In dit artikel

Alternatieven voor Naproxen: Natuurlijke en OTC-opties voor pijnbestrijding (2023)

In dit artikel

Alternatieven voor Naproxen: Natuurlijke en OTC-opties voor pijnbestrijding

Naproxen is een goed middel tegen pijn. Maar soms wil je iets anders proberen. Er zijn veel andere opties. Je hebt bijvoorbeeld keuze uit andere pijnstillers zonder voorschrift. Ibuprofen, diclofenac en paracetamol zijn bekende namen.

Deze medicijnen zijn uit de groep van ontstekingsremmers, ook wel NSAID’s genoemd.

Je kan ook denken aan natuurlijke middelen. Probeer antioxidanten of omega-3 vetzuren. Deze komen in eten voor en kunnen helpen tegen pijn. Boswellia en kurkuma zijn kruiden die goed werken.

Ze zitten vaak in capsules die je bij de drogist kan kopen. Er zijn dus veel alternatieven voor Naproxen die kunnen helpen bij pijnbestrijding. Zoek maar eens rond en probeer wat bij jou past.

Key Takeaway

De beste Naproxen van 2023 volgens onze test is Aleve Select. Dit product kun je in de drogist aanschaffen en verlicht de pijn tot wel 12 uur. Ook bruikbaar bij reumatische pijnen. Let wel op, bij twijfel
raadpleeg altijd je arts.

Natuurlijke alternatieven voor Naproxen

Antioxidanten kunnen een natuurlijk alternatief zijn voor Naproxen.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn stoffen die je lichaam kunnen helpen. Ze vechten tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn stoffen die schade kunnen veroorzaken in je lichaam. Door het eten van voedsel met antioxidanten, kan pijn minder worden.

Er is veel voedsel met antioxidanten. Dit zijn onder andere bessen, noten, donkere chocolade en groene thee. Ook sommige kruiden en specerijen zitten vol met deze stoffen. Maar vraag altijd eerst aan je dokter of het veilig is om deze voeding te eten.

Het is namelijk mogelijk dat ze niet goed werken met andere medicijnen die je neemt.

Omega-3

Omega-3 is een natuurlijk alternatief voor Naproxen en andere pijnstillers. Het is een vetzuur dat van nature voorkomt in visolie en wordt geassocieerd met ontstekingsremmende eigenschappen.

Omega-3 kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlichten van pijn. Het kan worden ingenomen als een supplement of worden verkregen door het eten van voedingsmiddelen zoals vette vis, noten en zaden.

Het gebruik van Omega-3 als alternatief voor Naproxen kan gunstig zijn voor mensen die op zoek zijn naar natuurlijke pijnverlichting zonder de bijwerkingen van traditionele medicijnen.

Boswellia

Boswellia is een natuurlijk alternatief voor Naproxen en andere pijnstillers. Het wordt gewonnen uit de hars van de Boswellia boom en is al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen.

Boswellia kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verlichten van pijn. Het is een veilige optie voor langdurig gebruik en heeft minder bijwerkingen in vergelijking met NSAID’s zoals Naproxen.

Boswellia kan worden gebruikt als supplement in de vorm van capsules of tabletten. Het kan ook worden gebruikt als een topische crème voor directe pijnverlichting op de huid.

Kurkuma

Kurkuma is een natuurlijk alternatief voor Naproxen en andere pijnstillers. Het bevat een stof genaamd curcumine, die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Kurkuma wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele geneeskunde vanwege zijn vele voordelen, waaronder het verminderen van ontstekingen en het verlichten van pijn.

Studies hebben aangetoond dat curcumine kan helpen bij verschillende aandoeningen, zoals artritis, spijsverteringsproblemen en zelfs depressie. Het kan worden ingenomen als een supplement of worden toegevoegd aan voedsel als specerij.

Het is belangrijk op te merken dat kurkuma niet voor iedereen geschikt is en dat het mogelijk bijwerkingen kan hebben. Het is altijd verstandig om met een arts te overleggen voordat je kurkuma als alternatief voor Naproxen gaat gebruiken.

Over-the-counter pijnstillers als alternatief voor Naproxen

Ibuprofen, diclofenac, en paracetamol zijn veelgebruikte over-the-counter pijnstillers die als alternatief kunnen dienen voor Naproxen. Lees verder om meer te weten te komen over hun effectiviteit en bijwerkingen.

Ibuprofen

Een veelvoorkomend alternatief voor naproxen is ibuprofen. Het is een over-the-counter pijnstiller die wordt gebruikt om milde tot matige pijn te verlichten, zoals hoofdpijn, spierpijn en menstruatiepijn.

Ibuprofen behoort ook tot de klasse van ontstekingsremmende pijnstillers, net als naproxen. Het werkt door de productie van prostaglandinen, die ontstekingen en pijn veroorzaken, te verminderen.

Het kan ook helpen bij het verlagen van koorts. Net zoals andere medicijnen heeft ibuprofen bijwerkingen, en het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en het niet langer dan aanbevolen te gebruiken.

Diclofenac

Diclofenac is een veelgebruikte ontstekingsremmer en pijnstiller die zonder voorschrift verkrijgbaar is. Het helpt bij het verminderen van pijn, ontsteking en koorts. Diclofenac behoort tot de groep NSAID’s, net als naproxen en ibuprofen.

Het kan worden gebruikt als alternatief voor naproxen bij pijnbestrijding. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en eventuele bijwerkingen in de gaten te houden. Diclofenac kan maagklachten veroorzaken, dus het is aan te raden om het met voedsel in te nemen.

Overleg altijd met een arts voordat u diclofenac of andere medicijnen gebruikt om ervoor te zorgen dat het veilig voor u is. Pijnstillers zoals diclofenac kunnen pijn helpen verlichten, maar het is ook goed om natuurlijke alternatieven te overwegen, zoals het gebruik van warme of koude kompressen, fysiotherapie of kruidenremedies.

Paracetamol

Paracetamol is een veelgebruikt middel tegen pijn en koorts. Het wordt beschouwd als een alternatief voor naproxen en andere pijnstillers. Paracetamol is verkrijgbaar zonder recept en is gemakkelijk verkrijgbaar bij de meeste apotheken en supermarkten.

Het kan effectief zijn bij het verlichten van milde tot matige pijn, zoals hoofdpijn, spierpijn en menstruatiepijn. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te volgen en niet meer paracetamol in te nemen dan nodig is, omdat teveel paracetamol schadelijk kan zijn voor de lever.

Meer over ‘Naproxen’

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe naproxen gebruik, bijwerkingen en dosering zich verhouden tot andere medicijnen, dan ben je niet de enige. Veel mensen twijfelen tussen naproxen en ibuprofen als hun voorkeurspijnstiller. Terwijl sommigen zich richten op effectief gebruik van naproxen voor maximale pijnverlichting, maken anderen zich zorgen over potentiële maagklachten en zoeken naar manieren om hun maag te beschermen.

Wat betreft specifieke aandoeningen, biedt naproxen pijnverlichting en ontstekingsremmende voordelen voor artritis, terwijl het ook een rol speelt bij hoofdpijnverlichting. Voor vrouwen die zwanger zijn, is het essentieel om de risico’s van naproxen tijdens de zwangerschap te kennen. Sporters kunnen ook baat hebben bij naproxen voor sportblessures. Maar als naproxen niet jouw ding is, bekijk dan enkele alternatieven voor naproxen. Ook is het combineren van naproxen en alcohol iets dat je moet vermijden vanwege de mogelijke gevaren. Als je overweegt om naproxen aan kinderen te geven, zorg dan dat je op de hoogte bent van de juiste dosering en veiligheid. Voor iedereen die zich zorgen maakt over hartgezondheid, is er belangrijke informatie over naproxen en hartgezondheid. Er zijn ook vergelijkingen gemaakt tussen naproxen en paracetamol. Als je vragen hebt, bekijk dan onze veelgestelde vragen over naproxen waarin mythen worden ontrafeld.

Veelgestelde Vragen

1. Wat zijn enkele alternatieven voor Naproxen?

Alternatieven voor Naproxen kunnen zowel medische als natuurlijke opties zijn. Aspirine, Advil, Excedrin en Ibuprofen zijn veelvoorkomende alternatieven voor Naproxen.

2. Kunnen kruidenremedies worden gebruikt als een alternatief voor Naproxen?

Ja, kruidenremedies zoals kurkuma, gember en kamille kunnen worden gebruikt als natuurlijke manieren om pijn te verlichten.

3. Welke topische crèmes kunnen worden gebruikt voor pijnbestrijding?

Topische crèmes die in de huid worden aangebracht, worden ook vaak gebruikt als alternatieven voor Naproxen.

4. Wat zijn andere methoden voor pijnbestrijding naast medicijnen?

Naast medicijnen kunnen warmte- en koudetherapie of fysiotherapie ook helpen bij het verlichten van pijn.

5. Is paracetamol een goed alternatief voor Naproxen?

Ja, Paracetamol is een veelgebruikt middel tegen pijn en koorts en is een veelvoorkomend alternatief voor Naproxen.

» Referenties


Prof Thomas J Schnitzer, MD, Prof Gerd R Burmester, MD, Prof Eduardo Mysler, MD, Prof Marc C Hochberg, MD, Prof Michael Doherty, FRCP, Elena Ehrsam, MD, et al. (2004). Comparison of lumiracoxib with naproxen and ibuprofen in the Therapeutic Arthritis Research and Gastrointestinal Event Trial (TARGET), reduction in ulcer complications: randomised controlled trial. The Lancet, VOLUME 364, ISSUE 9435, P665-674.
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(04)16893-1/fulltext

(2007). Naproxen and celecoxib do not prevent AD in early results from a randomized controlled trial. Neurology journal, May 22, 68 (21).
https://n.neurology.org/content/68/21/1800.short

» Referenties

Conclusie beste Naproxen 2023

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (Ervaringsdeskundige)

Anouk van Gangelen (1992), ervaringsdeskundige en drijvende kracht achter BesteAlternatief.nl, is de vrouw van Martijn en trotse moeder van twee kinderen. Haar passie ligt bij het helpen van anderen de juiste keuzes te maken in een wereld vol merken en producten. Ontdek haar expertise en hoe ze jou kan begeleiden op BesteAlternatief.nl. Volg Anouk ook op: LinkedIn & Facebook Voor opmerkingen of vragen, mail info@bestealternatief.nl of bel 033-2022144 tijdens kantooruren. Meer ervaringen van Anouk van Gangelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *