In dit artikel

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Beste AH ORS Alternatief | Review (2024) | 5x Test!

In dit artikel

ORS AH is handig om in huis te hebben. Mocht je een keer suikers, water en/of zout moeten aanvullen in het lichaam, bijvoorbeeld omdat je ziek bent, dan werkt ORS poeder AH daar goed bij. Maar waarom eigenlijk kiezen voor O R S AH? Is dat de beste ORS? Of kun je ook kiezen voor een goed ORS zakjes AH alternatief? In dit artikel ga ik 5x ORS AH alternatieven vergelijken om daar achter te komen. Na afloop van deze ORS AH alternatieven test weet jij of ORS kopen AH het beste is of dat je beter voor een andere aanbieder kunt kiezen. Daar gaan we!

Beste AH ORS alternatief: Mijn selectie 

 1. Beste ORS AH alternatief: Healthypharm ORS
 2. Beste ORS poeder AH alternatief: Care Plus ORS
 3. Beste ORS zakjes AH alternatief: Samenwerkende Apothekers ORS

AH ORS alternatieven vergelijken; hoe doe ik dat? 

Om te bepalen wat het beste ORS AH alternatief is, ga ik op verschillende factoren letten. Zo onderwerp ik elk O R S AH alternatief aan een test waarbij ik kijk naar kwaliteit, ingrediënten, ORS AH alternatief ervaringen en reviews, enzovoort. Ook let ik op de vorm (ORS poeder AH of bijvoorbeeld tabletten) en natuurlijk is de prijs belangrijk. Is er een ORS AH alternatief kortingscode of ORS AH alternatief aanbieding? Dan breng ik je daarvan natuurlijk ook op de hoogte.

1. Healthypharm ORS – beste ORS AH alternatief 

Het eerste ORS AH alternatief is Healthypharm ORS. Het werkt net als een ORS zoutoplossing AH tegen acute diarree of chronische diarree. Er zitten 10 capsules in een verpakking en de dosering is 2mg. Dit geneesmiddel is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. De capsule dient met water te worden ingenomen en in zijn geheel te worden doorgeslikt. 

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Net als O R S AH, is Healthypharm ORS heel betaalbaar. Voor een verpakking met 10 capsules betaal je €2,79.

Voordelen Healthypharm

✅ ORS volwassenen AH alternatief bij acute of chronische diarree;

✅ Ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar;

✅ Capsulevorm (innemen met water);

✅ Werkt tegen chronische en acute diarree;

✅ Ondersteunt het lichaam bij het vasthouden van water, suikers en zout.

Nadelen Healthypharm

❌ Minder makkelijk in te nemen dan ORS zakjes AH;

❌ Kinderen willen vaak geen grotere capsules doorslikken, omdat zij dit eng vinden;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

2. Care Plus ORS – beste ORS poeder AH alternatief

Het volgende O R S AH alternatief dat ik graag wil bespreken is Care Plus ORS. Net als elk ORS medicijn AH, is het de bedoeling van Care Plus ORS om het lichaam te hydrateren. Dat doet het op een prettige manier; namelijk in poedervorm dat je in een glas water kunt oplossen en met een lekkere frambozensmaak. Zo wordt het niet iets om tegen op te kijken, maar bijna iets waar je zin in krijgt! 

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Care Plus ORS bevat geen gluten of aspartaam en is geschikt voor alle leeftijden. Je betaalt voor een verpakking Care Plus ORS wel wat meer dan voor ORS AH. Een verpakking met 10 zakjes kost namelijk €7,15.

Voordelen Care Plus

✅ Een ideaal ORS oplossing AH alternatief in poedervorm;

✅ Lekkere frambozensmaak en gemakkelijk in te nemen;

✅ Bevordert de hydratatie in het lichaam en beschermt tegen uitdrogen;

✅ Bevat geen gluten en/of aspartaam;

✅ Geschikt voor alle leeftijden.

Nadelen Care Plus

❌ Prijziger dan ORS AH, maar de vorm en smaak zijn wel fijner;

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

3. Norit Kids

Op nummer 3 staat een O R S AH alternatief voor kinderen. Het gaat hier om Norit Kids. Een belangrijk geneesmiddel, omdat juist kinderen vaker last hebben van diarree en daarmee het risico lopen om uit te drogen. Dit Norit ORS AH middel is 100% natuurlijk. Het bestaat niet uit capsules, maar is ook geen poedervorm. Wat het dan wel is? Een potje met granulaat geactiveerde kool: korreltjes met een lekkere smaak die oplossen in vloeistof. Je dient ze daarom te mengen met bijvoorbeeld water of vla. Geef je kind 1 schepje per keer en maximaal 3 schepjes per dag.

Dit geneesmiddel is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar. Je betaalt €9,49 voor een verpakking van 60 gram Norit Kids

Voordelen Norit Kids

✅ ORS diarree AH alternatief voor kinderen vanaf 1 jaar;

✅ Natuurlijk geneesmiddel;

✅ Gemakkelijk toe te dienen en heeft een lekkere smaak;

✅ Eenvoudig te mengen met verschillende vloeistoffen.

Nadelen Norit Kids

❌ Prijziger dan ORS AH.


Klik hier voor meer informatie!

4. Samenwerkende Apothekers ORS – beste ORS zakjes AH alternatief 

Samenwerkende Apothekers ORS is ook een interessant ORS AH alternatief. Als je op zoek bent naar O R S AH alternatieven in zakjesvorm, dan is dit de beste keuze. Het ondersteunt de vochtbalans bij volwassenen, kinderen en zuigelingen. Daarom is het ook direct een fijn ORS baby AH alternatief.

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

In plaats van AH ORS kiezen voor Samenwerkende Apothekers ORS, doe je om verschillende redenen. Zo is dit geneesmiddel in poedervorm gemakkelijk in te nemen nadat je het door een vloeistof naar keuze hebt gemengd. En er zit een aangename vruchtensmaak aan, waardoor zelfs kinderen en baby’s het met gemak doorslikken. Ideaal wanneer je kleintje diarree heeft en kans loopt op uitdroging. Voor een verpakking met 10 zakjes betaal je €5,40.

Voordelen Samenwerkende Apothekers

✅ Geschikt voor alle leeftijden;

✅ ORS met aangename vruchtensmaak;

✅ Qua prijs zelfs iets voordeliger dan ORS AH;

✅ Poedervorm, dus gemakkelijk in te nemen.

Nadelen Samenwerkende Apothekers

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

5. Leidapharm ORS 

En tot slot is Leidapharm ORS een interessant O R S AH alternatief. Wil je een ORS AH alternatief bestellen dat geschikt is voor alle leeftijden? Dan is dit een goede keuze. Het helpt diarree te verminderen en een vochttekort te herstellen. Hierdoor is de kans op uitdroging minder groot en blijven zowel jij als je kind(eren) gezond. Deze ORS heeft bovendien een aangename sinaasappelsmaak, waardoor het helemaal niet vervelend is om zo’n zakje in te nemen.

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Meng de inhoud van een zakje met 200ml water. Los het poeder vervolgens op door goed te roeren. Drink het bij voorkeur wat langzaam op, met slechts kleine slokjes tegelijk. Voor een verpakking met 10 zakjes Leidapharm ORS betaal je €5,19.

Voordelen Leidapharm

✅ Met aangename sinaasappelsmaak;

✅ Iets voordeliger dan AH ORS;

✅ ORS AH alternatief voor volwassenen tot zuigelingen;

✅ Poedervorm dat je gemakkelijk met water mengt en opdrinkt.

Nadelen Leidapharm

❌ Tot een bestelwaarde van €20 betaal je verzendkosten.


Klik hier voor meer informatie!

Mijn beste AH ORS alternatief

Dat waren ze dan! Alle ORS AH alternatieven die de moeite waard zijn en die ik graag aan deze test wilde onderwerpen. Nu we alle O R S AH alternatieven beoordeeld hebben, wordt het natuurlijk tijd om een winnaar aan te wijzen. Wordt het een ORS poeder AH alternatief of een geneesmiddel in tabletvorm? Wil je een ORS AH alternatief kopen, dan is mijn advies om voor Healthypharm ORS te gaan.

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Het beste ORS AH alternatief is Healthypharm ORS, omdat het verpakt zit in handige capsules. Die slik je zo door met water, maar kun je ook onderweg gemakkelijk innemen. Zeker wanneer diarree optreedt tijdens vakanties of lange autoritten, is dat een uitkomst. Zo ondersteunt het je lichaam bij het vasthouden van water, zout en suikers. Ondanks dat dit geneesmiddel ook geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar, wil je voor jonge kinderen wellicht toch ORS in poedervorm kopen. Dat is nu eenmaal gemakkelijker door te slikken voor hen. Ben je echter op zoek naar de beste ORS AH alternatief korting? Dan is Healthypharm ORS weer de beste keuze van alle producten uit deze test.


Klik hier voor meer informatie!

AH ORS alternatief ervaringen en reviews 

Nu je alle ORS AH alternatieven voorbij hebt zien komen, ben je vast nieuwsgierig naar meer. Daarom heb ik van elk O R S AH alternatief een interessante review opgezocht. Dit geeft direct een goed beeld van hoe elk product in de praktijk bevalt. Als je tot nu toe geen keuze hebt kunnen maken, dan kan je dat vast wel na het lezen van deze ORS AH reviews!

Healthypharm ORS review 

De ORS AH alternatief review van Hilga over Healthypharm ORS luidt: “Handig voor onderweg. Als je ineens niet lekker wordt, vooral als je iets eet in het buitenland dat je lichaam niet kent, dan is het fijn als je iets kan innemen. Deze capsules slik je zo door met water en kan je dus op elk moment innemen. Ze werken goed.”

Care Plus ORS review

“Ik ben zelf al niet zo’n held met pillen doorslikken, maar mijn kinderen al helemaal niet. Daarom heb ik voor Care Plus ORS gekozen. We doen de inhoud van een zakje in water en roeren het door. En door de frambozensmaak is het best lekker ook! Veel handiger en fijner voor ons, terwijl het wel goed zijn werk doet”, vertelt Felix.

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Norit Kids ervaring 

“Wat is ORS AH eigenlijk een miskoop als je Norit Kids hebt geprobeerd. De prijs ligt misschien wat hoger, maar de kwaliteit is ook veel beter. Ik kies zelf altijd al voor dit merk, maar nu voor de kleine ook een verpakking Norit Kids gehaald. Helemaal natuurlijk en lekker van smaak. Mijn kindje van 3 kan het makkelijk innemen als ik de korrels met limonade of water meng en ze vindt het gewoon lekker smaken. Wat een uitvinding!”, schrijft Sophie.

Samenwerkende Apothekers ORS review

Samenwerkende Apothekers ORS heeft een review gekregen van Jannie. “Lekker en handig. Als je ziek bent heb je geen zin in een vies middeltje dat je moet doorslikken. De vruchtensmaak van deze ORS maakt het een stuk aangenamer. Ik vind het ook fijner om een zakje te nemen dan capsules of tabletten. Dus dit is top.”

“Lekkere smaak en het werkt goed. Veel beter dan die capsules doorslikken. Daar heb je natuurlijk helemaal geen zin in als je ziek bent en amper iets kan binnenhouden”, schrijft Corneel.

Leidapharm ORS review

En tot slot de Leidapharm ORS review van Zen. Hij schrijft: “Handige zakjes. We hebben ze altijd wel in huis. Zeker nu de kleine er is. En mochten we zelf een keer ziek worden en door diarree veel vocht verliezen dan kunnen we ze zelf ook nemen.”

“Als ik erg ziek ben (twee keer per jaar meestal), dan heb ik echt moeite met iets binnenhouden. Ik kan dan al misselijk worden van het drinken van water. Dat schiet natuurlijk niet op, want mijn lichaam moet wel gehydrateerd blijven. Toen mijn moeder een keer zei dat ORS daar goed bij helpt, heb ik dit in huis gehaald van Leidapharm. Sindsdien altijd dit merk gebruikt, omdat het goed werkt. En ik vind het fijn dat het zakjes zijn. Capsules doorslikken vind ik sowieso geen pretje maar al helemaal niet als ik misselijk ben. Dan komen ze er namelijk meteen weer uit. Dus dit is super voor mij”, vertelt Anneke in haar online review.

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Waarvoor gebruik je ORS?

Je weet nu wat het beste ORS AH alternatief is, maar waarvoor gebruik je ORS eigenlijk? Dit mengsel van zouten en druivensuiker helpt het lichaam te voorkomen dat het uitdroogt. Heb je bijvoorbeeld doordat je ziek bent veel overgegeven en ook nog eens diarree? Dan heb je waarschijnlijk nog maar weinig vocht, suikers en zouten binnengehouden. Door een O R S AH alternatief te nemen, ondersteun je je lichaam en bescherm je haar.

Bij waterdunne diarree is het belangrijk om steeds een ORS oplossing te drinken na het overgeven. Kleine slokjes nemen, is ook goed. Als je er maar voor zorgt dat je vocht en ORS binnenkrijgt. Je kunt het vervolgens gebruiken zolang diarree en overgeven blijven aanhouden. Het is wel belangrijk om een arts te raadplegen wanneer het overgeven na 1 dag nog niet afneemt in frequentie. Kinderen jonger dan 2 jaar en mensen ouder dan 70 jaar dienen ook al na 1 dag naar de dokter te gaan. Voor ieder ander geldt dat er na 3 dagen waterdunne diarree contact gezocht moet worden met een dokter. ORS is ook geschikt voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mits de gebruiksaanwijzing wordt opgevolgd.

Voor wie is ORS niet geschikt?

Welk ORS product je ook kiest (van ORS junior AH tot AH ORS poeder voor volwassenen of van andere merken), er zijn gevallen waarin je moet oppassen met het gebruik van dit geneesmiddel. Lees sowieso altijd voor gebruik de bijsluiter, want daarop zie je of er bijwerkingen of contra-indicaties zijn. Zo mag je het bijvoorbeeld niet gebruiken wanneer er bloed in de ontlasting aanwezig is of wanneer je slecht werkende nieren hebt. Heb je een hoge bloeddruk of hartklachten? Weet dan dat ORS natrium bevat en dat je hiermee moet oppassen. Heb je diabetes, weet dan dat een zakje ORS poeder gemiddeld zo’n 4 gram glucose bevat. 

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Wanneer moet je extra opletten?

Word je suf, verward, val je (bijna) flauw, heb je een droge mond en/of tong, wordt de urineproductie minder of krijgt een kind last van klaaglijk huilen en/of verminderde tranenvloed? Dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met een arts. Ook wanneer je opvallende dorst en/of koorts krijgt in combinatie met bovenstaande symptomen, dien je direct te bellen.

Meer informatie over Geneesmiddelen

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp geneesmiddelen en preventie van zwangerschap. Mocht een zwangerschap ‘nog’ niet gewenst zijn dan kan het artikel over morning after pil wellicht helpend zijn.

Als je opzoek bent naar de beste morning after pil of een goedkope morning after pil dan zijn daarin vele opties. Ook geneesmiddelen ter pijnbestrijding wordt over geschreven. Denk daarbij aan beste diclofenac of naproxen (aleve). Voor slaap is er ook van alles op de markt, je kunt denken aan een slaaptablet als beste melatonine of slaappil, welk slaapmiddel het beste is leest u in de blogs. Ben je opzoek naar suppletie bijvoorbeeld voor de schildklier, dan kunnen jodiumtabletten een goede keuze zijn. Last van diarree of ga je op vakantie naar en land waar loperamide wordt aangeraden? Denk er dan aan om diarreeremmers mee te nemen, ook wel ORS genoemd.

ORS kun je bij de meeste winkels wel vinden. Action ORS, Big Bazar ORS en Hema ORS zijn hier enkele opties voor. Denk aan Drogist ORS bij DA ORS, Dio ORS, Etos ORS, Kruidvat ORS, Trekpleister ORS. Maar ook Supermarkt ORS is beschikbaar. AH ORS, Albert Heijn ORS, Aldi ORS, Coop ORS, Dirk ORS, Hoogvliet ORS, Jumbo ORS en Lidl ORS zijn hier voorbeelden van. Via online kanalen kun je wellicht ook slagen voor Bol.com ORS.

Bij chronische problematiek denk dan aan Huisarts ORS. Deze kan via de Apotheek ORS adviseren. Bacilac ORS, Care Plus ORS, Gastrolyte ORS, Leidapharm ORS, Livsane ORS, Norit ORS, Probiotical ORS, Protectis ORS, Samenwerkende Apothekers ORS en Wcup ORS.

In deze kwetsbare situatie wil je natuurlijk de beste keuze maken. Mocht je niet zeker zijn over welke het goedkoopste is of ben je opzoek naar persoonlijk advies? Dan raden wij je aan om de huisarts raad te plegen. Ook in het weekend staat er een huisarts voor je klaar, dus die kun je altijd om advies vragen.

Beste ORS Alternatief Review 5x Test!

Meest gestelde vragen over een AH ORS alternatief

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over ORS AH alternatieven? Ben je bijvoorbeeld nieuwsgierig naar waar je O R S AH alternatieven voor kunt gebruiken? Hieronder vind je de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden op een rij.

Wat is het beste AH ORS alternatief? 

Het beste AH ORS alternatief is Healthypharm ORS. Dit zijn handige capsules die je gemakkelijk meeneemt, ook als je in de auto zit of op vakantie bent. Dit geneesmiddel is ook geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ik kan mij voorstellen dat je kind misschien liever een zakje ORS poeder inneemt. In dat geval kun je kiezen voor een van de andere alternatieven, zoals Care Plus ORS met frambozensmaak (in poedervorm) of Norit Kids ORS dat 100% natuurlijk is en ook oplosbaar. Kijk vooral naar wat het beste past bij jouw behoeften en die van je kind(eren). Alle genoemde alternatieven in deze AH ORS alternatieven test zijn interessant en de moeite waard!

Hoeveel kost een ORS AH alternatief?

Gemiddeld kost een ORS AH alternatief zo’n €5 tot €10. Er zijn natuurlijke enkele uitschieters naar boven en beneden, maar gemiddeld gezien betaal je er nog geen tientje voor. We hebben het dan over zowel capsules als ORS in poedervorm. ORS AH kost ook ongeveer zoveel. Qua prijs zie je dus geen grote verschillen, maar qua kwaliteit en vorm wel. Wil jij liever geen capsules doorslikken, dan kom je al snel uit bij een ORS poeder dat je met vloeistof kunt mengen en daarna kunt opdrinken. Hoe minder eenvoudig het ORS geneesmiddel, des te hoger de prijs meestal is.

Waarvoor kun je ORS gebruiken?

Waarvoor je ORS kunt gebruiken, is voornamelijk voor het aanvullen van vocht, suikers en zouten in het lichaam. Wanneer je ziek bent, kun je veel vocht verliezen. Bijvoorbeeld doordat je diarree hebt of moet overgeven (of allebei). Het is dan belangrijk om toch vocht vast te houden, anders kun je uitdrogen. Daar is ORS het juiste geneesmiddel voor. Er zijn ook berichten dat ORS weleens gebruikt wordt bij het bestrijden van een kater. Dit schijnt effectief te zijn, omdat je bij een kater ook last hebt van vochttekort. Gebruik het echt niet als excuus om meer alcohol te drinken, want dat wil je je lichaam niet aandoen.

In welke vorm kun je ORS kopen?

Je kunt ORS kopen in verschillende vormen. Sommige mensen geven de voorkeur aan ORS capsules, zodat zij deze ook onderweg gemakkelijk kunnen innemen met water. Maar niet iedereen slikt gemakkelijk capsules door. Gelukkig zijn er ook andere vormen, zoals bruistabletten die je kunt oplossen in water of een zakje met ORS poeder. Die laatste meng je ook met water of een andere vloeistof, zodat je de ORS daarna gemakkelijk kunt opdrinken. Voor kinderen bestaan er ook ORS korreltjes. Deze dienen niet zo ingenomen te worden, maar ook met water te worden gemengd. Fijn aan de in water oplosbare varianten, is dat ze vaak een aangename smaak hebben. Als je ziek bent en niets binnenhoudt, is dat natuurlijk erg prettig.

Werkt ORS tegen een kater?

Er wordt regelmatig gevraagd of ORS AH tegen katers werkt. Elk ORS product kan hier in principe bij helpen. Dat komt doordat een kater het gevolg is van vochttekort en ORS herstelt dat tekort. Of je met regelmaat met ORS AH katers zou moeten bestrijden, is echter niet verstandig als je het mij vraagt. Je kunt beter tussen je drankjes door vaker water drinken wanneer je een avond uit gaat, dan dat je de volgende dag geneesmiddelen inzet om de aangerichte schade op te lossen. Of minder alcohol drinken op een avond, zodat je er de volgende dag niet zoveel last van hebt, natuurlijk ;).

Kan ORS gevaarlijk zijn?

Op de vraag of ORS gevaarlijk kan zijn, is het antwoord eigenlijk eenvoudig. Het gebruik van ORS is niet gevaarlijk, maar het is belangrijk om je aan de gebruiksaanwijzing te houden. Daar staan namelijk ook situaties op beschreven waarin je moet oppassen met ORS of er beter geen gebruik van kunt maken. Zoals in het geval van minder goed functionerende nieren of wanneer je diabetes hebt. Er zit namelijk druivensuiker en zout in ORS. Verder is ORS een veilig medicijn dat het lichaam helpt in de strijd tegen uitdroging wanneer je ziek bent en diarree hebt en overgeeft. Je kunt dan namelijk veel vocht verliezen. (1)

Conclusie beste AH ORS alternatief

Picture of Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *