongere leeftijd, dan is het raadzaam om iemand in vertrouwen te nemen die wel ouder dan 16 jaar is. Hij of zij kan de morning after pil dan direct voor jou kopen, zodat je hem kunt innemen. Lees voor het gebruik wel altijd de bijsluiter door of neem contact op met je huisarts als je niet goed weet of en hoe je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Beste DA Morning After Pil Review 

Hoe werkt een morning after pil DAalternatief?

In een morning after pil DAof een DA morning after pil alternatief zit het hormoon levonorgestrel of ulipristal. Dit zorgt ervoor dat een eisprong in de eierstokken voorkomen wordt. Zaadcellen die al in de eileiders zijn gekomen, kunnen zo geen eicel bevruchten. Alleen een eicel die tijdens de eisprong vrijkomt, kan bevrucht worden. Doordat de morning after pil dit voorkomt, ontstaat vrijwel geen zwangerschap als gevolg.

Weet wel dat het gebruik van een morning after pil geen 100% garantie geeft dat je niet zwanger raakt. Het kan gebeuren dat het middel niet heeft gewerkt en dat je toch zwanger raakt. Daarom is het beter om beschermde seks te hebben, als je dit niet wilt riskeren.

Ulipristalacetaat voorkomt een zwangerschap door de eisprong een paar dagen uit te stellen. Maar let op: een bestaande zwangerschap wordt door de morning after pil niet ongedaan gemaakt. Weet ook dat het absoluut geen anticonceptiemethode is om beschermd te zijn bij een volgende keer onbeschermd vrijen. Het is alleen een noodoplossing achteraf.

Hoe kun je een morning after pil gebruiken?

De bedoeling van een DA morning after pil – of van welk merk dan ook – is dat je hem inneemt om na (ongeplande) onveilige seks niet zwanger te worden. Het gebruik van een morning after pil DA alternatief werkt als volgt. Zorg ervoor dat je in elk geval binnen 72 uur na de onveilige seks een morning afterpil DA alternatief met water inneemt. Hoe eerder, hoe beter. Dit verkleint de kans om toch zwanger te worden als je dat niet wilt. 

Natuurlijk is het nog beter om met voorzorgsmaatregelen te vrijen, als je niet zwanger wilt worden. Door een condoom te gebruiken verklein je direct de kans op SOA’s en andere vervelende gevolgen.

Beste DA Morning After Pil Review 

Is een morning after pil slecht voor je?

Er wordt geadviseerd om een morning after pil alleen als noodmaatregel te gebruiken. Dat komt doordat het niet per se goed is voor je lichaam. Het remt namelijk het natuurlijke ritme van je cyclus af. De ovulatie vindt een paar dagen later plaats wanneer je deze pil slikt. Dit is echter eenmalig. Daarna zou je cyclus gewoon weer moeten verlopen zoals hij daarvoor ook deed. Er zijn enkele uitzonderingen, maar over het algemeen gaat dit gewoon goed en is het effect tijdelijk. Merk jij na het gebruik van een morning after pil bijzonderheden of blijkt je cyclus ernstig verstoord? Neem dan altijd contact op met een arts om de situatie te bespreken.

Maar een morning after pil is toch gevaarlijk?

Nee, een morning after pil is niet gevaarlijk. Niet meer, in elk geval. Vroeger was de samenstelling van een morning after pil anders en minder veilig. Daardoor kon je er bijvoorbeeld hartkwalen of bloedproppen door krijgen. Het advies was daarom om ere geen ‘gewoonte’ van te maken om deze pil in te nemen. 

Tegenwoordig zijn ze niet meer onveilig of schadelijk voor het lichaam. Ze mogen namelijk niet meer verkocht worden in Europa als ze een dergelijke (oude) samenstelling. Het hormoon wat tegenwoordig gebruikt wordt (levonorgestrel of ulipristal) is veilig en veroorzaakt geen hartkwalen of trombose. Je hoeft daarom niet voor je gezondheid te vrezen wanneer je na onveilige seks een morning afterpil neemt.

Waarom zijn er vrijwel geen morning after pil reviews online?

Bij mijn zoektocht naar reviews en ervaringen met morning after pil DA alternatieven, viel het mij op dat er maar weinig meningen te vinden zijn. Allereerst is een morning after pil niet een product dat je vaak hoop te kopen. Een eenmalige ervaring met een geneesmiddel dat maar één bepaalde werking heeft, is niet heel spannend. Je kunt daar niet zoveel van vinden, waardoor de kans kleiner is dat je er een online review over schrijft. Natuurlijk kun je wel voorkeur hebben voor een bepaald merk, maar de effectiviteit van zo’n geneesmiddel is stabiel. 

Wanneer je de bijsluiter leest en het advies daarin opvolgt, dan gebruik je de morning after pil op de correcte manier. Toch kan het weleens voorkomen dat iemand na het gebruik ervan toch zwanger blijkt te zijn. Dan is er óf te veel tijd verstreken tussen de onveilige seks en het innemen van de morning after pil (langer dan 3 of 5 dagen). Of de eisprong had al plaatsgevonden voordat de morning afterpil werd ingenomen. In dat geval heeft hij geen effect, omdat de eisprong dan niet meer kan worden uitgesteld. Hij maakt een al gebeurde bevruchting in dat geval niet ongedaan, want dat is onmogelijk.

Waarom dan toch online bestellen?

Online een morning after pil bestellen is voor veel mensen prettiger. Je hoeft op die manier niet naar een fysieke winkel toe, waar je mogelijk bekenden tegenkomt. Zeker op jonge leeftijd rust er een bepaalde ongemakkelijkheid op – of zelfs schaamte. Daarom is het fijn dat je bij steeds meer aanbieders online een morning after pil DA alternatief kunt kopen. Aan de verpakking is vaak niet te zien om wat voor artikel het gaat, dus niemand die doorheeft dat jij een morning after pil besteld hebt.

Beste DA Morning After Pil Review 

Meer informatie over Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp geneesmiddelen en preventie van zwangerschap. Mocht een zwangerschap ‘nog’ niet gewenst zijn dan kan het artikel over morning after pil wellicht helpend zijn.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Kies je voor een laagdrempelige manier van kopen dan kun je voor de online variant kiezen via bol.com morning after pil. Mocht je direct iets in huis willen dan kun je wellicht kiezen voor een Supermarkt morning after pil, AH morning after pil, Apotheek morning after pil, Albert Heijn morning after pil of Jumbo morning after pil. Ook zijn er mogelijkheden voor bij de Drogist morning after pil, DA morning after pil, Dio morning after pil, Etos morning after pil, Trekpleister morning after pil of Kruidvat morning after pil.

Mocht je wat meer willen weten over de verschillende merken die er zijn? Ken je al de ellaOne morning after pil, Levodonna morning after pil, Levonorgestrel morning after pil, NorLevo morning after pil, Postinor morning after pil, Ulipristal morning after pil, Healthypharm morning after pil of Xiromed morning after pil?

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het beste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Beste DA Morning After Pil Review 

Meest gestelde vragen over een DA Morning Afterpil alternatief

Ben jij inmiddels op de hoogte van het beste morning after pil DA alternatief? Of heb je nog een vraag? De meest gestelde vragen over een morning afterpil DA alternatief vind je hieronder. Zo is de morning after pil DA alternatief test helemaal volledig en ben jij goed geïnformeerd over dit onderwerp!

Wat is het beste DA Morning After Pil alternatief?

Het beste DA Morning After Pil alternatief is dankzij deze test gemakkelijk aan te wijzen. De EllaOne Noodanticonceptie is namelijk de beste keuze. Het is niet het voordeligste alternatief, maar wel het meest effectieve en van de hoogste kwaliteit. Bovendien is hij tot 120 uur na de onveilige seks effectief, waardoor de werkzaamheid beter is dan bij goedkopere alternatieven. Die werken vaak tot maximaal 72 uur na de onveilige seks en zijn lager gedoseerd.

Wanneer moet je een morning after pil innemen?

Wanneer je een morning after pil moet innemen, is het liefst binnen 72 uur na onveilige seks. Wil je niet riskeren dat je zwanger raakt? Dan is het belangrijk om binnen deze termijn (dus 3 dagen) een morning afterpil te nemen. Dankzij het hormoon dat erin zit, wordt de eisprong met een paar dagen uitgesteld en is de kans op een succesvolle bevruchting aanzienlijk kleiner. Zo kun je een ongeplande zwangerschap voorkomen, ondanks dat je onveilige seks hebt gehad.

Wat is de gemiddelde morning after pil prijs?

Het is handig om te weten wat de gemiddelde morning after pil prijs is als je een morning after pil DA alternatief bestellen wilt. De morning after pil prijs DA (dus van het eigen merk) is ongeveer €12. Omdat dit product wordt gezien als geneesmiddel, is de kans klein dat er een aanbieding zal gelden. Een morning after pil DA alternatief aanbieding scoren kan af en toe wel. Klik op de linkjes in dit artikel voor de beste prijs. Deze varieert van €9,95 tot zo’n €23. (1)

Conclusie beste DAMorning Afterpil alternatief van 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *